Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Team •

Maak kennis met ons team. Onze BCL Associates - Gertie, Monique, Han en Hulda koplopers op het gebied van breinleren en breinleiderschap. Zij zijn dan ook het gezicht van het BCL Instituut bij opdrachtgevers. Ze verzorgen lezingen, workshops, trainingen en opleidingen. Gerjanne - grondlegger van het BCL Instituut - is als inhoudsdeskundige betrokken. Wat meer achter de schermen zorgen Marinika, Jean-Paul, Rob en Anique ervoor dat alles op rolletjes loopt. 

Gertie Verreck - BCL Associate

Vanaf de allereerste kennismaking met het fenomeen ‘breinleren en breinleiderschap’ is Gertie er enorm door gefascineerd. “Leren, veranderen en ontwikkelen lopen als een rode draad door mijn leven. Niet alleen zakelijk (ik heb ruime ervaring als HRD professional, teamcoach en trainer, maar ook als moeder van drie dochters in een spannende puberleeftijd en als volleybaltrainer/coach. Ik vind het bijzonder hoe ‘mindsetcoaching’ daadwerkelijk helpt om aan de slag te gaan met nieuwe uitdagingen."

Lees meer >

Monique de Boer - BCL Associate

Monique heeft al sinds de middelbare school een fascinatie voor leren leren: “Ik wilde graag naar het vwo om daarna te kunnen studeren. Maar merkte dat leren bij mij anders werkte dan bij mijn zussen en vriendinnetjes. Ik móest mezelf wel leren leren.” Die tomeloze nieuwsgierigheid naar en drive voor leren heeft ze nog steeds. Het is een rode draad in haar professionele carrière. “Van begeleiding van studenten en docenten tot het ontwikkelen van leiderschapsprogramma’s in het bedrijfsleven; ik merkte steeds weer dat leren leren kracht, zelfvertrouwen en resultaat geeft”. Leren reflecteren werd een nieuwe fascinatie, mede gevoed door haar supervisie-opleiding. Samen met Gerjanne en Hulda stond Monique aan de wieg van het BCL Instituut en schreef ze mee aan het BCL boek Breindidactiek.

Lees meer >

Hulda Möller - BCL Associate

Hulda ontwikkelde zich de laatste 20 jaar tot een zeer ervaren, all-round trainer op het gebied van communicatie en persoonlijk leiderschap. Ze schreef mee aan twee boeken van het BCL Instituut: Breindidactiek en Breinlink voor ouders; je kind helpen leren. Ze heeft dan ook veel ervaring als spreker op congressen, studiedagen en ouderavonden. “Mijn lezingen zijn altijd informatief, interactief en levendig, met een boodschap.” Typerend voor Hulda zijn haar energieke en onverwoestbaar optimistische en verbindende aard: ze ziet altijd creatieve oplossingen en toepassingen en is in staat tot het verbinden van mensen. Hierdoor creëert ze met opdrachtgevers en deelnemers een vruchtbare samenwerking bij het behalen van resultaten.

Lees meer >

Han Verhoeven - BCL Associate

Han’s levenslijn - helen wat gebroken is - past bij haar aanvankelijke keuze voor gezondheidszorg. In een van de armste landen ter wereld, Tsjaad, leerde ze dat mensen zelf hun leven en toekomst in de vingers kunnen krijgen. Zichzelf sturende teams van mensen met een handicap namen zelfs het voortouw in veranderingsprocessen.

 

Lees meer >

Gerjanne Dirksen - Oprichter & partner

In 2007 richtte Gerjanne het BCL Instituut op. Ze is tevens (co-)auteur van verschillende toonaangevende publicaties op het gebied van breinleren en breinleiderschap. Ruim tien jaar na de oprichting is Gerjanne niet meer verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Wel blijft ze als partner en inhoudsdeskundige aan het BCL Instituut verbonden

Rob Hüskens - Directeur/partner

Sinds eind 2017 is Rob directeur/partner van het BCL Instituut en verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij combineert deze functie met een gelijksoortige rol bij Thaeles, een breed georiënteerd HR Adviesbureau op het gebied van ontwikkeling en verandering.

 

 

Marinika Knoef - Commercieel manager

Marinika heeft een scherp oog voor commerciële mogelijkheden voor het BCL Instituut: kansen voor nieuwe markten, kansen voor nieuwe toepassingen. Vanuit haar ruime managementervaring kan ze zich goed verplaatsen in de uitdagingen die organisaties - profit en non-profit – tegenkomen rondom leren en ontwikkelen

Jean-Paul Westheim - BCL Professional

Jean-Paul is de BCL opleidingscoördinator: hij zorgt er niet alleen voor dat bestaande opleidingen op rolletjes lopen, hij is het ook aanspreekpunt voor onze basisopleidingen en met onze associates verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van onze opleidingen en trainingen. Daarbij kan hij putten uit zijn jarenlange ervaring als trainer en coach, maar ook als projectmanager blended learning. 

Anique Smedts - Managementassistente

Bel je naar het BCL Instituut, dan is de kans groot dat je Anique aan de telefoon krijgt. Ze is de onmisbare spil in communicatie en administratie. 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Terugblik op het BCL Event: het sociale brein

Even terug in de tijd… Vorige week – op 12 oktober – vond in Utrecht ons BCL event plaats.  Als we de sfeer in een paar woorden moeten samenvatten, dan zouden we die omschrijven als levendig, inspirerend en verbindend. Een terugblik...

Lees verder

[BLOGS]

Eindexamenstress? 10 tips om effectiever te leren

Om leerlingen – en de vele ouders – nog even wat steun in de rug te geven, hebben we 10 tips op een rij gezet om zo effectief mogelijk te leren.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2018 BCL instituut | algemene voorwaarden