Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Team •

Maak kennis met ons team. Onze BCL Associates - Gertie, Monique, Han en Hulda koplopers op het gebied van breinleren en breinleiderschap. Zij zijn dan ook het gezicht van het BCL Instituut bij opdrachtgevers. Ze verzorgen lezingen, workshops, trainingen en opleidingen. Gerjanne - grondlegger van het BCL Instituut - is als inhoudsdeskundige betrokken. Wat meer achter de schermen zorgen Marinika, Jean-Paul, Rob en Anique ervoor dat alles op rolletjes loopt. 

Gertie Verreck - BCL Associate

Vanaf de allereerste kennismaking met het fenomeen ‘breinleren en breinleiderschap’ is Gertie er enorm door gefascineerd. “Leren, veranderen en ontwikkelen lopen als een rode draad door mijn leven. Niet alleen zakelijk (ik heb ruime ervaring als HRD professional, teamcoach en trainer, maar ook als moeder van drie dochters in een spannende puberleeftijd en als volleybaltrainer/coach. Ik vind het bijzonder hoe ‘mindsetcoaching’ daadwerkelijk helpt om aan de slag te gaan met nieuwe uitdagingen."

Lees meer >

Monique de Boer - BCL Associate

Monique heeft al sinds de middelbare school een fascinatie voor leren leren: “Ik wilde graag naar het vwo om daarna te kunnen studeren. Maar merkte dat leren bij mij anders werkte dan bij mijn zussen en vriendinnetjes. Ik móest mezelf wel leren leren.” Die tomeloze nieuwsgierigheid naar en drive voor leren heeft ze nog steeds. Het is een rode draad in haar professionele carrière. “Van begeleiding van studenten en docenten tot het ontwikkelen van leiderschapsprogramma’s in het bedrijfsleven; ik merkte steeds weer dat leren leren kracht, zelfvertrouwen en resultaat geeft”. Leren reflecteren werd een nieuwe fascinatie, mede gevoed door haar supervisie-opleiding. Samen met Gerjanne en Hulda stond Monique aan de wieg van het BCL Instituut en schreef ze mee aan het BCL boek Breindidactiek.

Lees meer >

Hulda Möller - BCL Associate

Hulda ontwikkelde zich de laatste 20 jaar tot een zeer ervaren, all-round trainer op het gebied van communicatie en persoonlijk leiderschap. Ze schreef mee aan twee boeken van het BCL Instituut: Breindidactiek en Breinlink voor ouders; je kind helpen leren. Ze heeft dan ook veel ervaring als spreker op congressen, studiedagen en ouderavonden. “Mijn lezingen zijn altijd informatief, interactief en levendig, met een boodschap.” Typerend voor Hulda zijn haar energieke en onverwoestbaar optimistische en verbindende aard: ze ziet altijd creatieve oplossingen en toepassingen en is in staat tot het verbinden van mensen. Hierdoor creëert ze met opdrachtgevers en deelnemers een vruchtbare samenwerking bij het behalen van resultaten.

Lees meer >

Han Verhoeven - BCL Associate

Han’s levenslijn - helen wat gebroken is - past bij haar aanvankelijke keuze voor gezondheidszorg. In een van de armste landen ter wereld, Tsjaad, leerde ze dat mensen zelf hun leven en toekomst in de vingers kunnen krijgen. Zichzelf sturende teams van mensen met een handicap namen zelfs het voortouw in veranderingsprocessen.

 

Lees meer >

Gerjanne Dirksen - Oprichter & partner

In 2007 richtte Gerjanne het BCL Instituut op. Ze is tevens (co-)auteur van verschillende toonaangevende publicaties op het gebied van breinleren en breinleiderschap. Ruim tien jaar na de oprichting is Gerjanne niet meer verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Wel blijft ze als partner en inhoudsdeskundige aan het BCL Instituut verbonden

Rob Hüskens - Directeur/partner

Sinds eind 2017 is Rob directeur/partner van het BCL Instituut en verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij combineert deze functie met een gelijksoortige rol bij Thaeles, een breed georiënteerd HR Adviesbureau op het gebied van ontwikkeling en verandering.

 

 

Elvie Giezenaar - BCL Professional / Accountmanager

Als Psycholoog Arbeid & Organisatie heeft Elvie jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen bij veranderings- en ontwikkelingstrajecten. Zij weet als geen ander dat kennis over het brein mensen inzicht geeft in hun gedrag alsook ervoor zorgt dat de aangeboden kennis beter beklijft. Mensen willen en durven vervolgens makkelijker mee te gaan in de ontwikkeling. Graag denkt ze in haar rol als accountmanager van het BCL instituut met u mee over uw specifieke vraag en wat het BCL instituut daarin voor u kan betekenen.

Anique Smedts - Managementassistente

Bel je naar het BCL Instituut, dan is de kans groot dat je Anique aan de telefoon krijgt. Ze is de onmisbare spil in communicatie en administratie. 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Kom naar het BCL Event op 3 oktober

Theo Compernolle geeft jou inzichten en handvaten om zelf als professional en binnen je organisatie op een positieve manier met stress om te gaan, zodat je de veerkracht van individuen, teams en de organisatie versterkt. Bestel nu je tickets!

Lees verder

[BLOGS]

Het gras is groener waar je het water geeft

Veel organisaties, teams en personen vinden veranderen een lastig iets. In deze blog geeft Gertie Verreck je concrete handvatten om sturing te geven aan verandering. Een handleiding voor het brein. 

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden