Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Kennisbank •

[SHOP]

BCL Rustscan

De Amerikaanse arts en onderzoeker Saundra Dalton-Smith heeft zeven verschillende vormen van rust geïdentificeerd die allemaal essentieel zijn voor een goede energie-balans. Het bepalen van welke vorm(en) van rust je mist en deze bewust integreren in je dagelijkse routine kan je helpen om je energiepeil te herstellen. Download onze rustscan en bekijk waar bij jou ruimte voor ontwikkeling ligt. Bespreek de rustscan eens in je team, het kan een mooi gesprek en waardevolle tips opleveren.

Lees verder

[SHOP]

eBook Breinkennis voor ouders

Welke ouder kent niet de uitspraak van zijn of haar kind: “Wiskunde… dat ga ik nooit begrijpen!” Of: “Ik begin straks écht aan mijn huiswerk, maar eerst nog even dit filmpje kijken. Kon je maar eens in die grijze massa van je tiener kijken? Dit eBook helpt je op weg, met heel veel praktische tips waardoor leren, motiveren en feedback geven leuker wordt. 

Lees verder

[SHOP]

Artikel Caleidoscoop Van brokkelbrein naar focus

Focus is een voorwaarde bij ontwikkelen en leren. Als docent of begeleider is het vaak een uitdaging om de aandacht van jongeren erbij te houden. Nieuwsgierig naar dit thema? Lees het artikel dat Theo Compernolle en Gertie Verreck schreven voor het onderwijsblad Caleidoscoop. Je krijgt meteen een aantal praktische tips cadeau om de aandacht van studenten vast te houden!
 

Lees verder

[SHOP]

e-Book: De werking van de hersenen en de invloed op leren en ontwikkelen

Meer weten over de werking van het brein en de 6 breinprincipes? Download gratis het e-Book met meer dan 40 praktische tips & tricks. 

Lees verder

[SHOP]

Gratis eBook: Effectiever coachen op basis van breinkennis

Kun je effectiever coachen als je weet aan welke knoppen in het brein te draaien? Nou en of! In dit eBook lees je hoe je de 6 Breinprincipes kunt toepassen voor coaching en begeleiding. Met veel praktische tips en direct toepasbare coachingsvragen. 

Lees verder

[SHOP]

Whitepaper Mindset: hoe overtuigingen je leren beinvloeden

Toen onze associate Hulda Möller door de coronacrisis ineens haar trainingen moest ombuigen naar online workshops, ontdekte ze dat ze op dat vlak een fixed mindset had. Ze schreef er een whitepaper over met waardevolle achtergrondinformatie over mindset en tips op je overtuigingen te managen. 

Lees verder

[SHOP]

De complexiteit van ons brein

Het kennen van de gebruiksaanwijzing van ‘onze fantastische bovenkamer’ helpt enorm om nog gezonder en productiever te werken. Nieuwsgierig naar dit thema en meteen enkele praktische tips?  Lees dan het artikel “ De complexiteit van ons brein” dat Gertie Verreck schreef voor het vakblad De Actuaris.

Lees verder

[SHOP]

Whitepaper Brain Based Learning (Engels)

Speciaal voor Engelstalige trainingen: de zes breinprincipes toegelicht in het Engels

Lees verder

[SHOP]

Grappige posters over breinpauzes

Focus, creativiteit en vitaliteit versterken? Download deze zes posters!

Lees verder

[SHOP]

eBook leuker en effectiever online vergaderen en trainen

Speciaal voor iedereen die veel online vergadert, webinars organiseert of online trainingen of lessen verzorgt, hebben we een eBook gemaakt 'Leuker & effectiever online vergaderen & trainen: de impact van beeldbellen op het brein en praktische tips voor meer focus, effectiviteit en... meer plezier.' ​

Lees verder

[SHOP]

Digitalisering in het onderwijs: een Trojaans paard in de klas?

BCL directeur Gertie Verreck werkte mee aan deze publicatie waarin adviezen worden gegeven hoe we digitale middelen verantwoorder in kunnen zetten. De publicatie is gratis te downloaden.

Lees verder

[SHOP]

Brochure 5-Daagse opleiding BCL Professional

Download de brochure over de Brochure 5-Daagse opleiding BCL Professional: word een leerversneller zonder weerga.

Lees verder
Copyright © 2024 BCL instituut