Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Jacquelien Willemse - BCL Associate •

Gedreven door de vraag ‘hoe zou ik mijn expertise nog professioneler en effectiever kunnen overbrengen?’ stuitte Jacquelien in 2007 op de neurowetenschap. Gevoed door haar eigen succeservaringen, deelt ze nu de inzichten uit breinwereld op het gebied van leren, ontwikkelen en veranderen. Inzichten uit de neurowetenschap vertaalt ze naar de praktijk van alledag: in zoverre is Jacquelien een neurotolk. Zelf noemt ze zich ook wel breinarchitect omdat ze inzichten vanuit de neurowetenschappen koppelt aan haar vakgebieden van organisatieadvies, organisatieontwikkeling en trainer. Jacquelien publiceerde diverse artikelen en was co-auteur van het boek ‘Breindidactiek: helpen leren met breinkennis’.

Sinds haar studie arbeids- en organisatiepsychologie richt Jacquelien zich op het ‘wijzer maken’ van anderen. Of dat nu in het werk is of in haar vrije tijd, Jacquelien zorgt er altijd voor dat mensen dingen echt ‘doorzien’. Immers, als ratio en emotie samenkomen, gaat kennis leven en kunnen inzichten worden toegepast.

Jacquelien is opgeleid als strategisch opleidingsadviseur, maar ze is ook geschoold op het gebied van projectmanagement, de waarderende benadering, systemisch werken in organisaties, systemisch transitiemanagement, corporate antropologie en Deep Democracy. Door opleiding en ervaring heeft Jacquelien feeling met veel verschillende opdrachtgevers: ze begeeft zich net zo makkelijk in onderwijsinstellingen als in de corporate wereld. Ze heeft zich ontwikkeld op het gebied van de didactiek als ook de organisatieadvieskant.

 

Haar creatieve manier van werken, is het handelsmerk van Jacquelien. Ze is in staat om complexiteit terug te brengen naar eenvoud, zonder dat iets oppervlakkig wordt. Zij heeft het talent om door beeld, metafoor, symboliek, ritueel en verrassing bij te dragen aan organisatieontwikkeling. Daarbij is ze zowel een strategische denker als een pragmatische organisator. Met zowel oog voor detail als ook zicht op het grotere geheel.

 

In haar vrije tijd is Jacquelien actief betrokken bij Scouting. Ook daar houdt ze zich bezig met leren. Zo ontwikkelde ze een traineeprogramma voor jonge vrijwilligers en hield ze zich bezig met de implementatie van de participatief geformuleerde toekomstvisie. In de nog resterende tijd gaat ze graag met haar gezin op reis en vindt ze het heerlijk om op zoek te gaan naar het mooie in de wereld door de lens van de camera. Verder is ze in voor een potje volleybal en zoekt ze tijd om te lezen.

 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Video: terugblik BCL Event

Stress is helemaal niet zo slecht voor je. Tenminste... niet als je van tijd tot tijd ook ontspant. Tijdens het BCL Event vorige week vertelde Theo Compernolle onze gasten alles over werkstress. Een terugblik...

Lees verder

[BLOGS]

Op bezoek bij Deusjevoo

Met de gehele organisatie structureel met focus werken, is dat echt mogelijk? Tijdens ons BCL event Stress als motor voor succes - dat begin oktober plaatsvond - sprak keynote spreker Theo Compernolle onder meer over een bijzonder succesverhaal: een ondernemer in België die erin slaagde om zijn bedrijf Deusjevoo blijvend in focus te houden. Het maakte ons zó nieuwsgierig, dat we besloten een kijkje te gaan nemen bij Deusjevoo, een strategisch en creatief bedrijf in interieur-, stand- en decorbouw.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2020 BCL instituut | algemene voorwaarden