Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


NIEUWS | 17-02-2022

• Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT •

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

BCL heeft de afgelopen twee jaar, een bijdrage geleverd aan het Duurzame Inzetbaarheidsprogramma (DI) van SO-MITT: www.ikbenmoi.nl. Tijdens gesprekken met aangesloten MITT-organisaties hebben we maatwerkprogramma’s ontwikkeld: thema’s die de revue passeren, variëren van leertrajecten tot DI-ambassadeur, strategiesessies Duurzame Inzetbaarheid, van het voeren van effectieve DI-gesprekken tot het coachen en begeleiden van medewerkers met breinkennis, van voorbeeldgedrag tot het belang van effectieve feedback.

Een greep uit reviews over onze maatwerkprogramma’s van deelnemende organisaties:

  • “Ik weet nu hoe veel meer de talenten van mijn oudere werknemers te verzilveren en ben bewust dat je, ongeacht je leeftijd, aan de ‘motivatieknoppen’ van jezelf en medewerkers kan draaien.”
     
  • “Ik weet nu hoe ik de regie bij de medewerker kan laten en toch met mijn organisatie en team slagen kan maken. Ik ben veel bewuster voorbeeldgedrag gaan laten zien op het thema DI.”
     
  • “Als HR-adviseur ben ik geholpen om het thema DI blijvend op de agenda te houden van ons MT.”

Nieuwsgierig hoe we jouw organisatie kunnen helpen op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Neem dan contact op met Gertie.

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Digitalisering in het onderwijs: een Trojaans paard in de klas?

Digitalisering in het onderwijs en de gevolgen daarvan komen steeds vaker in het nieuws. Leerlingen zitten op school steeds meer achter een device zonder bewijs dat het goed is voor de kwaliteit van het onderwijs. In de publicatie ‘Digitalisering in het onderwijs: een Trojaans paard in de klas?’ waaraan Gertie Verreck meewerkte, alle ins en outs over dit thema. 

Lees verder

[BLOG]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2024 BCL instituut