Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Gertie Verreck - Directeur BCL Instituut •

Vanaf de allereerste kennismaking met het fenomeen ‘breinleren en breinleiderschap’ is Gertie er enorm door gefascineerd. “Leren, veranderen en ontwikkelen lopen als een rode draad door mijn leven. Niet alleen zakelijk (ik heb ruime ervaring als HRD professional, teamcoach en trainer, maar ook als moeder van drie dochters in een spannende puberleeftijd en als volleybaltrainer/coach. Ik vind het bijzonder hoe ‘mindsetcoaching’ daadwerkelijk helpt om aan de slag te gaan met nieuwe uitdagingen."

Hoe werkt die grijze massa in ons hoofd en – vooral – hoe kun je die neurowetenschappelijke kennis gebruiken om leren, veranderen en ontwikkelen leuker en effectiever te maken…? Het zijn vragen die ik echt enorm interessant vind. Het is toch wonderlijk dat je, door de juiste benadering, vraagstelling en het geven van autonomie je aan de dopaminekraan kan draaien, een brein open kan zetten voor leren en veranderen?

Mijn expertise op het gebied van breinleren en breinleiderschap, gecombineerd met mijn ervaring als HRD professional en trainer zet ik in om mensen te inspireren om met meer plezier zichzelf te ontwikkelen, een voorbeeldrol te pakken en daadwerkelijk een gedragsverandering te realiseren. Ik ontwerp, ontwikkel en implementeer breinproof ontwikkelprogramma’s voor leidinggevenden, geef trainingen bijvoorbeeld aan docenten en versterk collega-coaches en HR-adviseurs. Het einddoel: mensen meer rendement uit leren te laten halen.  

Gedragsverandering

Mensen zeggen vaak dat ze door mijn begeleiding zélf daadwerkelijk een gedragsverandering hebben doorgemaakt. Het klinkt misschien als een open deur, maar ik vind het belangrijk dat veranderingen ook beklijven. Ik vind de wetenschap enorm interessant, en mijn kracht zit in de vertaling van die wetenschap naar de praktijk.

Highlights

Gertie heeft ervaring en een achtergrond als, HR-, opleidings- en MD adviseur bij bedrijven o.a. in de industrie en luchtvaart. Ze heeft ervaring in het opzetten en uitvoeren van diverse trajecten, individuele coaching, teamprogramma’s en ook als intervisor.

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Volg ons ook op Instagram

Pssst... Sinds afgelopen week hebben we ook een Instagram-account. Volg ons daar voor nog meer braintips- en nieuws. 

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2021 BCL instituut