Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Gertie Verreck - BCL Associate •

Vanaf de allereerste kennismaking met het fenomeen ‘breinleren en breinleiderschap’ is Gertie er enorm door gefascineerd. “Leren, veranderen en ontwikkelen lopen als een rode draad door mijn leven. Niet alleen zakelijk (ik heb ruime ervaring als HRD professional, teamcoach en trainer, maar ook als moeder van drie dochters in een spannende puberleeftijd en als volleybaltrainer/coach. Ik vind het bijzonder hoe ‘mindsetcoaching’ daadwerkelijk helpt om aan de slag te gaan met nieuwe uitdagingen."

Hoe werkt die grijze massa in ons hoofd en – vooral – hoe kun je die neurowetenschappelijke kennis gebruiken om leren, veranderen en ontwikkelen leuker en effectiever te maken…? Het zijn vragen die ik echt enorm interessant vind. Het is toch wonderlijk dat je, door de juiste benadering, vraagstelling en het geven van autonomie je aan de dopaminekraan kan draaien, een brein open kan zetten voor leren en veranderen?

Mijn expertise op het gebied van breinleren en breinleiderschap, gecombineerd met mijn ervaring als HRD professional en trainer zet ik in om mensen te inspireren om met meer plezier zichzelf te ontwikkelen, een voorbeeldrol te pakken en daadwerkelijk een gedragsverandering te realiseren. Ik ontwerp, ontwikkel en implementeer breinproof ontwikkelprogramma’s voor leidinggevenden, geef trainingen bijvoorbeeld aan docenten en versterk collega-coaches en HR-adviseurs. Het einddoel: mensen meer rendement uit leren te laten halen.  

Gedragsverandering

Mensen zeggen vaak dat ze door mijn begeleiding zélf daadwerkelijk een gedragsverandering hebben doorgemaakt. Het klinkt misschien als een open deur, maar ik vind het belangrijk dat veranderingen ook beklijven. Ik vind de wetenschap enorm interessant, en mijn kracht zit in de vertaling van die wetenschap naar de praktijk.

Highlights

Gertie heeft ervaring en een achtergrond als, HR-, opleidings- en MD adviseur bij bedrijven o.a. in de industrie en luchtvaart. Ze heeft ervaring in het opzetten en uitvoeren van diverse trajecten, individuele coaching, teamprogramma’s en ook als intervisor.

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOGS]

Perfectionisme is een sluipmoordenaar. Maar hoe word je als perfectionist weer Proud to be vout?

Met herkenning las Gertie Verreck afgelopen week het artikel in Trouw, getiteld ‘perfectionisme is een sluipmoordenaar’, een interview met orthopedagoog Ard Nieuwenhuis. De sociale druk om perfect te zijn, neemt toe. Hoe gaan we hiermee om als er zoveel druk op ons en onze werknemers ligt terwijl het binden van talenten een van de grootste uitdagingen is in deze arbeidsmarkt, vroeg ze zich af.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden