Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Gertie Verreck - Directeur BCL Instituut, auteur 'Van brokkelbrein naar Focus' •

Vanaf de allereerste kennismaking met het fenomeen ‘breinleren en breinleiderschap’ is Gertie er enorm door gefascineerd. “Leren, veranderen en ontwikkelen lopen als een rode draad door mijn leven. Een duurzame ontwikkeling van organisaties en medewerkers staat centraal gedurende mijn gehele loopbaan en praktische breinkennis kan hier een enorme bijdrage aan leveren. Zoals neuropsychiater Theo Compernolle het zo mooi: verwoord: "Ons belangrijkste instrument om gelukkig, gezond en productief te werken en te ontwikkelen is ons brein. Het probleem is alleen dat maar weinig mensen rekening houden met de gebruiksaanwijzing ervan. Ik 'ondertitel' het brein  tijdens lezingen, workshops en meerdaagse programma's om ontwikkeling te versterken en beter te laten renderen.

Hoe werkt die grijze massa in ons hoofd en – vooral – hoe kun je die neurowetenschappelijke kennis gebruiken om leren, veranderen en ontwikkelen leuker en effectiever te maken…? Het zijn vragen die ik echt enorm interessant vind. Het is toch wonderlijk dat je, door de juiste benadering, vraagstelling en het geven van autonomie je aan de dopaminekraan kan draaien, een brein open kan zetten voor leren en veranderen?

Mijn expertise op het gebied van breinleren en breinleiderschap, gecombineerd met mijn ervaring als HRD professional en trainer zet ik in om mensen te inspireren om met meer plezier zichzelf te ontwikkelen, een voorbeeldrol te pakken en daadwerkelijk een gedragsverandering te realiseren. Ik ontwerp, ontwikkel en implementeer breinproof ontwikkelprogramma’s voor leidinggevenden, geef keynotes, lezingen en trainingen. Het einddoel: ontwikkeling leuker en effectiever maken.

Gedragsverandering

Mensen zeggen vaak dat ze door mijn inzet zélf daadwerkelijk een gedragsverandering hebben doorgemaakt. Het klinkt misschien als een open deur, maar ik vind het belangrijk dat veranderingen ook beklijven. Ik vind de neurowetenschap enorm interessant, en mijn kracht zit in de vertaling van die wetenschap naar de praktijk.

Highlights

Gertie heeft ervaring en een achtergrond als, HR-, opleidings- en MD adviseur bij bedrijven o.a. in de industrie en luchtvaart. Ze heeft ervaring in het opzetten en uitvoeren van diverse trajecten, individuele coaching, teamprogramma’s en ook als intervisor. Daarnaast schreef ze in 2021 samen met Theo Compernolle en Gerjanne Dirksen het boek "Van brokkelbrein naar focus": een praktijkgids over social media, leren en aandacht.

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

Lees verder

[BLOGS]

Wat we kunnen leren van Ireen Wust

Eindelijk zien we de topsporters weer in actie. Mooi om hun prachtige resultaten te zien bij de Olympische Winterspelen in Peking. Maar wat ik naast de knappe sportprestaties ook boeiend vind, zijn de strategieën en keuzes die aan hun resultaten ten grondslag liggen. Wat kunnen wij hiervan leren?

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2022 BCL instituut