Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Han Verhoeven - BCL Associate •

Han’s levenslijn - helen wat gebroken is - past bij haar aanvankelijke keuze voor gezondheidszorg. In een van de armste landen ter wereld, Tsjaad, leerde ze dat mensen zelf hun leven en toekomst in de vingers kunnen krijgen. Zichzelf sturende teams van mensen met een handicap namen zelfs het voortouw in veranderingsprocessen.

 

Terug in Nederland bouwde ze haar kennis over leren en verandering verder uit. 10 jaar lang leerde ze, meer dan 1000 mensen het vak van veranderen. Ze specialiseerde zich in hoe mensen en organisaties leren en hoe je verandering kunt begeleiden als facilitator. In de laatste jaren ondersteunt zij organisaties bij de vraag: Hoe navigeer je in de huidige complexe werkelijkheid?

Deze achtergrond verklaart haar fascinatie voor breinleren en breinleiderschap. Hoe kunnen we natuurlijker, bij ons brein passender, werken aan ontwikkeling? Of het nu gaat om armoede, stress en uitsluiting, of om vastgelopen teams. Ze is een begeleider en coach die heel praktisch, met rijke kennis en ervaring samen met jou zoekt naar de veranderingen die je in uw leven en organisaties wilt realiseren.

 

Highlights

Han is niet alleen BCL gecertificeerd maar ook gekwalificeerd coach, IAF Certified Professional Facilitator en Assessor, Deep Democracy practitioner

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOGS]

Perfectionisme is een sluipmoordenaar. Maar hoe word je als perfectionist weer Proud to be vout?

Met herkenning las Gertie Verreck afgelopen week het artikel in Trouw, getiteld ‘perfectionisme is een sluipmoordenaar’, een interview met orthopedagoog Ard Nieuwenhuis. De sociale druk om perfect te zijn, neemt toe. Hoe gaan we hiermee om als er zoveel druk op ons en onze werknemers ligt terwijl het binden van talenten een van de grootste uitdagingen is in deze arbeidsmarkt, vroeg ze zich af.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden