Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


IN DE MEDIA | 20-02-2019

• Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader •

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

 

Wat heeft de training jullie opgeleverd?

“‘Deze PowerPoint kan echt nog wat meer zintuiglijk rijk gebruiken’ of ‘Zit er voldoende emotie en creatie in deze training?’… Het zijn zinnen die ik sinds de training regelmatig voorbij hoor komen op de afdeling. De training heeft ons handvatten gegeven om nieuwe trainingen breinvriendelijker op te zetten en uit te voeren. Deze dag heeft ons echt een nieuwe frisse blik en nieuwe gezichtspunten gegeven om - met elkaar - trainingen te ontwikkelen en te geven die meer rendement opleveren. Trainingen die de deelnemers bijblijven, waar ze met plezier aan meedoen en waarvan de stof beklijft.”

 

Wat is jullie het meest bijgebleven?

“Iedereen was enthousiast, maar toen we de ‘activerende breinprincipes’ behandelden, zag ik het brein van mijn collega’s echt ‘aan’ gaan. De reacties na afloop waren echt mooi. Enkele voorbeelden van reacties van mijn collega’s:

  • “De praktische uitleg over de gebruiksaanwijzing voor het brein helpt me om hier tijdens trainingen beter op aan te sluiten.”
  • “Inzicht van de prime- en downtime momenten was een eyeopener. Ik ga de eerste 20 minuten van een training absoluut effectiever benutten.”
  • “Het kunnen toepassen van een mix aan nieuwe werkvormen sprak me erg aan.”
  • “Ik ga aan de slag met het breinprincipe herhalen en veel meer doen om ook na mijn trainingen deelnemers het geleerde te laten herhalen.”

 

Hoe was het voor jezelf om na het volgen van de uitgebreide BCL Professional opleiding de ééndaagse te volgen?

“Het was een mooie manier om weer even te ervaren dat het breinprincipe ‘herhalen’ echt van belang is. De training is dan zo’n opfrismoment. Maar ik heb ook weer nieuwe dingen gehoord. Dat samen heeft me geïnspireerd om ook weer met nieuwe dingen te gaan experimenteren. Nu collega’s de basis kennen, kunnen ze mij veel makkelijker gerichte vragen stellen. Kortom: de training heeft ons als team vooruitgeholpen.”

 

Inspirerende locatie

In het kader van ‘practice what you preach’ vond de training plaats op een inspirerende locatie: natuurmuseum Fryslan. Het museum zelf werd ingezet om te ervaren op welke wijze je ‘zintuiglijk rijk’ kunt toepassen door de omgeving te benutten tijdens de training.

 

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Video: terugblik BCL Event

Stress is helemaal niet zo slecht voor je. Tenminste... niet als je van tijd tot tijd ook ontspant. Tijdens het BCL Event vorige week vertelde Theo Compernolle onze gasten alles over werkstress. Een terugblik...

Lees verder

[BLOG]

Op bezoek bij Deusjevoo

Met de gehele organisatie structureel met focus werken, is dat echt mogelijk? Tijdens ons BCL event Stress als motor voor succes - dat begin oktober plaatsvond - sprak keynote spreker Theo Compernolle onder meer over een bijzonder succesverhaal: een ondernemer in België die erin slaagde om zijn bedrijf Deusjevoo blijvend in focus te houden. Het maakte ons zó nieuwsgierig, dat we besloten een kijkje te gaan nemen bij Deusjevoo, een strategisch en creatief bedrijf in interieur-, stand- en decorbouw.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2020 BCL instituut | algemene voorwaarden