Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


IN DE MEDIA | 20-02-2019

• Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader •

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

 

Wat heeft de training jullie opgeleverd?

“‘Deze PowerPoint kan echt nog wat meer zintuiglijk rijk gebruiken’ of ‘Zit er voldoende emotie en creatie in deze training?’… Het zijn zinnen die ik sinds de training regelmatig voorbij hoor komen op de afdeling. De training heeft ons handvatten gegeven om nieuwe trainingen breinvriendelijker op te zetten en uit te voeren. Deze dag heeft ons echt een nieuwe frisse blik en nieuwe gezichtspunten gegeven om - met elkaar - trainingen te ontwikkelen en te geven die meer rendement opleveren. Trainingen die de deelnemers bijblijven, waar ze met plezier aan meedoen en waarvan de stof beklijft.”

 

Wat is jullie het meest bijgebleven?

“Iedereen was enthousiast, maar toen we de ‘activerende breinprincipes’ behandelden, zag ik het brein van mijn collega’s echt ‘aan’ gaan. De reacties na afloop waren echt mooi. Enkele voorbeelden van reacties van mijn collega’s:

  • “De praktische uitleg over de gebruiksaanwijzing voor het brein helpt me om hier tijdens trainingen beter op aan te sluiten.”
  • “Inzicht van de prime- en downtime momenten was een eyeopener. Ik ga de eerste 20 minuten van een training absoluut effectiever benutten.”
  • “Het kunnen toepassen van een mix aan nieuwe werkvormen sprak me erg aan.”
  • “Ik ga aan de slag met het breinprincipe herhalen en veel meer doen om ook na mijn trainingen deelnemers het geleerde te laten herhalen.”

 

Hoe was het voor jezelf om na het volgen van de uitgebreide BCL Professional opleiding de ééndaagse te volgen?

“Het was een mooie manier om weer even te ervaren dat het breinprincipe ‘herhalen’ echt van belang is. De training is dan zo’n opfrismoment. Maar ik heb ook weer nieuwe dingen gehoord. Dat samen heeft me geïnspireerd om ook weer met nieuwe dingen te gaan experimenteren. Nu collega’s de basis kennen, kunnen ze mij veel makkelijker gerichte vragen stellen. Kortom: de training heeft ons als team vooruitgeholpen.”

 

Inspirerende locatie

In het kader van ‘practice what you preach’ vond de training plaats op een inspirerende locatie: natuurmuseum Fryslân. Het museum zelf werd ingezet om te ervaren op welke wijze je ‘zintuiglijk rijk’ kunt toepassen door de omgeving te benutten tijdens de training.

 

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

Lees verder

[BLOG]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Lees verder
Copyright © 2024 BCL instituut