Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Onze benaderingen: wetenschappelijk onderbouwd •

Kun je meer rendement halen uit leren, ontwikkelen en veranderen als je weet aan welke ‘knoppen’ in het brein je kunt draaien? Nou en of! De afgelopen jaren ontwikkelde het BCL instituut twee ‘benaderingen’ als fundament onder haar lezingen, workshops, trainingen en opleidingen: de 6 Breinprincipes en Breinbegeleiderschap (de ASOOO®-benadering). Wat deze benaderingen – en daarmee onze programma’s – uniek maakt? Ze zijn volledig wetenschappelijk onderbouwd, gefundeerd op neurobased science, maar tegelijkertijd praktisch toepasbaar.

Sinds de jaren negentig hebben wetenschappers een aantal opzienbarende ontdekkingen over het brein gedaan. Sensationeel was het de ontdekking van het bestaan van spiegelneuronen: neuronen die actief of actiever worden wanneer je waarneemt wat iemand anders doet, op dezelfde plek in de hersenen als bij degene die de actie uitvoert.

Ook de ontdekking van de plasticiteit van de hersenen was spraakmakend: een brein kun je – net als een spier in je lichaam - trainen. En nog zo’n bijzondere ‘vondst’: door te appelleren aan iemands autonomie en status beïnvloed je zijn dopamine-level en daarmee de mate waarin hij of zij openstaat om te leren.

 

BCL programma’s altijd up-to-date

Elke maand doen wetenschappers nieuwe ontdekkingen over het brein. Het BCL Instituut volgt de ontdekkingen van toonaangevende hoogleraren op de voet. Regelmatig toetsen we onze benaderingen aan deze ontdekkingen en verwerken we deze nieuwe inzichten in haar onze programma’s. Kortom: BCL programma’s zijn altijd up-to-date. Ben je nieuwsgierig naar het laatste, breingerelateerde wetenschapsnieuws? Kijk even onder het kopje actueel.

 

Wetenschappelijk onderbouwd, maar ook praktisch

Wetenschap is essentieel, maar vaak ook abracadabra. Simpel gezegd vertalen we alles wat we uit de wetenschap weten over de werking van het brein, naar praktische toepassingen voor leren, ontwikkelen en veranderen. De praktische vertaling is de stille kracht van alle BCL-programma’s: het feit dat je tijdens trainingen al direct met voorbeelden uit de praktijk aan de slag gaat, en het geleerde erna direct kunt gebruiken in je werk, is een belangrijke succesfactor.

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2024 BCL instituut