Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Thelma Stobbelaar-BCL Associate •

Thelma is haar leven lang al geïnteresseerd in leren en ontwikkelen. Dat begon door beelden uit Zuid-Afrika van kinderen die de straat op gingen om te vechten voor hun recht op onderwijs. Sindsdien beseft ze hoe bijzonder het is om te leven in een land waarin we alle kansen krijgen om te leren en onszelf te ontwikkelen.

In 2000 kreeg Thelma de mooie kans om haar afstudeeropdracht voor de studie Toegepaste Onderwijskunde te doen in Zuid-Afrika. Sindsdien houdt zij zich - met Nelson Mandela’s gedachtengoed ‘Education is the most powerful weapon to change the world’ als inspiratie en motivatie - in verschillende functies bezig met ontwikkeling en docentprofessionalisering. Ze verleent onderwijskundige dienstverlening die vooral gericht is op de didactiek, wat de Van Dale zo treffend ‘de kunst van het onderwijzen’ noemt. Hierbij speelt niet de theorie de grootste rol, maar meer het ervaringsgerichte. Leren door te doen is ‘leren dat werkt’. Zo ondersteunt Thelma docenten bij de ontwikkeling van goed onderwijs, zoals met het bedenken en inzetten van actieve(re) werkvormen en het gebruik van nieuwe media.

De mindset-theorie is hierin een hele krachtige: gelóven dat je beter kunt worden en als iets niet meteen lukt, dan ben je er simpelweg nog niet. Met deze breinkennis aan de slag gaan met docenten en studenten is zeer motiverend, omdat het leidt tot meer leerrendement en leermotivatie.

Thelma is bijna vanaf het begin betrokken bij het BCL instituut en heeft in 2009 BCL Pro afgemaakt. Deze kennis heeft ze inmiddels bij veel opdrachtgevers in kunnen brengen, zoals Universiteit Twente en de Politieacademie. Het spreekt haar erg aan om met breinkennis de wereld een beetje mooier te maken en ze is dan ook erg blij om hier samen met de andere BCL Associés verder mee aan de slag te gaan.

Mensen noemen Thelma enthousiast, betrouwbaar, gestructureerd en oplossingsgericht. Met haar enthousiaste aanpak weet ze anderen te stimuleren tot ontwikkeling en innovaties door te voeren in het onderwijs. Haar werk geeft Thelma veel inspiratie en voldoening. Zo is ze ook actief binnen NetOO, hét Netwerk van Ondernemende Onderwijskundigen, de plek waar ook haar eigen professionalisering plaatsvindt in onder meer Deep Democracy en gedragsverandering. Een leefbare wereld gaat haar aan het hart. Daarnaast heeft ze interesse in boeddhistische psychologie, een visie die bijvoorbeeld handvatten geeft waarom pauzes voor productiviteit juist zo nodig zijn. Zelf vindt ze haar ontspanning in wandelen, mountainbiken, lekker eten en vakanties, bijvoorbeeld naar Oostenrijk.

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Lancering website www.brokkelbrein.nl

Speciaal voor het onderwijs een website met alle info over het voorkomen van een brokkelbrein, met kennisbank en mooie workshops!

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2023 BCL instituut