Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Agenda •

Hieronder een impressie van de lezingen, workshops en masterclasses waar BCL Instituut actief is geweest of binnenkort present zal zijn.


10 november 2022: Gein voor het brein, UMCG Congres

Een dag niet gelachen is een dag niet geleerd... Humor is het thema van het UMCG congres voor opleiders in de zorg op 10 november 2022. BCL verzorgt een inspiratielezing Gein voor het Brein; hoe humor het leren en het brein helpt. We prikkelen de deelnemers door de positieve effecten van humor op leren inzichtelijk te maken.  Want lachen is niet alleen leuk, het kan het leren een enorme boost geven!

 

10 oktober 2022: Onderwijscongres Kom Leren MECC

Voor alle onderwijs professionals van de Kom Leren organisatie verzorgt BCL een inspiratieworkshop: van brokkelbrein naar focus. Een praktische workshop om het eigen brein en dat van leerlingen nog beter te managen.

augustus 2022: Masterclasses IFE Willemstad Curacao

In augustus verzorgen wij een mooie meerdaagse training voor opleiders in de zorg i.s.m. IFE in Willemstad. Vol programma gericht op werking van het brein, 6 breinprincipes, breindidactiek en breinbegeleiderschap. Wij kijken er naar uit om onze breinkennis met jullie te delen!

Zomer 2022: Buitenprogramma's zomeracademie

Buitenprogramma’s! In juli en augustus verzorgen wij voor de zomeracademie van de corporatieacademie twee inspiratieworkshops op een prachtige buitenlocatie in Rotterdam.

“Bewegen, Buiten en Breaks...een boost voor je brein”. We gaan het brein op verschillende manieren prikkelen, in beweging zetten en laten sudderen. In een snelkookpan van 2 uur krijgen deelnemers waardevolle inzichten en praktische handvatten aangereikt, maar ze gaan vooral héél veel doen en ervaren. Concrete dingen die ze direct in de praktijk kunt brengen. Kortom: een cadeautje voor medewerkers van corporaties (en hun grijze massa).

3 juni 2022: Inspiratielezing Breinvitaliteit Zuyderland

Inspiratielezing voor leidinggevenden: Breinvitaliteit in de spotlight: ontwikkel je inner Pippi Langkous.

1 juni 2022: Pubers en pruning Sondervick College

 Breintips en handvatten door Gertie Verreck bij het thema pubers en pruning. Hoe kun je als docent hovenier zijn in de "hersentuin" van leerlingen.

17 mei 2022: Keynote impact van digitalisering op het sociale brein

Nationale CX Event met als thema The Future of CX (Customer Experience) is Human. Keynote BCL door Gertie Verreck.

23 maart 2022: Mini-symposium Driestar Educatief hoogbegaafdheid en brein

Masterclass op mooi symposium: Hoogbegaafdheid en brein: alle 6 in de les.

Copyright © 2022 BCL instituut