Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• BCL keurmerk •

Het is mogelijk om eigen opleidingen, leertrajecten of programma’s te laten voorzien van het BCL keurmerk. Het BCL Keurmerk biedt opleiders de kans om aan opdrachtgevers een onderscheidend product te kunnen bieden. Het BCL Keurmerk kan door het BCL Instituut verstrekt worden aan leertrajecten waarvan het ontwerp aansluit bij de nieuwste wetenschappelijke kennis over de werking van het brein met betrekking tot leren en onthouden. Het ontwerp moet volgens de eisen en richtlijnen van het BCL-model en de BCL–methode (checklists etc.) zijn opgezet.

Kenmerkend voor opleidingen met het BCL Keurmerk zijn: betere beklijving en toepassing van het geleerde, meer rendement voor de opdrachtgever, meer leerplezier bij de cursisten en uiteindelijk een merkbaar beter resultaat.  Een opleiding met het BCL Keurmerk wordt opgenomen in het BCL-keurmerkregister. Het BCL Keurmerk wordt digitaal verstrekt aan rechthebbenden. Hierdoor kan het BCL keurmerk in eigen communicatie, bv. deelnemingsbewijzen en website, gecommuniceerd worden.

Het BCL Keurmerk is gebaseerd op de 2 benaderingen van het BCL Instituut: beide benaderingen zijn wetenschappelijk onderbouwd, gefundeerd op neurobased science.

- 6 breinprincipes® – versterken het leereffect en rendement van opleidingen en ontwikkeltrajecten en stimuleren de motivatie van deelnemers.

- ASOOO methode® – inzet versterkt het scheppen van het effectieve leerklimaat en draagt bij aan het ‘open te zetten’ van breinen voor leren en ontwikkelen.

De inzet van beide benaderingen in opleidingen leidt tot het vergroten van het leerrendement.

Programma

De aanvraag van het BCL Keurmerk verloopt via een vaste procedure. De review en certificering van de ingediende opleiding zal gebeuren door twee van onze ervaren BCL associates. Zij zullen, onafhankelijk van elkaar, het materiaal en de opleiding toetsen aan de benaderingen en zij zullen het keurmerk bij goedkeuring ook verstrekken. Mocht een voorgedragen opleiding afgekeurd worden dan voorzien de BCL associates het programma van een verbeteradvies. Bij herindiening van de opleiding geldt een verkorte procedure om tot een succesvolle certificering te kunnen komen.

Praktisch

Opleiding laten voorzien van het BCL Keurmerk? Aanmelden kan via info@bclinstituut.nl. Eén van onze associates zal dan contact opnemen om de uitvoering van de review te plannen.

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Lancering website www.brokkelbrein.nl

Speciaal voor het onderwijs een website met alle info over het voorkomen van een brokkelbrein, met kennisbank en mooie workshops!

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2024 BCL instituut