Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Team •

Maak kennis met ons team. Onze BCL trainers en associates - Gertie, Monique, Han, Hulda, Marij, Thelma en Jacquelien - zijn koplopers op het gebied van breinleren en breinleiderschap. Zij zijn dan ook het gezicht van het BCL Instituut bij opdrachtgevers. Ze verzorgen lezingen, workshops, trainingen en opleidingen. Wat meer achter de schermen zorgen onder andere Rob en Anique ervoor dat alles op rolletjes loopt. 

Gertie Verreck - Directeur BCL Instituut, auteur 'Van brokkelbrein naar Focus'

Vanaf de allereerste kennismaking met het fenomeen ‘breinleren en breinleiderschap’ is Gertie er enorm door gefascineerd. “Leren, veranderen en ontwikkelen lopen als een rode draad door mijn leven. Een duurzame ontwikkeling van organisaties en medewerkers staat centraal gedurende mijn gehele loopbaan en praktische breinkennis kan hier een enorme bijdrage aan leveren.

Lees meer >

Monique de Boer - BCL Associate

Monique heeft al sinds de middelbare school een fascinatie voor leren leren: “Ik wilde graag naar het vwo om daarna te kunnen studeren. Maar merkte dat leren bij mij anders werkte dan bij mijn zussen en vriendinnetjes. Ik móest mezelf wel leren leren.” Die tomeloze nieuwsgierigheid naar en drive voor leren heeft ze nog steeds. Het is een rode draad in haar professionele carrière.

Lees meer >

Hulda Möller - BCL Associate

Hulda ontwikkelde zich de laatste 20 jaar tot een zeer ervaren, all-round trainer op het gebied van communicatie en persoonlijk leiderschap. Ze schreef mee aan twee boeken van het BCL Instituut: Breindidactiek en Breinlink voor ouders; je kind helpen leren. Ze heeft dan ook veel ervaring als spreker op congressen, studiedagen en ouderavonden.

Lees meer >

Jacquelien Willemse - BCL Associate

Gedreven door de vraag ‘hoe zou ik mijn expertise nog professioneler en effectiever kunnen overbrengen?’ stuitte Jacquelien in 2007 op de neurowetenschap. Gevoed door haar eigen succeservaringen, deelt ze nu de inzichten uit breinwereld op het gebied van leren, ontwikkelen en veranderen. Inzichten uit de neurowetenschap vertaalt ze naar de praktijk van alledag: in zoverre is Jacquelien een neurotolk.

Lees meer >

Thelma Stobbelaar-BCL Associate

Thelma is haar leven lang al geïnteresseerd in leren en ontwikkelen. Dat begon door beelden uit Zuid-Afrika van kinderen die de straat op gingen om te vechten voor hun recht op onderwijs. Sindsdien beseft ze hoe bijzonder het is om te leven in een land waarin we alle kansen krijgen om te leren en onszelf te ontwikkelen.

Lees meer >

Marij Naarding-BCL Associate

Marij is gepassioneerd over het ontdekken en delen van de krachten die ons in staat stellen om te leren en te groeien. Ze neemt daarbij mensen en teams graag mee op een reis van ontwikkelgerichte beweging en het bundelen van deze krachten. Voor haar is het verbazingwekkend hoeveel mensen de magie van het brein en mindset nog niet kennen en omarmen.

Lees meer >

Han Verhoeven - BCL Associate

Han’s levenslijn - helen wat gebroken is - past bij haar aanvankelijke keuze voor gezondheidszorg. In een van de armste landen ter wereld, Tsjaad, leerde ze dat mensen zelf hun leven en toekomst in de vingers kunnen krijgen. Zichzelf sturende teams van mensen met een handicap namen zelfs het voortouw in veranderingsprocessen.

 

Lees meer >

Anique Smedts - Managementassistente

Bel je naar het BCL Instituut, dan is de kans groot dat je Anique aan de telefoon krijgt. Ze is de onmisbare spil in communicatie en administratie. 

Rob Hüskens - Partner BCL Instituut

Sinds eind 2017 is Rob partner van het BCL Instituut. Hij combineert deze rol functie met de functie van algemeen directeur bij Thaeles, een breed georiënteerd HR Adviesbureau op het gebied van ontwikkeling, verandering en vitaliteit.

 

 

Gerjanne Dirksen - Oprichter BCL Instituut

In 2007 richtte Gerjanne het BCL Instituut op. Ze is tevens (co-)auteur van verschillende toonaangevende publicaties op het gebied van breinleren en breinleiderschap w.o. "Breindidactiek" en "Van brokkelbrein naar focus".

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2024 BCL instituut