Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Team •

Maak kennis met ons team. Onze BCL trainers en associates - Gertie, Monique, Han, Hulda en Jacquelien - zijn koplopers op het gebied van breinleren en breinleiderschap. Zij zijn dan ook het gezicht van het BCL Instituut bij opdrachtgevers. Ze verzorgen lezingen, workshops, trainingen en opleidingen. Wat meer achter de schermen zorgen onder andere Elvie, Rob en Anique ervoor dat alles op rolletjes loopt. 

Gertie Verreck - Directeur BCL Instituut, auteur 'Van brokkelbrein naar Focus'

Vanaf de allereerste kennismaking met het fenomeen ‘breinleren en breinleiderschap’ is Gertie er enorm door gefascineerd. “Leren, veranderen en ontwikkelen lopen als een rode draad door mijn leven. Een duurzame ontwikkeling van organisaties en medewerkers staat centraal gedurende mijn gehele loopbaan en praktische breinkennis kan hier een enorme bijdrage aan leveren. Zoals neuropsychiater Theo Compernolle het zo mooi: verwoord: "Ons belangrijkste instrument om gelukkig, gezond en productief te werken en te ontwikkelen is ons brein. Het probleem is alleen dat maar weinig mensen rekening houden met de gebruiksaanwijzing ervan. Ik 'ondertitel' het brein  tijdens lezingen, workshops en meerdaagse programma's om ontwikkeling te versterken en beter te laten renderen.

Lees meer >

Monique de Boer - BCL Associate

Monique heeft al sinds de middelbare school een fascinatie voor leren leren: “Ik wilde graag naar het vwo om daarna te kunnen studeren. Maar merkte dat leren bij mij anders werkte dan bij mijn zussen en vriendinnetjes. Ik móest mezelf wel leren leren.” Die tomeloze nieuwsgierigheid naar en drive voor leren heeft ze nog steeds. Het is een rode draad in haar professionele carrière. “Van begeleiding van studenten en docenten tot het ontwikkelen van leiderschapsprogramma’s in het bedrijfsleven; ik merkte steeds weer dat leren leren kracht, zelfvertrouwen en resultaat geeft”. Leren reflecteren werd een nieuwe fascinatie, mede gevoed door haar supervisie-opleiding. Samen met Gerjanne en Hulda stond Monique aan de wieg van het BCL Instituut en schreef ze mee aan het BCL boek Breindidactiek.

Lees meer >

Hulda Möller - BCL Associate

Hulda ontwikkelde zich de laatste 20 jaar tot een zeer ervaren, all-round trainer op het gebied van communicatie en persoonlijk leiderschap. Ze schreef mee aan twee boeken van het BCL Instituut: Breindidactiek en Breinlink voor ouders; je kind helpen leren. Ze heeft dan ook veel ervaring als spreker op congressen, studiedagen en ouderavonden. “Mijn lezingen zijn altijd informatief, interactief en levendig, met een boodschap.” Typerend voor Hulda zijn haar energieke en onverwoestbaar optimistische en verbindende aard: ze ziet altijd creatieve oplossingen en toepassingen en is in staat tot het verbinden van mensen. Hierdoor creëert ze met opdrachtgevers en deelnemers een vruchtbare samenwerking bij het behalen van resultaten.

Lees meer >

Han Verhoeven - BCL Associate

Han’s levenslijn - helen wat gebroken is - past bij haar aanvankelijke keuze voor gezondheidszorg. In een van de armste landen ter wereld, Tsjaad, leerde ze dat mensen zelf hun leven en toekomst in de vingers kunnen krijgen. Zichzelf sturende teams van mensen met een handicap namen zelfs het voortouw in veranderingsprocessen.

 

Lees meer >

Jacquelien Willemse - BCL Associate

Gedreven door de vraag ‘hoe zou ik mijn expertise nog professioneler en effectiever kunnen overbrengen?’ stuitte Jacquelien in 2007 op de neurowetenschap. Gevoed door haar eigen succeservaringen, deelt ze nu de inzichten uit breinwereld op het gebied van leren, ontwikkelen en veranderen. Inzichten uit de neurowetenschap vertaalt ze naar de praktijk van alledag: in zoverre is Jacquelien een neurotolk. Zelf noemt ze zich ook wel breinarchitect omdat ze inzichten vanuit de neurowetenschappen koppelt aan haar vakgebieden van organisatieadvies, organisatieontwikkeling en trainer. Jacquelien publiceerde diverse artikelen en was co-auteur van het boek ‘Breindidactiek: helpen leren met breinkennis’.

Lees meer >

Elvie Giezenaar - BCL Professional / Adviseur / Trainer

Als Psycholoog Arbeid & Organisatie heeft Elvie jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen bij veranderings- en ontwikkelingstrajecten. Zij weet als geen ander dat kennis over het brein mensen inzicht geeft in hun gedrag alsook ervoor zorgt dat de aangeboden kennis beter beklijft. Mensen willen en durven vervolgens makkelijker mee te gaan in de ontwikkeling. Graag denkt ze in haar rol als adviseur van het BCL instituut met u mee over uw specifieke vraag en wat het BCL instituut daarin voor u kan betekenen. Daarnaast verzorgt Elvie trainingen. 

Anique Smedts - Managementassistente

Bel je naar het BCL Instituut, dan is de kans groot dat je Anique aan de telefoon krijgt. Ze is de onmisbare spil in communicatie en administratie. 

Rob Hüskens - Partner BCL Instituut

Sinds eind 2017 is Rob partner van het BCL Instituut. Hij combineert deze rol functie met de functie van algemeen directeur bij Thaeles, een breed georiënteerd HR Adviesbureau op het gebied van ontwikkeling, verandering en vitaliteit.

 

 

Gerjanne Dirksen - Oprichter BCL Instituut

In 2007 richtte Gerjanne het BCL Instituut op. Ze is tevens (co-)auteur van verschillende toonaangevende publicaties op het gebied van breinleren en breinleiderschap w.o. "Breindidactiek" en "Van brokkelbrein naar focus".

Thelma Stobbelaar

Thelma is haar leven lang al geïnteresseerd in leren en ontwikkelen. Dat begon door beelden uit Zuid-Afrika van kinderen die de straat op gingen om te vechten voor hun recht op onderwijs. Sindsdien beseft ze hoe bijzonder het is om te leven in een land waarin we alle kansen krijgen om te leren en onszelf te ontwikkelen.

Lees meer >

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Lancering website www.brokkelbrein.nl

Speciaal voor het onderwijs een website met alle info over het voorkomen van een brokkelbrein, met kennisbank en mooie workshops!

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2023 BCL instituut