Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Vier BCL inzichten •

Gebruiksaanwijzing van het brein

Bij BCL Instituut wijzen we jou de weg in ons complexe brein. Dat doen we door breinkennis toegankelijk en toepasbaar te maken. We versterken jou door je inzicht te geven in de werking van het brein en trainen je om te leren, werken en leven met breininzicht. Zo kan jij anderen, maar ook je eigen brein een boost geven!
 

Neurowetenschappelijk fundament

Al onze workshops en trainingen zijn volledig wetenschappelijk onderbouwd, gefundeerd op neurobased science. We vertalen actuele neurowetenschappelijke kennis naar de praktijk. Hoe werken de hersenen, maar belangrijker nog, hoe beïnvloeden ze leren, werken en welzijn? We nemen je er graag in mee in ons divers aanbod.
 

Praktische en prikkelende workshops

Practice what you preach… Ons aanbod wordt “breinproof” uitgevoerd. Er is veel variatie in materiaal, werkvormen, kijken, experimenteren en ervaren. Deelnemers worden op diverse manieren geprikkeld en thema’s worden zo aangereikt dat ze direct vertaalbaar zijn in de actualiteit van het dagelijkse eigen werk. Het zorgt voor een boost om inzichten om te zetten naar actie.
 

Voor iedere professional

Ben je (project)manager en wil je, met breinkennis, nog beter kunnen coachen? Of opleider, docent of trainer en wil je leren om het rendement en plezier van programma’s een boost te geven? Wil je de breinvitaliteit van jezelf en anderen een boost geven? Onze workshops en trainingen zijn geschikt voor alle niveaus en voor een diversiteit aan professionals. Ook voor jou.
 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2024 BCL instituut