Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Hulda Möller - BCL Associate •

Hulda ontwikkelde zich de laatste 20 jaar tot een zeer ervaren, all-round trainer op het gebied van communicatie en persoonlijk leiderschap. Ze schreef mee aan twee boeken van het BCL Instituut: Breindidactiek en Breinlink voor ouders; je kind helpen leren. Ze heeft dan ook veel ervaring als spreker op congressen, studiedagen en ouderavonden. “Mijn lezingen zijn altijd informatief, interactief en levendig, met een boodschap.” Typerend voor Hulda zijn haar energieke en onverwoestbaar optimistische en verbindende aard: ze ziet altijd creatieve oplossingen en toepassingen en is in staat tot het verbinden van mensen. Hierdoor creëert ze met opdrachtgevers en deelnemers een vruchtbare samenwerking bij het behalen van resultaten.

“In mijn vak heb ik twee speerpunten: ‘brein’ en ‘zijn’”, legt Hulda uit. “De eerste nuchter en praktisch, een vertaalslag van wetenschappelijke neuro-cognitieve kennis naar de praktijk van leren en veranderen. De tweede intuïtief en diepgaand, geïnspireerd door onder meer systemisch werken en transactionele analyse, waarmee ik groepen weet te verbinden en te raken. De laatste jaren komen beide speerpunten meer en meer samen, onder meer in de BCL ASOOO-benadering (Breincentraal Leiderschap).

 

Verfijnd en complex orgaan

Hulda vindt het brein een “prachtig verfijnd én complex orgaan. Het zit vol mechanismen die leren en veranderen in de weg zitten of juist kunnen faciliteren. Wat mij betreft is plasticiteit de basis van al deze mechanismen: je kunt je brein trainen, zoals je je spieren in bijvoorbeeld de sportschool traint. Voor mij betekent dit dat je door inspanning en de juiste leerstrategieën veel meer kunt bereiken dan je misschien in aanvang zou denken: inspanning, en niet talent, bepaalt wat je kunt bereiken in het leven. Of zoals danser en choreograaf Mikhail Baryshnikov het zegt: “Dancers are made, not born.” “Een hele hoopvolle, en door de neurowetenschap onderbouwde gedachte die ik ook werkelijkheid heb zien worden. Bijvoorbeeld door de opvoeding van mijn dochter anders in te steken, door mijn geboortetaal IJslands weer op te pikken en door heel veel deelnemers met een blik van kansen en mogelijkheden naar buiten te zien gaan. Het  denken in mogelijkheden inspireert mij in het werken met Breincentraal leren.”

 

Highlights

Hulda's expertise mag met een gerust hart 'breed' genoemd worden. Ze heeft veel ervaring met vraagstukken op de werkterreinen van ervaringsgericht leren, groepsdynamica, systemisch werken, persoonlijk leiderschap en performance begeleiding. Hulda is naast trainer, spreker en ontwikkelaar ook communicatie docent aan de geneeskundefaculteit van het UMC Utrecht. Én, mede door haar ervaring als zangeres in koren en bands, voelt Hulda zich als een vis in het water op ieder podium.

 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOGS]

Perfectionisme is een sluipmoordenaar. Maar hoe word je als perfectionist weer Proud to be vout?

Met herkenning las Gertie Verreck afgelopen week het artikel in Trouw, getiteld ‘perfectionisme is een sluipmoordenaar’, een interview met orthopedagoog Ard Nieuwenhuis. De sociale druk om perfect te zijn, neemt toe. Hoe gaan we hiermee om als er zoveel druk op ons en onze werknemers ligt terwijl het binden van talenten een van de grootste uitdagingen is in deze arbeidsmarkt, vroeg ze zich af.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden