Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Extra's 'Van brokkelbrein naar focus' •

Geheel in de lijn van ons boek 'Van brokkelbrein naar focus' hebben we op deze pagina handige en inspirerende extra's voor je gebundeld. Denk aan voorbeeldlessen, oefeningen, eBooks en meer. Doe er je voordeel mee. Het maakt je lessen nog leuker en effectiever. 

Opstartles voor docenten over social media, aandacht en het brein

 

Video: Multitasken (met Theo Compernolle

 

Video: how the brain works

https://www.bclinstituut.nl/uploads/files/brokkelbrein/How%20the%20brain%20works.wmv

eBook Breinkennis voor ouders

Video: het Stroop-experiment

 

Tips uit het webinar 'van Brokkelbrein naar Focus'

Posters met prikkelende quotes

 

Video: breinbeeld 'De 6 Breinprincipes'

 

Formulier Dopaminequiz

 

MP3: luister- en ademoefeningen


 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

Lees verder

[BLOGS]

Wat we kunnen leren van Ireen Wust

Eindelijk zien we de topsporters weer in actie. Mooi om hun prachtige resultaten te zien bij de Olympische Winterspelen in Peking. Maar wat ik naast de knappe sportprestaties ook boeiend vind, zijn de strategieën en keuzes die aan hun resultaten ten grondslag liggen. Wat kunnen wij hiervan leren?

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2022 BCL instituut