Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Breincentraal (bege)leiderschap: de ASOOO®-benadering •

Iedereen die leidinggeeft, voor de klas staat of mensen traint of coacht herkent wel een situatie waarbij de wil of de motivatie wel een boost kan gebruiken. Een beetje meer nieuwsgierigheid, wat extra enthousiasme…. Waar zit de prikkel om iemand in beweging te krijgen? Het begint bij een open (op groei gerichte) mindset, bij jezelf en degene die je begeleidt. Breincentraal (bege)leiderschap (de ASOOO®-benadering) helpt je een effectief leerklimaat te scheppen. Immers, een op groei gerichte mindset is een leer- en veranderversneller zonder weerga. 

 

Autonomie & status

De A en de S staan respectievelijk voor autonomie en status. Dit zijn beloningen voor het brein. Ze zorgen ervoor dat iemand open staat voor zijn omgeving (handig bij het geven van feedback bijvoorbeeld) en maken hem creatiever. Hoe je iemands status of autonomie verhoogt? Laat hem meedenken, stimuleer het stellen van vragen, uit je waardering (ontdek de magie van een schouderklopje) en stimuleer trots op de eigen ontwikkeling.  

 

Overtuiging over Ontwikkelbaarheid

De drie O’s staan voor Overtuiging over Ontwikkelbaarheid. In hoeverre ben je ervan overtuigd dat iemand van een dubbeltje een kwartje kan worden? En in hoeverre gelooft de persoon die je begeleidt dat zelf? Door een appèl te doen op iemands Overtuiging over Ontwikkelbaarheid, kun je zijn arbeidspotentieel en plezier in leren positief beïnvloeden.

 

Direct toepasbaar

Ben je nieuwsgierig hoe je - op basis van mindset - de motivatie van medewerkers of leerlingen kunt beïnvloeden? Wil je een dopaminedealer worden? Ben je op zoek naar de sleutel tot een succesvol en effectief leerklimaat? Meld je aan voor de eendaagse training of de vierdaagse Opleiding Breincentraal (bege)eiderschap

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Kom naar het BCL Event op 3 oktober

Theo Compernolle geeft jou inzichten en handvaten om zelf als professional en binnen je organisatie op een positieve manier met stress om te gaan, zodat je de veerkracht van individuen, teams en de organisatie versterkt. Bestel nu je tickets!

Lees verder

[BLOGS]

Het gras is groener waar je het water geeft

Veel organisaties, teams en personen vinden veranderen een lastig iets. In deze blog geeft Gertie Verreck je concrete handvatten om sturing te geven aan verandering. Een handleiding voor het brein. 

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden