Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Breincentraal leiderschap: de ASOOO®-benadering •

Iedereen die leidinggeeft, voor de klas staat of mensen traint of coacht herkent wel een situatie waarbij de wil of de motivatie wel een boost kan gebruiken. Een beetje meer nieuwsgierigheid, wat extra enthousiasme…. Waar zit de prikkel om iemand in beweging te krijgen? Het begint bij een open (op groei gerichte) mindset, bij jezelf en degene die je begeleidt. Breincentraal leiderschap (de ASOOO®-benadering) helpt je een effectief leerklimaat te scheppen. Immers, een op groei gerichte mindset is een leer- en veranderversneller zonder weerga. 

 

Autonomie & status

De A en de S staan respectievelijk voor autonomie en status. Dit zijn beloningen voor het brein. Ze zorgen ervoor dat iemand open staat voor zijn omgeving (handig bij het geven van feedback bijvoorbeeld) en maken hem creatiever. Hoe je iemands status of autonomie verhoogt? Laat hem meedenken, stimuleer het stellen van vragen, uit je waardering (ontdek de magie van een schouderklopje) en stimuleer trots op de eigen ontwikkeling.  

 

Overtuiging over Ontwikkelbaarheid

De drie O’s staan voor Overtuiging over Ontwikkelbaarheid. In hoeverre ben je ervan overtuigd dat iemand van een dubbeltje een kwartje kan worden? En in hoeverre gelooft de persoon die je begeleidt dat zelf? Door een appèl te doen op iemands Overtuiging over Ontwikkelbaarheid, kun je zijn arbeidspotentieel en plezier in leren positief beïnvloeden.

 

Direct toepasbaar

Ben je nieuwsgierig hoe je - op basis van mindset - de motivatie van medewerkers of leerlingen kunt beïnvloeden? Wil je een dopaminedealer worden? Ben je op zoek naar de sleutel tot een succesvol en effectief leerklimaat? Meld je aan voor de eendaagse training of de vierdaagse Opleiding Breincentraal Leiderschap

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Deze workshops, trainingen en opleidingen zijn registerleraar-proof

Leerkrachten die dat willen, kunnen hun bekwaamheid up-to-date kunnen houden en dit ook kunnen vastleggen. Een groot aantal workshops, trainingen en opleidingen van het BCL Instituut is geaccrediteerd door registerleraar.nl. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Lees verder

[BLOGS]

Eindexamenstress? 10 tips om effectiever te leren

Om leerlingen – en de vele ouders – nog even wat steun in de rug te geven, hebben we 10 tips op een rij gezet om zo effectief mogelijk te leren.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Word je slimmer door naar kunst te kijken?

"Frisse ervaringen helpen het brein om nieuwe verbindingen tussen hersencellen te maken, wat neuroplasticiteit heet. Maar... die stelregel geldt voor álle nieuwe prikkels, dus niet alleen voor kunst", aldus hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn.

Lees verder
Copyright © 2018 BCL instituut | algemene voorwaarden