Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Breinleiderschap: activeer de superkrachten van medewerkers

Tijdens deze sessie krijgen deelnemers - bijv. leidinggevenden, HR-professionals, (team)coaches - praktische handvaten aangereikt om een effectief ontwikkel- en veranderklimaat te scheppen.

Breinleiderschap: activeer de superkrachten van medewerkers

  • Deelnemers krijgen inzicht in de eigen mindset (overtuiging over ontwikkelbaarheid) en ontdekken hoe deze van impact is op hun leiderschapsstijl en de ontwikkelbereidheid van medewerkers;
  • ontdekken de impact van autonomie en status bij veranderen;
  • krijgen handvaten aangereikt om een effectief ontwikkel- en veranderklimaat te scheppen.
  • krijgen inzicht in de impact van onrust en verandering in het brein en ontdekken wat er in het brein gebeurt tijdens verandering en tijdens stresssituaties.
  • en leren hoe ze kunnen zorgen voor ‘afkijken’ ? Het belang van voorbeeldgedrag en de werking van spiegelneuronen komt aan bod. Een goed voorbeeld, doet immers goed volgen. We laten je het effect van spiegelneuronen ervaren; de wijze waarop jouw mindset en gedrag zich letterlijk spiegelt in het brein van de ander.

Dit programma kunnen we aanbieden als:

    Brein Inspiratie Lezing  
   Brein Workshop (1 dagdeel)  

In het kort

Medewerkers van organisaties in ontwikkeling, weten: veranderen gaat niet over rozen. Veranderen gaat gepaard met ups-and-downs (meestal gaan de downs voor de ups) en – veel mensen zullen het herkennen – in beweging komen en blijven is niet altijd even makkelijk. Speciaal voor leidinggevenden van organisaties in verandering, hebben we deze inspiratiesessie/workshop ontwikkeld. Ze krijgen tijdens deze sessie handvaten aangereikt om zowel op individueel als teamniveau een effectief ontwikkel- en veranderklimaat te scheppen.

 

Programma

Tijdens deze interactieve sessie, zoomen we in op de ASOOO®-benadering: een in eigen keuken ontwikkelde, wetenschappelijk onderbouwde, maar bovenal praktische benadering voor het begeleiden van veranderprocessen op basis van breinkennis. We staan met deelnemers stil bij de vraag; waar zit de prikkel voor onszelf en voor medewerkers om in beweging te komen?

Deelnemers aan de sessie krijgen inzichten in de werking van autonomie en status bij ontwikkelen en veranderen. En: hoe kunnen ze de status en autonomie van medewerkers verhogen? Deze beloningen voor het brein zorgen immers ervoor dat medewerkers openstaan voor leren en veranderen. Ook gaan we dieper in op de overtuiging over ontwikkelbaarheid. In hoeverre geloven leidinggevenden dat ze zelf kunnen ontwikkelen dat hun medewerkers zich kunnen ontwikkelen (kan een dubbeltje een kwartje worden)? Inzicht in de eigen mindset en die van medewerkers helpt leidinggevenden om iemands ontwikkeling (en daarmee veranderbereidheid) een boost te geven.

 

Voor wie?

  • Managers en leidinggevenden
  • HR Professionals en opleiders
  • (Team)coaches en begeleiders

 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 

 

Nieuwsgierig naar meer informatie over brein & veranderen?

Download ons gratis eBook 'Breinkennis inzetten bij verandertrajecten'

 

Copyright © 2023 BCL instituut