Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Breinbegeleiderschap •

Veranderen is voor organisaties anno nu de enige constante, wordt weleens gezegd. Maar hoe vaak lopen die veranderingen spaak door tal van redenen? Als (bege)leider wil je medewerkers, jouw team en de organisatie in beweging krijgen en houden, in de juiste richting en liefst ook nog op een prettige manier; een manier die bij jou past. Breinbegeleiderschap (de ASOOO® benadering) helpt je hierbij.

 

Autonomie & status

De A en de S staan respectievelijk voor autonomie en status. Ze hebben te maken met ons emotionele brein. Meer autonomie en status zijn beloningen voor het brein: de dopamine stroomt rijkelijk, mensen staan open voor hun omgeving en zijn creatiever. Minder autonomie en status zijn daarentegen bedreigingen voor het brein: er stroomt dan veel adrenaline, de focus verschuift naar details en de perceptie van gevaar belemmert het creatieve denkvermogen. Door aan de knoppen van autonomie en status te draaien, versnel je het lerend vermogen. Hoe je dat doet? Laat een deelnemer, medewerker of coachee meedenken, stimuleer het stellen van vragen, uit je waardering (ontdek de magie van een schouderklopje) en stimuleer trots op de eigen ontwikkeling.

 

Overtuiging over Ontwikkelbaarheid

De drie O’s staan voor Overtuiging over Ontwikkelbaarheid. In hoeverre ben je ervan overtuigd dat iemand van een dubbeltje een kwartje kan worden? En in hoeverre gelooft de persoon die je begeleidt dat zelf? De drie O’s bepalen sterk op iemand zijn ontwikkelpotentieel waarmaakt en plezier heeft in leren, ontwikkelen en veranderen. De O’s kun je op meerdere manieren beïnvloeden. Iedereen heeft een OOO, die varieert van vast (fixed mindset) tot groei (growth mindset). Een op groei gerichte mindset is een leer- en ontwikkelversneller zonder weerga.

 

 

Direct toepasbaar

Ben je nieuwsgierig hoe je - op basis van mindset - de motivatie van medewerkers of leerlingen kunt beïnvloeden? Wil je een dopaminedealer worden? Ben je op zoek naar de sleutel tot een succesvol en effectief leerklimaat? Meld je aan voor de eendaagse training of de vierdaagse Opleiding Breinbegeleiderschap

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Video: terugblik BCL Event

Stress is helemaal niet zo slecht voor je. Tenminste... niet als je van tijd tot tijd ook ontspant. Tijdens het BCL Event vorige week vertelde Theo Compernolle onze gasten alles over werkstress. Een terugblik...

Lees verder

[BLOGS]

Becoming is better than being

Afgelopen september had 'onze' Gertie het geluk om Carol Dweck - de grand dame van de groei mindset - te zien spreken. Ze kreeg een beetje het gevoel alsof ze jaar jeugdidool Ernst Jansz ontmoette (maar dat terzijde). Wat haar opviel in het verhaal van Dweck? Ze schreef er een blog over. 

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden