Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• e-Book: De werking van de hersenen en de invloed op leren en ontwikkelen •

Meer weten over de werking van het brein en de 6 breinprincipes? Download gratis het e-Book met meer dan 40 praktische tips & tricks. 

Meer weten over de werking van het brein en de 6 breinprincipes: focus, herhaal, creatie, zintuiglijk rijk, voortbouwen en emotie? Download nu gratis het e-Book. Hierin lees je onder meer de wetenschappelijke onderbouwing van de 6 brienprincipes. Maar je vindt in het boek ook meer dan 40 praktische tips & tricks om het rendement van lessen of trainingen te verbeteren.  

Dit e-Book ontvangen?

Vul dit formulier in en je kunt het e-Book direct downloaden. 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOGS]

Perfectionisme is een sluipmoordenaar. Maar hoe word je als perfectionist weer Proud to be vout?

Met herkenning las Gertie Verreck afgelopen week het artikel in Trouw, getiteld ‘perfectionisme is een sluipmoordenaar’, een interview met orthopedagoog Ard Nieuwenhuis. De sociale druk om perfect te zijn, neemt toe. Hoe gaan we hiermee om als er zoveel druk op ons en onze werknemers ligt terwijl het binden van talenten een van de grootste uitdagingen is in deze arbeidsmarkt, vroeg ze zich af.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden