Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
NIEUW! Exclusieve verrijkingsdag voor BCL alumni (16 okt)

Een exclusief programma voor BCL alumni. 

 

NIEUW! Exclusieve verrijkingsdag voor BCL alumni (16 okt)

Een exclusieve opleidingsdag, speciaal voor BCL alumni. Een programma waarbij je brein wordt geprikkeld, het breinprincipe Zintuiglijk Rijk in de spotlight staat en je tal van tips en handvaten krijgt om eigen programma's een boost te geven! Deze opleiding start op 16 oktober 2024.

 

 

16 oktober 2024

 
 09.00-17.00 uur  
 Max. 12 deelnemers  
 € 395, - excl. BTW (tot 1 juli). Na 1 juli 495,-  
 Utrecht

 

Investering

De kosten voor deze training bedragen 395,- tot 1 juli 2024 (vroegboektarief), na 1 juli 495,-Inschrijven


FACTUURGEGEVENS

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het BCL Instituut

Programma

Het programma 

Groeibriljantjes in je mail…Een week voorafgaand aan deze exclusieve opleidingsdag start het leren al. Je ontvangt elke werkdag een prikkelende en informatieve e-mail met telkens een korte, voorbereidende opdracht die je direct toe kunt passen op eigen presentaties en programma’s. Zo zetten we de kennis al in de grondverf.

Programma op 16 oktober:

Ochtend: Briljante presentaties: laat je presentaties breinvriendelijk schitteren

Iedereen die geregeld trainingen, presentaties of lessen geeft weet: op een verhaal met saaie sheets zit niemand te wachten. In deze ochtend leer je hoe je in het brein van je deelnemers kruipt en…  nog veel belangrijker – hoe je hun breinen kunt activeren. Want… breinvriendelijke presentaties zorgen voor betrokken en enthousiaste deelnemers, voor informatie die beklijft en dus… resultaat.

Resultaten:

  • Je ontdekt de neurologische hoofdwetten voor impact en leert alles over ‘visuele verwerking’.
  • Een eigen training en presentatie krijgt een breinboost en ‘make-over’.
  • Je hebt tal van handige tips & trics die direct toepasbaar zijn om meer impact te maken met je presentaties.

Middag: Je Briljante Zintuigen: spelenderwijs Dolby Surround prikkelen

De zintuigen vormen de poort naar het lerende brein. En we weten dat naarmate je meer zintuigen prikkelt, het beter in het brein wordt opgeslagen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je mensen Dolby Surround laat leren? 

In het middagprogramma verdiep en ervaar je jouw kennis over de neurologische werking van de zintuigen. Met die ervaring ga je vervolgens spelenderwijs en creatief aan de slag. Met een grote kans op inspiratie vanuit jezelf en de anderen. Aan de hand van een training die je graag nog actiever wilt maken, kan je met focus werken aan het zintuiglijk verrijken van het leren.

Resultaten:

  • Je leert over de biologische (ver)werking van de 6 zintuigen.
  • Je krijgt tips en praktische handvaten om op een zintuiglijke manier het leren en ontwikkelen een boost te geven. Je gaat ook aan de slag met een training/opleiding die jij wil versterken en laten schitteren.

Breinversterker: Use it or lose it (45 minuten Online)

Binnen twee weken na de training ontvang je nog een e-book met extra inspiratie en krijg je de link naar de online Breinversterker. Want wie kent het niet na een training? Je doet enorm interessante inzichten op maar als je die eerste paar weken, of beter nog de dag erna, niets met het geleerde doet ben je het zo weer kwijt. Zeker in de drukte van alle dag. Ons brein heeft opvolging en herhaling nodig om het geleerde in ons lange termijngeheugen op te slaan, deze blikversterker is als het ware Pokon voor het brein!

Oftewel, tijdens deze breinversterker kan je het volgende verwachten:

  • Vlaggenparade van make-overs – showtime
  • Vragenparade – question time

 

De trainer

Over de trainer:

De trainer – Jacquelien Willemse – deelt haar kennis en ervaringen, maar gunt deelnemers tegelijkertijd ook een kijkje in haar eigen brein: ze laat zien wat er in haar grijze massa gebeurt, zodra een presentatie of programma een ‘make-over’ krijgt.

In de zoektocht naar hoe het effect van lezingen, trainingen en workshops kon worden verhoogd, kwam BCL associate Jacquelien Willemse neuro- wetenschappelijke inzichten tegen over visuele waarneming. Zij is BCL specialist als het gaat om de verwerking van prikkels in het brein en de impact op leren, ontwikkelen en presenteren. Jacquelien verzorgde ook een TEDx talk over dit onderwerp, bekijk deze hier.: https://youtu.be/5cQqQxFoqAk?si=ZjDSglkRAkjLEmHa

In overleg kunnen we ook na afloop ondersteuning op maat bieden om presentaties of programma’s naar een volgend niveau te tillen.

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.


FACTUURGEGEVENS

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het BCL Instituut

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op: info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen.

 

Dit programma zal worden aangeboden door BCL Instituut en BCL Opleidingen. BCL Opleidingen is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we deze workshop, training of opleiding desgewenst met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden.

Copyright © 2024 BCL instituut