Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Van brokkelbrein naar focus •

Appjes, berichtjes, online gaming, filmpjes delen – social media zijn fantastisch, zeker voor een adolescent. Maar diezelfde social media verstoren vaak de noodzakelijke aandacht én echte pauzes tijdens onderwijs en huiswerk. Gevolg: een brokkelbrein en negatieve invloed op leren.

De auteurs - Gerjanne Dirksen, Theo Compernolle en Gertie Verreck - laten zien hoe drie breinnetwerken uit balans raken door frequent socialmedia-gebruik. Maar bovenal geven zij docenten tips om die balans te herstellen zodat aandacht makkelijker vast te houden is. Dit doen zij aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en meer dan vijftig praktijkvoorbeelden. Inclusief zes didactische breinprincipes en een voorbeeldles voor leerlingen over social media en brein.

Bestellen

'Van Brokkelbrein naar Focus' is vanaf nu verkrijgbaar. Bestel jouw boek hier

Over de auteurs

Gerjanne Dirksen is de oprichter van het BCL Instituut, grondlegger van de zes breinprincipes en auteur van onder andere Breindidactiek. Theo Compernolle, voorheen hoogleraar, is een internationaal gerespecteerd docent op het vlak van stress en brein en auteur van onder andere Ontketen je brein. Gertie Verreck is directeur van het BCL Instituut. Het instituut dat workshops, opleidingen en lezingen verzorgt over breinleren en breinleiderschap.

Meer inspiratie, voorbeeldlessen en oefeningen

We hebben een aparte pagina aangemaakt met allerlei praktische en inspirerende extra's. Denk aan voorbeeldlessen, oefeningen en eBooks. Je vindt ze hier >

Programma's

Een nieuw boek is één... Uiteraard hebben we - geschoeid op de leest van het boek - een aantal interessante programma's samengesteld. Van korte (online) inspiratielezingen, tot diepgaandere workshops én zelfs een meerdaagse bootcamp. Stuk voor stuk programma's die een waardevolle invulling zijn voor een studiedag of intern ontwikkelprogramma. Hieronder hebben we de programma's voor je op een rij gezet. 

Copyright © 2022 BCL instituut