Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Van brokkelbrein naar focus •

Appjes, berichtjes, online gaming, filmpjes delen – social media zijn fantastisch, zeker voor een adolescent. Maar diezelfde social media verstoren vaak de noodzakelijke aandacht én echte pauzes tijdens onderwijs en huiswerk. Gevolg: een brokkelbrein en negatieve invloed op leren.

De auteurs - Gerjanne Dirksen, Theo Compernolle en Gertie Verreck - laten zien hoe drie breinnetwerken uit balans raken door frequent socialmedia-gebruik. Maar bovenal geven zij docenten tips om die balans te herstellen zodat aandacht makkelijker vast te houden is. Dit doen zij aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en meer dan vijftig praktijkvoorbeelden. Inclusief zes didactische breinprincipes en een voorbeeldles voor leerlingen over social media en brein.

Bestellen

'Van Brokkelbrein naar Focus' is vanaf nu verkrijgbaar. Bestel jouw boek hier

Over de auteurs

Gerjanne Dirksen is de oprichter van het BCL Instituut, grondlegger van de zes breinprincipes en auteur van onder andere Breindidactiek. Theo Compernolle, voorheen hoogleraar, is een internationaal gerespecteerd docent op het vlak van stress en brein en auteur van onder andere Ontketen je brein. Gertie Verreck is directeur van het BCL Instituut. Het instituut dat workshops, opleidingen en lezingen verzorgt over breinleren en breinleiderschap.

Meer inspiratie, voorbeeldlessen en oefeningen

We hebben een aparte pagina aangemaakt met allerlei praktische en inspirerende extra's. Denk aan voorbeeldlessen, oefeningen en eBooks. Je vindt ze hier >

Programma's

Een nieuw boek is één... Uiteraard hebben we - geschoeid op de leest van het boek - een aantal interessante programma's samengesteld. Van korte (online) inspiratielezingen, tot diepgaandere workshops én zelfs een meerdaagse bootcamp. Stuk voor stuk programma's die een waardevolle invulling zijn voor een studiedag of intern ontwikkelprogramma. Hieronder hebben we de programma's voor je op een rij gezet. 

Breinbootcamp: versterk de focus en leer de 6 breinprincipes toe te passen

Een maatwerkprogramma waarbij het versterken van focus en de inzet van de 6 breinprincipes centraal staan. Deelnemers gaan vooral aan de slag en leren hoe ze, gefundeerd op breinwetenschap, lessen kunnen optimaliseren.

Meer informatie

Inspiratielezing: van brokkelbrein naar focus

Tijdens deze compacte inspiratielezing krijgen deelnemers inzicht in de wijze waarop de drie breinnetwerken (het denkbrein, archiverend brein en reflexbrein) uit balans raken door frequent socialmedia-gebruik.

Meer informatie

Inspiratielezing voor teams: de breinvriendelijke school met een focuscultuur

Deze lezing biedt inspiratie voor het creëren van een letterlijk rustige leeromgeving en school zodat leerlingen zich kunnen focussen. 

Meer informatie

Workshop: focus (en ont-focus) en haal meer uit het brein van leerlingen

Een praktische workshop die docenten en scholen inzicht geeft in de voor- en nadelen van social media op leren en hen kennis laat maken met de voordelen van een goede afwisseling tussen focus en ont-focussen.

Meer informatie

Breinkrachtig hybride werken

Deze workshop helpt je om tot een best passende nieuwe manier van werken te komen voor jou en je team.

Meer informatie

Breinkrachtig leidinggeven in een hybride organisatie

Deze workshop helpt je om tot een best passende nieuwe manier van hybride werken te komen voor jou en je team.

Meer informatie

3 Breinbreaks Van brokkelbrein naar focus

3 korte breinsnacks van 55 minuten.. een cadeautje voor jouw grijze massa!

Meer informatie

Breinsnack; een kosteloze kennismaking met de 6 breinprincipes (online)

Meer informatie
Copyright © 2022 BCL instituut