Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Wilskracht (of toch niet)?

Ontwikkel de wilskracht van medewerkers en ontdek welke andere katalysatoren er zijn voor motivatie, volharding en daarmee geslaagde veranderingen.

Wilskracht (of toch niet)?

  • Deelnemers krijgen meer inzicht in de werking van het brein bij wilskracht;
  • ontdekken hoe sterk hun eigen wilskracht is (in verschillende situaties);
  • leren hoe ze op een positieve manier wilskracht kunnen ontwikkelen (bij zichzelf of bij anderen) en welke energievriendelijke alternatieven er zijn voor wilskracht;
  • en kunnen na deze workshop of training met meer discipline en volharding aan de slag.

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Workshop (1 dagdeel)  
  Brein Training (1 dag)

In het kort

“We kunnen best veranderen, als we maar willen!” Of “Als je maar hard genoeg je best doet, dan kom je er wel!” Een veel gebruikte strategie om iemand te motiveren voor een verandering of ontwikkeling, is wilskracht: volharden, de discipline hebben om vol te houden. Maar hoe motiverend is dit nu echt? Krijg je er mensen echt mee in beweging? Aan de ene kant, wilskracht kun je trainen: vergelijk het met een spier. Dat klinkt fantastisch, maar er kleeft ook een nadeel aan: een wilskracht-spier raakt snel overbelast; het brein raakt uitgeput. Het gevolg? Mensen zijn eerder geïrriteerd, zijn minder creatief en hebben een verminderd oordeelsvermogen. Gelukkig is wilskracht te trainen. Bovendien leren deelnemers in deze workshop of training breinvriendelijke alternatieven.  

 

Programma

Deelnemers kunnen zich opmaken voor een interactieve workshop (van ca. 4 uur) of training (van een dag); een praktisch programma boordevol breininzichten, diepgang, speelsheid en ruimte voor reflectie. Ze krijgen alle ruimte om te onderzoeken welke alternatieve strategieën er voor de deelnemers zijn om hun wilskracht-spier te sparen.Het thema ‘verbeelding’ loopt daarbij als een rode draad door het programma. Door gebruik te maken van de verbeelding weet het brein namelijk dat er een mogelijke beloning in het verschiet ligt. En dat motiveert.

Deelnemers gaan aan de slag met hun eigen wilskracht-plan: een stappenplan voor een slimmer gebruik van alternatieven voor wilskracht. Daarbij maken ze gebruik van hun eigen persoonlijke kwaliteiten én die van andere deelnemers.

Met korte, prikkelende opdrachten voorafgaand aan de workshop of training, laten we deelnemers al nadenken over hoe zij nu omgaan met wilskracht. Achteraf helpen we deelnemers het geleerde te laten beklijven met nieuwe informatie en oefeningen.

 

Voor wie?

Dit programma is een must voor organisaties en mensen die aan de vooravond staan van een verandering en voor organisaties die structureel wendbaar willen blijven.

 

  

Over de trainers: Hulda Möller en Monique de Boer

Hulda en Monique hebben een gezamenlijke passie - het begeleiden van mensen bij verandering. Beiden hebben ze bovendien een fascinatie voor de werking van het menselijk brein. Ze ontdekten dat kennis over de werking van het brein immens waardevol is om verandertrajecten wél tot een succes te maken. De expertise die ze daarin de afgelopen jaren hebben opgebouwd, delen ze in hun workshops en trainingen.

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 


 

Copyright © 2020 BCL instituut | algemene voorwaarden