Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
• Stress als motor voor succes: handvaten voor een effectieve en gelukkige werkdag •

DUUR: Dagdeel
LOCATIE: Incompany
PRIJS: € P.o.a.

Stress als motor voor succes: handvaten voor een effectieve en gelukkige werkdag

"Ons belangrijkste instrument om productief, gelukkig en gezond te zijn, is ons brein", aldus neuropsychiater Theo Compernolle. "Het probleem is alleen dat maar weinig mensen rekening houden met de gebruiksaanwijzing ervan.” 

Tijdens deze workshop krijg je inzichten in de gebruiksaanwijzing van je brein. Ook krijg je handvaten aangereikt om zelf als professional op een positieve manier met stress om te gaan. Het resultaat? Je leert je eigen veerkracht en die van anderen in je organisatie versterken. Zoals je gewend bent van het BCL Instituut zit deze workshop vol met kennis uit de neurowetenschappen, o.a. van breinexpert Theo Compernolle. Kennis die jij direct kan toepassen in je eigen werk als professional en in de begeleiding van anderen.

 

Thema’s in deze workshop:

  • Wat is stress en hoe werkt stress in het brein? Wat is het verschil tussen positieve en negatieve stress en hoe deal je ermee als professional om je brein juist creatiever en alerter te maken?
  • Inzicht in je stresscurve; leren doorzien wanneer een extra klus een uitdaging voor je is en wanneer het je werkrendement schaadt.
  • Focus! Hoe werkt focus en aandacht in het brein? En... op welke manier kan je meer focus aanbrengen zodat je het rendement uit je werkdag verhoogt. Hoe richt je bijvoorbeeld de aandacht op de juiste zaken en versterk je je concentratie?
  • Je doelen wél bereiken. Weleens goede voornemens gehad? En zijn het alleen goede voornemens gebleven? Tijdens deze workshop wordt de gebruiksaanwijzing van je brein tijdens ontwikkelen en veranderen toegelicht waardoor je focus houdt op de doelen die echt belangrijk zijn. Een tipje van de sluier? Je focus leren visualiseren gaat je enorm helpen.
  • Fit je werkdag starten, doorlopen maar ook afronden. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens je werkdag je energie doseert en voldoende energie overhoudt, je kan afschakelen en ’s avonds je brein niet meer ‘bezig is’ met je werk?

Samengevat 

Je leert breinkennis toepassen om je werkdag effectiever en plezieriger te benutten en... fit de deur uit te gaan.

Praktisch

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Wil je meer weten over deze workshop? Neem dan contact met ons op:

T. 085-401 57 88
E. info@bclinstituut.nl


 

Het BCL Instituut is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we onze workshops, trainingen en opleidingen met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden.

Copyright © 2020 BCL instituut | algemene voorwaarden