Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Schouderklopje of schop onder de kont?

Een praktijkgerichte inspiratiesessie of workshop waarin deelnemers - docenten, begeleiders of ouders - ontdekken hoe ze (o.a. door anders feedback te geven) studenten kunnen stimuleren tot leren. 

Schouderklopje of schop onder de kont?

  • Deelnemers ontdekken hoe ze studenten kunnen stimuleren tot leren;
  • krijgen inzichten over hoe ze een effectief leerklimaat kunnen scheppen;
  • ervaren de impact van breinvriendelijke feedback;
  • en komen erachter hoe hun eigen overtuiging over ontwikkelbaarheid van invloed is op de drive van studenten. 

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Inspiratie Lezing  
  Brein Workshop (1 dagdeel)  

In het kort

Deelnemers krijgen een uniek kijkje in het brein van jongeren en ontdekken hoe ze de werking van het brein positief kunt ‘sturen’ door het toepassen van de ASOOO® benadering. Ze leren herkennen hoe een student over zijn eigen ontwikkelbaarheid denkt en krijgen inzicht in de verschillende manieren om dit te beïnvloeden.

Ook krijgen deelnemers een heel andere kijk op de wijze waarop ze feedback (kunnen) geven en wat dit met het brein doet. Met concrete tips en handvatten voor breinvriendelijke gesprekken leren ze een beroep te doen op iemands ontwikkelbaarheid, waardoor studenten invloed en trots ervaren. We passen de workshop direct toe in de praktijk en leggen verbinding met thema’s zoals het bindend studie-advies. Kortom: een praktijkgerichte workshop om breinen open te krijgen voor leren, ontwikkeling en verandering.

 

Voor wie?

Dit programma is eigenlijk een must voor docenten/leerkrachten en begeleiders in het (basis, voortgezet en hoger) onderwijs. Maar het thema leent zich ook bij uitstek voor een informatieavond voor ouders. 

 

Praktisch

We kunnen rond dit thema een lezing verzorgen, maar ook een workshop van een dagdeel of zelfs een volledige dag. Informeer naar de mogelijkheden. 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat

Copyright © 2021 BCL instituut