Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
• Breincentraal (bege)leiderschap: jijzelf, medewerkers en organisatie in beweging! •

DUUR: 4 dagen
STARTDATUM: 27-11-2019
LOCATIE: Utrecht
PRIJS: € 2150,-

Breincentraal (bege)leiderschap: jijzelf, medewerkers en organisatie in beweging!

 • Til jouw (bege)leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau.
 • Leer je eigen mindset kennen en ontwikkel een op groei gerichte mindset: de overtuiging dat jijzelf, je medewerkers en je organisatie kunnen groeien.  
 • Word een verander- en leerversneller: ontdek hoe je weerstand ombuigt naar enthousiasme.
 • Herken de talenten van je medewerkers – individueel en op teamniveau – en benut deze optimaal.
 • Word een motivator pur sang en leer effectief feedback geven.

Opleiding Breincentraal (bege)leiderschap in het kort

Veranderen is voor organisaties anno nu de enige constante, wordt weleens gezegd. Maar hoe vaak lopen die veranderingen spaak door tal van redenen? Als l(bege)leider wil je medewerkers, jouw team en de organisatie in beweging krijgen en houden, in de juiste richting en liefst ook nog op een prettige manier; een manier die bij jou past. Tijdens de 4-daagse opleiding breincentraal (bege)leiderschap krijg je de tools aangereikt om een betere begeleider te worden, gefundeerd op kennis over het brein. Je start in dit traject met een 0-meting waarbij je eigen mindset en je mindset t.o.v. anderen in kaart wordt gebracht. Aan het einde van het traject volgt een eindmeting waardoor tastbaar wordt welke ontwikkeling jij - als het gaat om mindset - hebt doorgemaakt.

Tijdens de opleiding leer je om in het brein van je medewerkers aan de juiste knoppen te draaien en de juiste laatjes open te trekken. Zo zorg je ervoor dat je mensen open staan voor veranderen, ontwikkelen en leren en haal je het beste uit jezelf als professional, uit je medewerkers, je team en uit je organisatie.

Tijdens de opleiding leer je de ASOOO®-benadering kennen en toepassen binnen jouw werkcontext. Deze benadering – ontwikkeld in de keuken van het BCL Instituut – is wetenschappelijk onderbouwd, maar tegelijkertijd heel praktisch toepasbaar. Daarnaast werken we tijdens de opleiding met het SCARF-model van David Rock. Waarom zijn medewerkers soms heel ijverig en soms terughoudend om iets te doen? Het SCARF-model helpt jou om als begeleider te doorgronden welke overwegingen ten grondslag liggen aan het gedrag van medewerkers. Zo kun je zelf ook omstandigheden creeëren om medewerkers in beweging te brengen. Download de opleidingsbrochure voor meer informatie over het SCARF-model.

Voor wie?

 • Managers en leidinggevenden
 • HR professionals
 • (Team)coaches en begeleiders van verandertrajecten

Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure!

Programma

 • wetenschappelijk onderbouwd
 • praktisch toepasbaar
 • veel interactieve werkvormen

Tijdens deze opleiding leer je jezelf, als (bege)leider beter kennen en ontwikkel je een op groei gerichte mindset: de overtuiging dat mensen kunnen blijven leren en ontwikkelen. Tegelijkertijd leer je hoe je een appèl doet op de Overtuiging Over Ontwikkelbaarheid van je medewerkers. Daarmee geef je iemands arbeidspotentieel en leerplezier een oppepper van jewelste.

Deze vijfdaagse opleiding heeft per dag een hele duidelijke focus, gericht op: jezelf, de ander, teams en organisaties. Je werkt continu vanuit jouw eigen praktijkervaringen. De actieve werkvormen laten je direct zelf ervaren wat de resultaten zijn van breincentraal (bege)leiderschap. Tussen de trainingsdagen ga je aan de slag met praktijkgerichte opdrachten.

Dag 1: Ik als (bege)leider

Voorafgaand aan deze dag wordt jouw eigen mindset in kaart gebracht via een 0-meting. Hiermee ontstaat een helder beeld van jouw kijk op eigen ontwikkelbaarheid en die van de anderen. Tijdens de eerste opleidingsdag staat die persoonlijke mindset centraal: in hoeverre bepaalt jouw mindset jouw stijl van coachen en leidinggeven? Wat kun jij doen om effectiever leiding te geven of te coachen? Je leert om stil te staan bij je eigen (voorbeeld)gedrag en krijgt concrete tools hoe je dit kan versterken.

Dag 2: (Bege)leiden en coachen van individuen

Je gaat aan de slag met 1-op-1 begeleiding en coaching van medewerkers. Thema’s die de revue passeren, zijn nieuwsgierigheid prikkelen, omgaan met weerstand, motivatie verhogen, leer- en ontwikkelrendement vergroten en breinvriendelijk feedback geven. De eindopbrengst is dat jij nog beter in staat bent de ander ontwikkelingsstappen te laten zetten. 

Dag 3: (Bege)leiden en faciliteren van teams

Hoe krijg je een team in beweging? Hoe haal je het beste uit je mensen? Hoe creëer je een proud-to-be-fout cultuur? Je leert bijvoorbeeld om in een team de status van alle individuen te vergroten waardoor de dopamine rijkelijk gaat stromen. Tijdens de hele dag staat het effectief coachen en leidinggeven aan teams centraal.

Dag 4: (Bege)leiden van organisaties

Je ontdekt hoe breincentraal leiderschap bijdraagt aan de begeleiding van (complexe) organisatievraagstukken. Hoe kan je op organisatieniveau groeien en veranderen waarbij je tegelijkertijd aandacht houdt voor (het uitbreiden van) de autonomie van medewerkers, waardoor ze duurzaam meegroeien? Hoe stuur je effectief op lange termijn doelen en resultaten? Je onderzoekt de mogelijkheden van breincentraal (bege)leiderschap op organisatieniveau en leert hoe je effectief organisatieverandertrajecten kan opzetten en faciliteren. Tijdens de laatste dag kijken we ook naar je eindmeting rondom mindset. Welke ontwikkeling heb je doorgemaakt en welke stappen wil je de komende tijd nog zetten? 

Gedurende de hele opleiding: Kennis over (de werking van) het brein

Tijdens de opleidingsdagen nemen we regelmatig een duik in de werking van die fascinerende, grijze massa. Plasticiteit van het brein (je kunt je brein trainen, net als je triceps of biceps), denk-, emotie- en gewoontebrein, dopamine, spiegelneuronen… Deze termen zeggen je nu waarschijnlijk nog weinig, maar naarmate de opleiding vordert, kun je ze dromen.

Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure!

De trainer

  

Han Verhoeven & Monique de Boer

Han’s levenslijn - helen wat gebroken is - past bij haar aanvankelijke keuze voor gezondheidszorg. In een van de armste landen ter wereld, Tsjaad, leerde ze dat mensen zelf hun leven en toekomst in de vingers kunnen krijgen. Zichzelf sturende teams van mensen met een handicap namen zelfs het voortouw in veranderingsprocessen. Lees meer over Han >

Monique heeft al sinds de middelbare school een fascinatie voor leren leren: “Ik wilde graag naar het vwo om daarna te kunnen studeren. Maar merkte dat leren bij mij anders werkte dan bij mijn zussen en vriendinnetjes. Ik móest mezelf wel leren leren.” Die tomeloze nieuwsgierigheid naar en drive voor leren heeft ze nog steeds. Het is een rode draad in haar professionele carrière. “Van begeleiding van studenten en docenten tot het ontwikkelen van leiderschapsprogramma’s in het bedrijfsleven; ik merkte steeds weer dat leren leren kracht, zelfvertrouwen en resultaat geeft”. Leren reflecteren werd een nieuwe fascinatie, mede gevoed door haar supervisie-opleiding. Samen met Gerjanne en Hulda stond Monique aan de wieg van het BCL Instituut en schreef ze mee aan het BCL boek Breindidactiek. Lees meer over Monique >

Praktisch

Tijdsinvestering

Naast de 4 dagen opleiding dien je rekening te houden met nog een minimale uren besteding van 5 uur per week. 

Praktisch

 • De opleiding breincentraal (bege)leiderschap (ASOOO) is een vijfdaagse opleiding. Dit zijn de trainingsdata: 27 november 2019, 12 december 2019, 21 januari 2020 en 13 februari 2020. 
 • De training duurt van 9.30 tot 17.00 uur en vindt plaats in Utrecht
 • Bij de trainingslocatie kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2020. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 8 personen.

Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure!

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Inschrijven


FACTUURGEGEVENS

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het BCL Instituut

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure!


Deze opleiding kunnen we ook incompany verzorgen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 

T. 085-401 57 88
E. info@bclinstituut.nl


 

Het BCL Instituut is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we onze workshops, trainingen en opleidingen met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden. 

Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden