Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
• Mindshift Management voor docenten: activeer de superkrachten van je leerlingen •

DUUR: ca. 1 dagdeel tot dag
LOCATIE: Incompany
PRIJS: € P.o.a.

Mindshift Management voor docenten: activeer de superkrachten van je leerlingen

Kun je als docent effectiever lesgeven en coachen als je in het brein van leerlingen de juiste laatjes weet open te trekken en aan de juiste knoppen kan draaien? Nou en of! Het is het geheim van Mindshift ManagementTM, een gevalideerde, praktische en meetbare methode gebaseerd op breinkennis.

Het grappige is dat Mindshift Management helemaal niet gaat over leerlingen, maar over jou als docent. Jouw opvattingen over ontwikkelbaarheid (kan een dubbeltje ooit een kwartje worden), bepalen namelijk voor een groot deel jouw didactische vaardigheden. Docenten met een growth mindset bereiken meer, zo weten we uit onderzoeken. Wat dat ‘meer’ dan is? Meer nieuwsgierigheid onder leerlingen naar leren en presteren. Meer openheid voor feedback. Meer motivatie. Meer zelfvertrouwen. En meer bereidheid om te veranderen. 

Hoe werkt ‘t?

Mindshift Management is een gestructureerde methodiek, bestaande uit vier elementen: een online vragenlijst (0-meting), een masterclass, een praktijkperiode en een effectmeting (zie de tab. Programma voor een uitgebreidere toelichting). Mindshift Management kan stand alone worden ingezet, maar ook als plug & play module binnen een uitgebreider ontwikkeltraject.

Voor wie?

Mindshift Management is volledig toegesneden op docenten. Mindshift Management is een incompany-traject. 

Programma

MindShift Management™ is een structurele en gevalideerde methodiek om - met gebruik van breinkennis – effectiever te leren lesgeven en coachen. Een traject bestaat uit vier fasen en kan stand alone worden ingezet, maar ook als plug & play module binnen een uitgebreider ontwikkeltraject.

Fase 1: Startprofiel bepalen

Wat je zegt, ben je zelf. Vooruit, een beetje dan. Door online een vragenlijst in te vullen, krijgt elke deelnemer een Startprofiel. Vergelijk ’t met een 0-meting. Het Startprofiel geeft de docent inzicht in zijn eigen (fixed of growth) mindset. Welk beeld heeft hij van zijn eigen ontwikkelbaarheid? En welk beeld heeft hij van de ontwikkelbaarheid van zijn leerlingen? Hoe beoordeelt hij zijn eigen intelligentie en vaardigheden? En hoe naar die van leerlingen?

Fase 2: MindShift Masterclass

In een compacte interactieve workshop leren de deelnemers meer over de maakbaarheid van het brein. Zij oefenen met hun eigen mindset en krijgen de effecten van hun Startprofiel teruggekoppeld.

Fase 3: Toepassen

Mindshift Management is enorm praktisch en direct toepasbaar. Daarom jagen we de deelnemers met het geleerde direct het veld in: oefenen, gewoon doen en leren van ervaringen is het devies.

Fase 4: Effect bepalen

Meten is weten. Daarom vullen de deelnemers nogmaals de online vragenlijst in, met de effecten uit het werkveld als bagage. Deze effectmeting maakt de ontwikkeling van de docent tastbaar.  Elke deelnemer ontvangt een MindShift rapport. De opdrachtgever ontvangt de Mindset Monitor: een rapportage met een geanonimiseerd groepsprofiel voor en na de MindShift Masterclass, een samenvatting van de effecten en aanbevelingen voor vervolgstappen.Mindshift Management kan stand alone worden ingezet, maar ook als plug & play module binnen een uitgebreider ontwikkeltraject.

Praktisch

Mindshift Management kan stand alone worden ingezet, maar ook als plug & play module binnen een uitgebreider ontwikkeltraject.

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Mindshift Management is een incompany traject. Wil je meer hierover weten? Neem dan contact met ons op:

T. 085-401 57 88
E. info@bclinstituut.nl


 

Het BCL Instituut is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we onze workshops, trainingen en opleidingen met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden.

Copyright © 2020 BCL instituut | algemene voorwaarden