Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Mindshift Management voor docenten: activeer de superkrachten van je leerlingen

Een praktisch programma om de didactische vaardigheden van docenten een boost te geven.

Mindshift Management voor docenten: activeer de superkrachten van je leerlingen

  • Deelnemers krijgen zicht op hun eigen overtuiging over ontwikkelbaarheid en de impact daarvan op hun didactische vaardigheden;
  • leren alles over de maakbaarheid van het brein;
  • ontwikkelen vaardigheden om breinvriendelijke feedback te geven, leerlingen te motiveren en hun breinen open te zetten voor leren en ontwikkelen.

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Workshop (1 dagdeel)  
  Brein Training (1 dag)  

In het kort

Kun je als docent effectiever lesgeven en coachen als je in het brein van leerlingen de juiste laatjes weet open te trekken en aan de juiste knoppen kan draaien? Nou en of! Het is het geheim van Mindshift ManagementTM, een gevalideerde, praktische en meetbare methode gebaseerd op breinkennis. Het grappige is dat Mindshift Management helemaal niet gaat over leerlingen, maar over de docent. Diens opvattingen over ontwikkelbaarheid (kan een dubbeltje ooit een kwartje worden), bepalen namelijk voor een groot deel zijn didactische vaardigheden. Docenten met een growth mindset bereiken meer, zo weten we uit onderzoeken. Wat dat ‘meer’ dan is? Meer nieuwsgierigheid onder leerlingen naar leren en presteren. Meer openheid voor feedback. Meer motivatie. Meer zelfvertrouwen. En meer bereidheid om te veranderen. 

 

Programma

MindShift Management™ is een gestrctureerde en gevalideerde methodiek om - met gebruik van breinkennis – effectiever te leren lesgeven en coachen. Een traject bestaat uit vier fasen en kan stand alone worden ingezet, maar ook als plug & play module binnen een uitgebreider ontwikkeltraject.

Fase 1: Startprofiel bepalen
Wat je zegt, ben je zelf. Vooruit, een beetje dan. Door online een vragenlijst in te vullen, krijgt elke deelnemer een Startprofiel. Vergelijk ’t met een 0-meting. Het Startprofiel geeft de docent inzicht in zijn eigen (fixed of growth) mindset. Welk beeld heeft hij van zijn eigen ontwikkelbaarheid? En welk beeld heeft hij van de ontwikkelbaarheid van zijn leerlingen? Hoe beoordeelt hij zijn eigen intelligentie en vaardigheden? En hoe naar die van leerlingen?

Fase 2: MindShift Masterclass
In een compacte interactieve workshop leren de deelnemers meer over de maakbaarheid van het brein. Zij oefenen met hun eigen mindset en krijgen de effecten van hun Startprofiel teruggekoppeld.

Fase 3: Toepassen
Mindshift Management is enorm praktisch en direct toepasbaar. Daarom jagen we de deelnemers met het geleerde direct het veld in: oefenen, gewoon doen en leren van ervaringen is het devies.

Fase 4: Effect bepalen
Meten is weten. Daarom vullen de deelnemers nogmaals de online vragenlijst in, met de effecten uit het werkveld als bagage. Deze effectmeting maakt de ontwikkeling van de docent tastbaar.  Elke deelnemer ontvangt een MindShift rapport. De opdrachtgever ontvangt de Mindset Monitor: een rapportage met een geanonimiseerd groepsprofiel voor en na de MindShift Masterclass, een samenvatting van de effecten en aanbevelingen voor vervolgstappen.

 

Voor wie?

Mindshift Management is volledig toegesneden op docenten. 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 


 

Copyright © 2022 BCL instituut