Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Mindshift Management: activeer de superkrachten van je medewerkers

Een praktische training of workshop voor leidinggevenden over breinvriendelijk feedback geven, medewerkers motiveren en breinen open te zetten voor leren en ontwikkelen.

Mindshift Management: activeer de superkrachten van je medewerkers

  • Deelnemers krijgen zicht op hun eigen overtuiging over ontwikkelbaarheid en de impact daarvan op hun leidinggevende vaardigheden;
  • leren alles over de maakbaarheid van het brein;
  • ontwikkelen vaardigheden om breinvriendelijke feedback te geven, medewerkers te motiveren en hun breinen open te zetten voor ontwikkelen en veranderen.

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Workshop (1 dagdeel)  
 

Brein Training (1 dag)


In het kort

Kun je als leidinggevende effectiever managen en coachen als je in het brein van medewerkers de juiste laatjes weet open te trekken en aan de juiste knoppen kan draaien? Nou en of! Het is het geheim van Mindshift ManagementTM, een gevalideerde, praktische en meetbare methode gebaseerd op breinkennis.

Het grappige is dat Mindshift Management helemaal niet gaat over medewerkers, maar over de leidinggevende. Diens opvattingen over ontwikkelbaarheid (kan een dubbeltje ooit een kwartje worden), bepalen namelijk voor een groot deel zijn management- en coachingsvaardigheden. Leidinggevenden met een growth mindset bereiken meer, zo weten we uit onderzoeken. Wat dat ‘meer’ dan is? Meer nieuwsgierigheid onder medewerkers naar leren en presteren. Meer openheid voor feedback. Meer motivatie. Meer zelfvertrouwen. En meer bereidheid om te veranderen.

 

Programma

MindShift Management™ is een structurele en gevalideerde methodiek om - met gebruik van breinkennis – effectiever te leren managen en coachen. Een traject bestaat uit vier fasen en kan stand alone worden ingezet, maar ook als plug & play module binnen een uitgebreider ontwikkeltraject.

Fase 1: Startprofiel bepalen
Wat je zegt, ben je zelf. Vooruit, een beetje dan. Door online een vragenlijst in te vullen, krijgt elke deelnemer een Startprofiel. Vergelijk ’t met een 0-meting. Het Startprofiel geeft de leidinggevenden inzicht in zijn eigen (fixed of growth) mindset. Welk beeld heeft hij van zijn eigen ontwikkelbaarheid? En welk beeld heeft hij van de ontwikkelbaarheid van zijn medewerkers? Hoe beoordeelt hij zijn eigen intelligentie en vaardigheden? En hoe naar die van medewerkers?

Fase 2: MindShift Masterclass
In een compacte interactieve workshop leren de deelnemers meer over de maakbaarheid van het brein. Zij oefenen met hun eigen mindset en krijgen de effecten van hun Startprofiel teruggekoppeld.

Fase 3: Toepassen
Mindshift Management is enorm praktisch en direct toepasbaar. Daarom jagen we de deelnemers met het geleerde direct het veld in: oefenen, gewoon doen en leren van ervaringen is het devies.

Fase 4: Effect bepalen
Meten is weten. Daarom vullen de deelnemers nogmaals de online vragenlijst in, met de effecten uit het werkveld als bagage. Deze effectmeting maakt de ontwikkeling van de leidinggevende tastbaar.  Elke deelnemer ontvangt een MindShift rapport. De opdrachtgever ontvangt de Mindset Monitor: een rapportage met een geanonimiseerd groepsprofiel voor en na de MindShift Masterclass, een samenvatting van de effecten en aanbevelingen voor vervolgstappen.

 

Voor wie?

Mindshift Management is volledig toegesneden op managers en leidinggevenden voor wie managen, coachen en ontwikkelen een dagtaak is. Mindshift Management is een incompany-traject. 

Ervaringen

Enkele quotes van deelnemers

“Ik kan uitspraken sneller herkennen als fixed of groei, en hier vragen over stellen.”

“Ik heb geleerd bewust te zijn van de impact van een mindset, een fixed mindset kan het zetten van stoppen echt blokkeren.”

“Ik ben me veel bewuster geworden van mijn eigen voorbeeldrol en overtuigingen, het laten zien van eigen leerstappen en het complimenteren van de aanpak van medewerkers.”

“Proud to be vout; ik ga met deze kennis anders acteren op fouten om bij te dragen aan een veilige leeromgeving.”

“Ik had niet verwacht dat de wijze waarop ik feedback geef impact heeft, en begrijp nu wat ontwikkelgerichte feedback inhoud.”

- deelnemers Corporatie Academie -

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 


 

Copyright © 2021 BCL instituut