Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Inspiratielezing voor teams: de breinvriendelijke school met een focuscultuur

Deze lezing biedt inspiratie voor het creëren van een letterlijk rustige leeromgeving en school zodat leerlingen zich kunnen focussen. 

Inspiratielezing voor teams: de breinvriendelijke school met een focuscultuur

“Hoe mooi zou het niet zijn als onderwijs zo is vormgegeven dat het goed aansluit bij de werking van het brein bij leren, vooral in het kader van aandacht?” “Hoe mooi zou het niet zijn als leerlingen scherm-vrij kunnen zijn? Dat ze bewuste keuzes en zich bewust zijn van effecten van gebruik van ’de aandachtsmagneten’ op leren en aandachtsprocessen in hun brein?


Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Inspiratie Lezing

Over deze inspiratielezing

We zijn overrompeld door de snelheid waarmee smartphones met social media gemeengoed zijn geworden. Smartphones worden massaal gebruikt en spelen een steeds belangrijkere rol bij didactiek op school zelf. En niet voor niets, het brengt heel veel, maar heeft tegelijkertijd ook valkuilen. Altijd online kunnen zijn is een zegen, altijd online zijn is een ramp omdat het de leerprestaties van jongeren onder druk zet. 

Tijdens deze inspiratielezing krijgen deelnemers inzicht in de wijze waarop de drie breinnetwerken (het denkbrein, archiverend brein en reflexbrein) uit balans raken door frequent socialmedia-gebruik. Ze leren over het belang van het als school kiezen voor metacognitie; je leerlingen versterken met breinkennis. Daarnaast geeft deze lezing inspiratie voor het creëren van een letterlijk rustige leeromgeving en school zodat leerlingen zich kunnen focussen. Tot slot zoomen we in op het belang van breinvriendelijk voorbeeldgedrag en het formuleren van een helder beleid over het gebruik van smartphones op school.

Meer weten?

Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat.

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:Ken je ons boek al?

Deze workshop sluit aan bij ons gloednieuwe boek 'Van brokkelbrein naar focus'. Nog niet gelezen? Bestel het boek bij uitgeverij Synaps.

Copyright © 2022 BCL instituut