Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Inspiratielezing: van brokkelbrein naar focus

Tijdens deze compacte inspiratielezing krijgen deelnemers inzicht in de wijze waarop de drie breinnetwerken (het denkbrein, archiverend brein en reflexbrein) uit balans raken door frequent socialmedia-gebruik.

Inspiratielezing: van brokkelbrein naar focus

“Hoe mooi zou het niet zijn als leerlingen met volle concentratie bezig kunnen zijn tijdens de les of een college en hebben geleerd hoe ze zich kunnen concentreren?”


Dit programma kunnen we aanbieden als:

  Brein Inspiratie Lezing   

Appjes, berichtjes, online gaming, filmpjes delen – social media zijn fantastisch, zeker voor een adolescent. Maar diezelfde social media zijn ook aandachtsmagneten en verstoren vaak de noodzakelijke aandacht én echte pauzes tijdens onderwijs en studeren. Gevolg: een brokkelbrein en negatieve invloed op leren.

Tijdens deze compacte inspiratielezing krijgen deelnemers inzicht in de wijze waarop de drie breinnetwerken (het denkbrein, archiverend brein en reflexbrein) uit balans raken door frequent socialmedia-gebruik. Maar bovenal krijgen deelnemers concrete tips en handvaten om de die balans te herstellen zodat aandacht makkelijker vast te houden is. Hierdoor kunnen deelnemers de focus, de aandacht en daarmee het rendement van lessen een enorme boost geven. Kortom; een praktische inspiratielezing die helpt om het brein van leerlingen te managen.

Meer weten?

Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat.

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:Ken je ons boek al?

Deze workshop sluit aan bij ons gloednieuwe boek 'Van brokkelbrein naar focus'. Nog niet gelezen? Bestel het boek bij uitgeverij Synaps.

Copyright © 2022 BCL instituut