Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Effectiever coachen met de 6 breinprincipes

Coaches en begeleiders ervaren hoe ze met een vleugje focus, een scheutje emotie en af en toe een verrassend herhalingselement op een prikkelende manier het leerrendement van deelnemers bevorderen.

Effectiever coachen met de 6 breinprincipes

  • Deelnemers maken kennis met de 6 Breinprincipes focus, herhalen, voortbouwen, emotie, creatie en zintuiglijk rijk en leren hoe ze deze breinprincipes kunnen inzetten om coaching te versterken;
  • ontdekken hoe ze met behulp van breinkennis het leerrendement en de motivatie van deelnemers bevorderen;
  • en gaan naar huis met heel veel praktische tips en werkvormen die ze direct in de praktijk kunt brengen in elk coachtraject.

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Workshop (1 dagdeel)

 

  Brein Training (1 dag)  

In het kort

Kun je effectiever coachen als je weet aan welke knoppen in het brein te draaien? Nou en of! De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar ze kunnen ook individuele coachings- en begeleidingstrajecten een flinke boost geven. Zonder emotie bijvoorbeeld geen verandering. Hoe kunnen coaches hier gebruik van maken? En hoe helpen zij een ander zijn of haar focus te versterken door bijvoorbeeld heartfelt doelen te stellen? 

Tijdens deze kennismakingsworkshop krijgen deelnemers een uniek kijkje in het brein en leren ze hoe ze focus, herhalen, voortbouwen, creatie, zintuiglijk rijk en emotie kunt toepassen in hun dagelijkse praktijk. Coaching of begeleiding wordt niet alleen veel leuker, maar ook uitdagender en effectiever! Een vleugje focus, een scheutje emotie en af en toe een verrassend herhalingselement bevordert namelijk op een prikkelende manier het leerrendement én de motivatie van deelnemers! 

 

Programma

De volgende thema’s passeren de revue:

  • Achtergrond en toepassing van de ‘structurerende’ breinprincipes: focus, herhalen en voortbouwen.
  • Achtergrond en toepassing van de ‘activerende’ breinprincipes: emotie, creatie en zintuiglijk rijk.
  • Concrete tips, handvaten en werkvormen om de breinprincipes direct in coaching en begeleiding in praktijk te brengen.

 

Voor wie?

Dit programma is volledig toegesneden op coaches en begeleiders. 

 

Ervaringen

Tommy Knigge - toegepast psycholoog bij Thaeles - volgde eerder een training bij het BCL Instituut. Hij vertelt hier wat hij heeft geleerd en hoe hij de 6 breinprincipes toepast tijdens individuele coachings- en begeleidingstrajecten. 

Ervaringen

Leerrendement bevorderen

”We hadden een gedegen trainer met veel breinkennis die dit ook praktisch kan toepassen.

Ook de voorbereidingsopdracht was leuk; ik had echt zin om deel te nemen aan de training.

Samenvattend: het was een inspirerende ervaring waar ik inhoudelijk veel aan gehad heb. Ik kan mijn eigen coaching praktijk hier mooi mee uitbreiden. Er is voor mij nog veel te halen in mijn coaching praktijk en daar ben ik op deze manier weer in geprikkeld. Kortom, ik ben blij dat ik deze kennismakingsworkshop heb gevolgd en zeer tevreden met het resultaat!”

- Merijn de Ruijter, orthopedagoog - 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 


Gratis eBook

Nieuwsgierig naar hoe je de 6 Breinprincipes kunt inzetten voor coachen en begeleiden? Download ons eBook met een wetenschappelijk funcdament, veel praktische tips en direct toepasbare coachingsvragen

Copyright © 2023 BCL instituut