Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Duurzaam veranderen met de 6 Breinprincipes

Een kort inspirerend programma voor o.a. leidinggevenden en (teamcoaches). Ze ontdekken hoe ze met breinkennis verandertrajecten meer inspirerend, effectiever en duurzamer maken.

Duurzaam veranderen met de 6 Breinprincipes

  • Deelnemers maken kennis met de 6 Breinprincipes (focus, herhalen, voortbouwen, creatie, zintuiglijk rijk en emotie) en krijgen praktische handvaten aangereikt om deze toe te passen in verandertrajecten;
  • ontdekken hoe ze met behulp van breinkennis de motivatie van medewerkers in een verandertraject een boost geven;
  • en kunnen effectievere en meer inspirerende verandertrajecten vormgeven, uitvoeren, begeleiden en opvolgen.

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Inspiratie Lezing  
  Brein Workshop (1 dagdeel)  

In het kort

Het woord 'verandering' roept bij menige werknemer spanning op. Kun je verandertrajecten soepeler laten verlopen als je weet hoe die grijze massa van medewerkers werkt? Als je weet aan welke knoppen in het brein je kunt draaien voor een scheutje extra inspiratie, een beetje meer betrokkenheid en een flinke dosis focus? Nou en of! De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor leertrajecten. Maar wist je dat ze ook verandertrajecten een flinke boost kunnen geven? Tijdens een inspiratielezing of kennismakingsworkshop krijgen deelnemers een uniek kijkje in het brein. Ze ontdekken hoe ze de 6 Breinprincipes - focus, herhalen, voortbouwen, creatie, zintuiglijk rijk en emotie - kunnen toepassen bij het ontwerpen, uitvoeren, begeleiden en opvolgen van verandertrajecten.

 

Programma

Tijdens deze kennismakingsworkshop krijgen deelnemers een aardig inkijkje in de werking van het brein. Ze maken kennis met de 6 Breinprincipes en ontdekken hoe ze deze kunnen toepassen in verandertrajecten op organisatie-, team- en individueel niveau. Tijdens de workshop krijgen deelnemers ook een reeks aan praktische tips, handvaten en werkvormen aangereikt om de breinprincipes direct in praktijk te brengen.

Nieuwsgierig? We lichten alvast een tipje van de sluier voor je op.

  • Inmiddels is bekend dat multitasken een mythe is. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen hun focus en aandacht gericht hebben en houden op de verandering?
  • Op welke manier kun je herhaling in je traject inbouwen, zodat de verandering ook beklijft en niet een stille dood sterft?
  • Onze hersenen zijn erop gericht om zelf orde in een chaos te scheppen; krijgen ze geen ‘hapklare brokken’ aangereikt, dan zijn ze snel verveeld en haken ze af. Kortom: hoe zorg je ervoor dat medewerkers tijdens een verandertraject zelf kunnen ‘puzzelen’ zodat ze betrokken blijven.  

NB. Tijdens een inspiratielezing passeren de 6 Breinprincipes wat sneller de revue, waarna we vooral stilstaan bij praktische tips & tricks. Tijdens de workshop is er meer ruimte voor verdieping en interactie. 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 


Nieuwsgierig naar meer informatie over brein & veranderen?

Download ons gratis eBook 'Breinkennis inzetten bij verandertrajecten'

Copyright © 2020 BCL instituut | algemene voorwaarden