Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
• De wondere wereld van het adolescente brein •

DUUR: Lezing of workshop
LOCATIE: Incompany
PRIJS: € P.o.a.

De wondere wereld van het adolescente brein

Het adolescente brein… veel docenten zouden er maar al te graag eens een kijkje in nemen. Hoe kan ’t toch dat een smartphone nooit wordt vergeten, maar dat de schoolboeken regelmatig thuis blijven liggen? En hoe krijg je diezelfde studenten wél gemotiveerd voor een vak als statistiek? En hoe zorg je ervoor dat studenten tijdens een college niet onderuitzakken, maar aan je lippen hangen?

Tijdens deze workshop nemen we je mee op reis door het fascinerende brein van een jongere. Je krijgt inzicht in de wijze waarop het ontwikkelende brein uitrijpt en welk effect doceren en begeleiden hierop kunnen hebben. We hanteren daarbij de metafoor van de olifant en de berijder: in het adolescente brein heeft de berijder veel moeite om emoties en gewoonten in het gareel te houden.

We laten je zien wat je als docent kunt doen om het leerproces van de student te vergemakkelijken. Daarnaast reiken we handvatten aan voor belonen en effectiever leren. Kortom: een praktijkgerichte workshop met inzicht in de impact en begeleidingsmogelijkheden van het adolescente brein.

 

Praktisch

We kunnen rond dit thema een lezing verzorgen, maar ook een workshop van een dagdeel of zelfs een volledige dag. Informeer naar de mogelijkheden. 

Praktisch

We kunnen rond dit thema een lezing verzorgen, maar ook een workshop van een dagdeel of zelfs een volledige dag. Informeer naar de mogelijkheden. 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


We kunnen deze lezing finetunen op basis van jouw vraag. Wist je dat we ook een gastcollege kunnen verzorgen of invulling kunnen geven aan een studie- of ontwikkeldag? Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

T. 085-401 57 88
E. info@bclinstituut.nl


 

Het BCL Instituut is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we onze workshops, trainingen en opleidingen met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden. 

Copyright © 2020 BCL instituut | algemene voorwaarden