Stress als motor voor succes: handvaten voor een effectieve en gelukkige werkdag
- Deelnemers krijgen inzicht in de gebruiksaanwijzing van het brein. Specifiek in het hoofdstuk ‘focus’;
- krijgen praktische handvaten aangereikt om zelf als professional op een positieve manier met stress om te gaan;
- en leren hun eigen veerkracht en die van anderen in uw organisatie versterken.
In het kort
Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat stress leidt tot verminderde productiviteit en verzuim. TNO heeft becijferd dat 36% van het ziekteverzuim samenhangt met stress. Toch hoeft stress lang niet altijd slecht te zijn. Tenminste… niet als je van tijd tot tijd ook ontspant. Of, zoals neuropsychiater Theo Compernolle zegt: “Ons belangrijkste instrument om productief, gelukkig en gezond te zijn, is ons brein. Het probleem is alleen dat maar weinig mensen rekening houden met de gebruiksaanwijzing ervan.” En juist daar brengt deze workshop – Stress als motor voor succes – verandering in.
Programma
De volgende thema’s passeren de revue:
- Wat is stress en hoe werkt stress in het brein? Wat is het verschil tussen positieve en negatieve stress en hoe deal je ermee als professional om je brein juist creatiever en alerter te maken?
- Inzicht in je stresscurve; leren doorzien wanneer een extra klus een uitdaging voor je is en wanneer het je werkrendement schaadt.
- Focus! Hoe werkt focus en aandacht in het brein? En… op welke manier kan je meer focus aanbrengen zodat je het rendement uit je werkdag verhoogt. Hoe richt je bijvoorbeeld de aandacht op de juiste zaken en versterk je je concentratie?
- Je doelen wél bereiken. Weleens goede voornemens gehad? En zijn het alleen goede voornemens gebleven? Tijdens deze workshop wordt de gebruiksaanwijzing van je brein tijdens ontwikkelen en veranderen toegelicht waardoor je focus houdt op de doelen die echt belangrijk zijn. Een tipje van de sluier? Je focus leren visualiseren gaat je enorm helpen.
- Fit je werkdag starten, doorlopen maar ook afronden. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens je werkdag je energie doseert en voldoende energie overhoudt, je kan afschakelen en ’s avonds je brein niet meer ‘bezig is’ met je werk?
Voor wie?
Voor organisaties die het belangrijk vinden om werk te maken van (het inperken en voorkomen) van stress.