Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Masterclass breinbegeleiderschap: individuen, teams en organisatie in beweging (4 dagen)

Deelnemers - bijv. leidinggevenden, HR-professionals, (team)coaches - lere de talenten van medewerkers – individueel en op teamniveau – herkennen en deze optimaal te benutten.

Masterclass breinbegeleiderschap: individuen, teams en organisatie in beweging (4 dagen)

 • Deelnemers tillen hun begeleiderschaps- en coachingsvaardigheden naar een hoger niveau;
 • leren de eigen mindset kennen en ontwikkelen een op groei gerichte mindset: de overtuiging dat zijzelf, medewerkers en de organisatie kunnen groeien;
 • worden een verander- en leerversneller: ze ontdekken hoe ze weerstand ombuigen naar enthousiasme;
 • herkennen de talenten van medewerkers – individueel en op teamniveau – en benutten deze optimaal;
 • worden een motivator pur sang en leren breinvriendelijk feedback geven.

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Professional (4 dagen)  

In het kort

Veranderen is voor organisaties anno nu de enige constante, wordt weleens gezegd. Maar hoe vaak lopen die veranderingen spaak door tal van redenen? Organisaties vinden het belangrijk om  medewerkers en teams in beweging te krijgen en te houden, in de juiste richting en liefst ook nog op een prettige manier; een manier die past. Tijdens de 4-daagse opleiding breinbegeleiderschap krijgen deelnemers de tools aangereikt om zichzelf als professional te versterken en anderen effectiever te begeleiden en te coachen. Uiteraard gefundeerd op kennis over het brein. We starten in dit traject met een 0-meting waarbij de eigen, individuele mindset en de mindset t.o.v. anderen in kaart wordt gebracht. Aan het einde van het traject volgt een eindmeting waardoor tastbaar wordt welke ontwikkeling deelnemers - als het gaat om mindset - hebben doorgemaakt.

 

Programma

Tijdens de opleiding leren deelnemers om in het brein van anderen aan de juiste knoppen te draaien en de juiste laatjes open te trekken. Zo zorgen ze ervoor dat mensen open staan voor veranderen, ontwikkelen en leren en halen ze het beste uit zichzelf als professional, uit medewerkers, teams en uit de organisatie.

3 Breinnetwerken
Deelnemers krijgen onder andere inzicht in de drie breinnetwerken;

 1. ons denkbrein,
 2. ons emotiebrein
 3. ons gewoontebrein.

Deze 3 netwerken spelen een belangrijke rol bij groei en verandering. Een ontwikkeling is pas blijvend als alle drie de netwerken betrokken zijn.

ASOOO en SCARF
Tijdens de opleiding leren deelnemers de ASOOO®-benadering kennen en toepassen binnen hun werkcontext. Deze benadering – ontwikkeld in de keuken van het BCL Instituut – is wetenschappelijk onderbouwd, maar tegelijkertijd heel praktisch toepasbaar. Daarnaast werken we tijdens de opleiding met het SCARF-model van David Rock. Waarom zijn medewerkers soms heel ijverig en soms terughoudend om iets te doen? Het SCARF-model begeleiders bij het doorgronden van overwegingen die ten grondslag liggen aan het gedrag van medewerkers. Zo kunnen ze zelf ook omstandigheden creeëren om medewerkers in beweging te brengen. 

Opbouw van de opleiding
Deze vierdaagse opleiding heeft per dag een hele duidelijke focus, gericht op: het individu (de deelnemer zelf), de ander, teams en organisaties. Deelnemers werken continu vanuit hun eigen praktijkervaringen, vanzelfsprekend met de eigen focus en leerbehoefte als uitgangspunt. De actieve werkvormen laten deelnemers direct zelf ervaren wat de resultaten zijn van breinleiderschap. Tussen de trainingsdagen gaan ze aan de slag met uitdagende praktijkgerichte opdrachten; use it or lose it!

 • Dag 1: Ik als professional
 • Dag 2: begeleiden en coachen van individuen
 • Dag 3: Begeleiden, coachen en faciliteren van teams
 • Dag 4: Begeleiden en ontwikkelen van organisaties

Gedurende de hele opleiding: Kennis over (de werking van) het brein
Tijdens de opleidingsdagen nemen we regelmatig een duik in de werking van die fascinerende, grijze massa. Plasticiteit van het brein (je kunt je brein trainen, net als je triceps of biceps), denk-, emotie- en gewoontebrein, dopamine, spiegelneuronen… Na afloop van het programma weten deelnemers precies hoe de vork in de steel zit. 

 

Voor wie?

 • Managers en leidinggevenden
 • HR professionals
 • (Team)coaches en begeleiders van medewerkers in onder andere verandertrajecten

 

Tijdsinvestering

Naast de 4 dagen opleiding dienen deelnemers rekening te houden met nog een minimale uren besteding van 5 uur per week. 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op of download de opleidingsbrochure
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen.

Het BCL Instituut is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we onze workshops, trainingen en opleidingen met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden. 

Copyright © 2020 BCL instituut | algemene voorwaarden