Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Breinkrachtig leidinggeven in een hybride organisatie

Deze workshop helpt je om tot een best passende nieuwe manier van hybride werken te komen voor jou en je team.

Breinkrachtig leidinggeven in een hybride organisatie

Tante Cor(orona) heeft menige organisatie flink opgeschud: het lijkt erop dat het nieuwe werken – ook wel hybride werken – nu écht een vlucht heeft genomen. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, niet in de laatste plaats voor leidinggevenden. Want hoe zorg je ervoor dat mensen uit een team met elkaar verbonden blijven, ook als ze elkaar minder vaak fysiek treffen? Hoe geef je sturing aan een team? Of geef je feedback? Hoe voorkom je dat mensen op eilandjes gaan werken en hoe bevorder je samenwerking? Herkenbaar…? Breinkennis kan jou en je team helpen om vorm te geven aan het nieuwe, hybride normaal. En dat is precies waar deze workshop over gaat.

We gaan aan de slag met het SCARF-model van Dr. David Rock van het NeuroLeadership Institute. Het SCARF model definieert de enige vijf elementen die elke mens vanuit evolutionair standpunt belangrijk vindt: Status, Certainty, Autonomy, Relatedness en Fairness. Staat een van die vijf factoren onder druk (iets dat heel aannemelijk is bij een ingrijpende verandering die hybride werken met zich meebrengt) dan veroorzaakt dit een stressreactie in de hersenen. En dat heeft gevolgen voor jouw eigen gedrag en dat voor de mensen in je team.

 

Aan de slag

Tijdens deze workshop creëer je aan de hand van breininzichten je eigen SCARF-thermometer. Op welke temperatuur werk jij graag hybride samen? En welke uitgangspunten en randvoorwaarden zijn vanuit jouw perspectief als leidinggevende belangrijk om succesvol samen te kunnen werken? ? Hoe krijg je zicht op de  thermometer van je collega’s en zorg je ervoor dat enerzijds je teamleden plezierig kunnen werken en anderzijds jullie komen tot succesvolle teamafspraken?  

Kortom: een inspirerende en praktische workshop en dat alles op een stevig fundament van breinkennis. Deze workshop helpt je om tot een best passende nieuwe manier van werken te komen voor jou en je team.

 

Voor wie?

Leidinggevenden die graag op een effectieve en breinvriendelijke manier sturing willen geven aan teams in een hybride organisatie.

 

Thema’s:

  • De gebruiksaanwijzing van het brein; je maakt kennis met de neurologische hoofdwetten van ons brein en de 3 breinnetwerken (ons denkbrein, reflexbrein en archiverend brein).
  • SCARF-model.
  • Leidinggeven in een hybride organisatie.
  • Vergaderen en ontmoeten in de nieuwe context.
  • Breinkrachtige feedback geven, ontvangen en afspraken maken.
  • Verbinding creëren en houden zowel dichtbij live als op afstand.

 

Resultaten

Na afloop van de training weet je hoe een effectieve nieuwe werksetting vormgeeft en hoe je leidinggeeft, met oog voor de (brein)behoeften van medewerkers.

 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat.


Ken je ons boek al?

Deze workshop sluit aan bij ons gloednieuwe boek 'Van brokkelbrein naar focus'. Nog niet gelezen? Bestel het boek bij uitgeverij Synaps.

Copyright © 2022 BCL instituut