Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Breindidactiek voor GGZ, SW en welzijnssector: start 2 oktober

Bouw en verzorg effectievere en interactievere trainingen en begeleidingstrajecten: stof die écht blijft plakken!. 

Breindidactiek voor GGZ, SW en welzijnssector: start 2 oktober

Geef je coach, didactische en trainingsvaardigheden een boost.

  • Verzorg effectievere begeleidings- en trainingstrajecten; stof die écht blijft plakken.
  • Ontdek hoe je de nieuwsgierigheid van deelnemers prikkelt, hen motiveert én hoe je feedback geeft die wél aankomt.
  • Maak kennis met een schat aan interactieve werkvormen en toepassingen en leer ze direct toe te passen in de praktijk.
  • Word een inspirator voor je collega’s: draag bij aan een effectief leerklimaat binnen jouw organisatie, school of opleidingsinstituut.

Reviews deelnemers 2023

Deelnemer CTP Veldzicht: “De opleiding heeft me veel inspiratie gebracht, ik ben heel blij met het resultaat!”

Deelnemer GGNet: “Dit heeft zoveel nieuwe stappen opgeleverd in mijn ontwikkeling.”

Deelnemer Pro Persona: “Ik ben nu beter in staat om aan te sluiten bij wat een groep of persoon nodig heeft in de training.”


 

 

  • 2 oktober, 16 oktober en 12 november (ochtend)
 
 Breindidactiek voor GGZ, Jeugdzorg, Sociaal Werk en Welzijn (2,5 dag)  
 Max. 10 deelnemers  
 € 1345,-  BTWvrij CRBKO  
 Centraal, omgeving Utrecht

In het kort

De training is bedoeld voor opleiders, trainers, begeleiders en coaches binnen de Geestelijke Gezondsheidszorg, JeugdZorg, Sociaal werk en Welzijnssector en wordt op een locatie in Midden-Nederland verzorgd.

Ben je benieuwd hoe je leer- en begeleidingstrajecten, trainingen en opleidingen kan bouwen en verzorgen die echt blijven plakken en renderen? In deze opleiding leer je ontwikkel- en opleidingstrajecten te (her)ontwerpen, uit te voeren en te onderbouwen met breinkennis. Je wordt je bewust van je eigen voorkeur bij opzet en vormgeving van trajecten en begeleiding en leert ook ‘de andere kant’ te kunnen pakken.

Zes breinprincipes in de hoofdrol

De 6 breinprincipes passeren stuk voor stuk de revue, waardoor je over een stevig breinproof fundament beschikt. Voor elk breinprincipe maak je bovendien diepgaand kennis met een breed scala aan interactieve toepassingen, werkvormen, effectieve vragen en begeleidingsmogelijkheden. De 6 breinprincipes, bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten, kunnen ook individuele coachings- en begeleidingstrajecten een flinke boost geven.

Zonder emotie bijvoorbeeld geen verandering. Hoe kun je hier in de begeleiding gebruik van maken? En hoe helpen zij de focus te versterken door bijvoorbeeld heartfelt doelen te stellen? Je training, coaching of begeleiding wordt niet alleen veel leuker maar ook uitdagender en effectiever! Een vleugje focus, een scheutje emotie en af en toe een verrassend herhalingselement bevordert namelijk op een prikkelende manier het leerrendement én de motivatie van deelnemers!

Programma

Stap voor stap leer je de 6 breinprincipes kennen, krijg je ze ‘in de vingers’ en versterk je breinvriendelijk jouw programma, trainingsskills en begeleidingsvaardigheden. Daarnaast word je een ontwikkelinspirator voor je collega’s en draag je bij aan een effectief leerklimaat binnen jouw organisatie.

Dag 1 en 2 Theorie en praktijk

Je maakt uitgebreid kennis met breinleren aan de hand van de 6 breinprincipes. Per dag zetten we drie breinprincipes in de spotlight. Met als basis een stevig stuk theorie maak je direct de vertaalslag naar jouw praktijk. Elk breinprincipe wordt voorzien van een breed scala aan interactieve werkvormen en toepassingen. Aan het einde van dag 2 krijg je een opdracht mee om de 6 breinprincipes toe te passen op een concrete, door jouzelf gekozen, situatie in je eigen werkpraktijk

Dag 3 The finishing touch

De laatste dag zetten we de puntjes op de i. We laten je het geleerde uit jouw praktijktoepassing kort presenteren aan de andere deelnemers. Je krijgt concrete tips en handvaten mee om blijvend de 6 breinprincipes te implementeren in je dagelijkse werk. Daarnaast introduceren we nog enkele bruikbare werkvormen.

Tijdens alle opleidingsdagen is er veel ruimte om ervaringen en dilemma’s te delen met je medecursisten en elkaar van feedback te voorzien. Gedurende de opleiding nemen we vaak een duik in de werking van die fascinerende grijze massa. Plasticiteit van het brein (je kunt je brein trainen, net als je triceps of biceps), denk-, emotie- en gewoontebrein, dopamine, spiegelneuronen… Termen die je nu wellicht nog weinig zeggen maar naarmate de opleiding vordert kun je ze dromen.

Tijdsinvestering

Naast de 2,5 dag opleiding dien je rekening te houden met nog een urenbesteding van 2 uur per week. 

Investering

De kosten voor deze training bedragen 1345,- (BTW-vrij Crkbo)Inschrijven


FACTUURGEGEVENS

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het BCL Instituut

De trainer

BCL Associate Monique de Boer verzorgt in het najaar van 2024 voor de derde keer deze opleiding. n 2022 verzorgde ze het traject voor GGZ Eindhoven, in 2023 verzorgde ze de opleiding als open inschrijfvariant. 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.


FACTUURGEGEVENS

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het BCL Instituut

Meer info

Bel mij terug:


Dit programma zal worden aangeboden door BCL Instituut en BCL Opleidingen. BCL Opleidingen is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we deze workshop, training of opleiding desgewenst met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden.

Copyright © 2024 BCL instituut