Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Masterclass breinbegeleiderschap: jijzelf, medewerkers en organisatie in beweging (4 dagen)

Herken de talenten van medewerkers – individueel en op teamniveau – en benut deze optimaal. Een programma voor o.a. leidinggevenden, HR-professionals en (team)coaches.

Masterclass breinbegeleiderschap: jijzelf, medewerkers en organisatie in beweging (4 dagen)

 • Til jouw begeleiderschaps- en coachingsvaardigheden naar een hoger niveau.
 • Leer je eigen mindset kennen en ontwikkel een op groei gerichte mindset: de overtuiging dat jijzelf, je medewerkers en je organisatie kunnen groeien.  
 • Word een verander- en leerversneller: ontdek hoe je weerstand ombuigt naar enthousiasme.
 • Herken de talenten van medewerkers – individueel en op teamniveau – en benut deze optimaal.
 • Word een motivator pur sang en leer breinvriendelijk feedback geven.

Start op 13 oktober 2021. Overige dagen worden vastgesteld in overleg met de deelnemers.
Brein Professional (4 dagen)
Max. 12 deelnemers
€ 1950,- excl. BTW
Utrecht

In het kort

Veranderen is voor organisaties anno nu de enige constante, wordt weleens gezegd. Maar hoe vaak lopen die veranderingen spaak door tal van redenen? Als professional wil je medewerkers, teams en organisaties in beweging krijgen en houden, in de juiste richting en liefst ook nog op een prettige manier; een manier die bij jou past. Tijdens de 4-daagse opleiding breinbegeleiderschap krijg je de tools aangereikt om jezelf als professional te versterken en anderen effectiever te begeleiden en te coachen. Uiteraard gefundeerd op kennis over het brein. Je start in dit traject met een 0-meting waarbij je eigen mindset en je mindset t.o.v. anderen in kaart wordt gebracht. Aan het einde van het traject volgt een eindmeting waardoor tastbaar wordt welke ontwikkeling jij - als het gaat om mindset - hebt doorgemaakt.

 

Programma

Tijdens de opleiding leer je om in het brein van anderen aan de juiste knoppen te draaien en de juiste laatjes open te trekken. Zo zorg je ervoor dat mensen open staan voor veranderen, ontwikkelen en leren en haal je het beste uit jezelf als professional, uit je medewerkers, je team en uit je organisatie.

3 Breinnetwerken
Je krijgt onder andere inzicht in de drie breinnetwerken;

 1. ons denkbrein,
 2. ons emotiebrein
 3. ons gewoontebrein.

Deze 3 netwerken spelen een belangrijke rol bij groei en verandering. Een ontwikkeling is pas blijvend als alle drie de netwerken betrokken zijn.

ASOOO en SCARF
Tijdens de opleiding leer je de ASOOO®-benadering kennen en toepassen binnen jouw werkcontext. Deze benadering – ontwikkeld in de keuken van het BCL Instituut – is wetenschappelijk onderbouwd, maar tegelijkertijd heel praktisch toepasbaar. Daarnaast werken we tijdens de opleiding met het SCARF-model van David Rock. Waarom zijn medewerkers soms heel ijverig en soms terughoudend om iets te doen? Het SCARF-model helpt jou om als begeleider te doorgronden welke overwegingen ten grondslag liggen aan het gedrag van medewerkers. Zo kun je zelf ook omstandigheden creeëren om medewerkers in beweging te brengen. Download de opleidingsbrochure voor meer informatie over het SCARF-model.

Opbouw van de opleiding
Deze vierdaagse opleiding heeft per dag een hele duidelijke focus, gericht op: jezelf, de ander, teams en organisaties. Je werkt continu vanuit jouw eigen praktijkervaringen, vanzelfsprekend met jouw eigen focus en leerbehoefte als uitgangspunt. De actieve werkvormen laten je direct zelf ervaren wat de resultaten zijn van breinleiderschap. Tussen de trainingsdagen ga je aan de slag met uitdagende praktijkgerichte opdrachten; use it or lose it!

 • Dag 1: Ik als professional
 • Dag 2: begeleiden en coachen van individuen
 • Dag 3: Begeleiden, coachen en faciliteren van teams
 • Dag 4: Begeleiden en ontwikkelen van organisaties

Nieuwsgierig naar het programma op detailniveau: download de opleidingsbrochure. 

Gedurende de hele opleiding: Kennis over (de werking van) het brein
Tijdens de opleidingsdagen nemen we regelmatig een duik in de werking van die fascinerende, grijze massa. Plasticiteit van het brein (je kunt je brein trainen, net als je triceps of biceps), denk-, emotie- en gewoontebrein, dopamine, spiegelneuronen… Deze termen zeggen je nu waarschijnlijk nog weinig, maar naarmate de opleiding vordert, kun je ze dromen.

 

Voor wie?

 • Managers en leidinggevenden
 • HR professionals
 • (Team)coaches en begeleiders van medewerkers in onder andere verandertrajecten

 

Tijdsinvestering

Naast de 4 dagen opleiding dien je rekening te houden met nog een minimale uren besteding van 5 uur per week. 

Inschrijven


FACTUURGEGEVENS

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het BCL Instituut

Programma

 

 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.


FACTUURGEGEVENS

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het BCL Instituut

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op of download de opleidingsbrochure
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen.

 

 

Dit programma zal worden aangeboden door BCL Instituut en BCL Opleidingen. BCL Opleidingen is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we deze workshop, training of opleiding desgewenst met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden.

Copyright © 2021 BCL instituut