Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
• Breinbegeleiderschap: jijzelf, medewerkers en organisatie in beweging •

DUUR: 4 dagen (start 2020)
LOCATIE: Utrecht
PRIJS: € 1950,- (BTW-vrij Crkbo)

Breinbegeleiderschap: jijzelf, medewerkers en organisatie in beweging

Deze opleiding start in 2020. Eerstvolgende datum in overleg bij voldoende aanmeldingen. 

 • Til jouw begeleiderschaps- en coachingsvaardigheden naar een hoger niveau.
 • Leer je eigen mindset kennen en ontwikkel een op groei gerichte mindset: de overtuiging dat jijzelf, je medewerkers en je organisatie kunnen groeien.  
 • Word een verander- en leerversneller: ontdek hoe je weerstand ombuigt naar enthousiasme.
 • Herken de talenten van medewerkers – individueel en op teamniveau – en benut deze optimaal.
 • Word een motivator pur sang en leer breinvriendelijk feedback geven.

Opleiding Breinbegeleiderschap in het kort

Veranderen is voor organisaties anno nu de enige constante, wordt weleens gezegd. Maar hoe vaak lopen die veranderingen spaak door tal van redenen? Als professional wil je medewerkers, teams en organisaties in beweging krijgen en houden, in de juiste richting en liefst ook nog op een prettige manier; een manier die bij jou past. Tijdens de 4-daagse opleiding breinbegeleiderschap krijg je de tools aangereikt om jezelf als professional te versterken en anderen effectiever te begeleiden en te coachen. Uiteraard gefundeerd op kennis over het brein. Je start in dit traject met een 0-meting waarbij je eigen mindset en je mindset t.o.v. anderen in kaart wordt gebracht. Aan het einde van het traject volgt een eindmeting waardoor tastbaar wordt welke ontwikkeling jij - als het gaat om mindset - hebt doorgemaakt.

 

Tijdens de opleiding leer je om in het brein van anderen aan de juiste knoppen te draaien en de juiste laatjes open te trekken. Zo zorg je ervoor dat mensen open staan voor veranderen, ontwikkelen en leren en haal je het beste uit jezelf als professional, uit je medewerkers, je team en uit je organisatie.

 

ASOOO en SCARF

Tijdens de opleiding leer je de ASOOO®-benadering kennen en toepassen binnen jouw werkcontext. Deze benadering – ontwikkeld in de keuken van het BCL Instituut – is wetenschappelijk onderbouwd, maar tegelijkertijd heel praktisch toepasbaar. Daarnaast werken we tijdens de opleiding met het SCARF-model van David Rock. Waarom zijn medewerkers soms heel ijverig en soms terughoudend om iets te doen? Het SCARF-model helpt jou om als begeleider te doorgronden welke overwegingen ten grondslag liggen aan het gedrag van medewerkers. Zo kun je zelf ook omstandigheden creeëren om medewerkers in beweging te brengen. Download de opleidingsbrochure voor meer informatie over het SCARF-model.

 

Voor wie?

 • Managers en leidinggevenden
 • HR professionals
 • (Team)coaches en begeleiders van medewerkers in onder andere verandertrajecten

 

Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure

Programma

 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Praktisch toepasbaar
 • Veel interactieve werkvormen die je direct kunt inzetten in de eigen praktijk

Tijdens deze opleiding leer je jezelf, als professional beter kennen. Je gaat aan de slag met je eigen mindset, jouw OOO (Overtuiging over ontwikkelbaarheid); hoe kijk je op diverse thema’s aan tegen je ‘eigen rekbaarheid’ en welk effect heeft jouw mindset op de ander. Daarnaast ontwikkel je een op groei gerichte mindset: de overtuiging dat mensen kunnen blijven leren en ontwikkelen. Maar je leert ook om hier handen en voeten aan te geven; door actief aan de slag te gaan met uitspraken leer je sneller de mindset van de ander te herkennen en de juiste vragen te stellen waardoor er een nieuwe overtuiging kan ontstaan. Tegelijkertijd leer je hoe je een appèl doet op de Overtuiging Over Ontwikkelbaarheid van je medewerkers. Daarmee geef je iemands arbeidspotentieel en leerplezier een oppepper van jewelste.  

 

Stevig fundament in breinkennis

Tijdens de opleiding krijg je een stevig fundament in breinkennis. Je krijgt onder andere inzicht in de drie breinnetwerken;

 1. ons denkbrein,
 2. ons emotiebrein
 3. ons gewoontebrein.

Deze 3 netwerken spelen een belangrijke rol bij groei en verandering. Een ontwikkeling is pas blijvend als alle drie de netwerken betrokken zijn. Daarnaast leer je over de ongekende mogelijkheden van ons plastische brein, en krijg je handvatten hoe je breinprocessen op gang brengt door autonomie en status te versterken.

De A en de S staan respectievelijk voor autonomie en status. Dit zijn beloningen voor het brein. Ze zorgen ervoor dat iemand open staat voor zijn omgeving (handig bij het geven van feedback bijvoorbeeld) en maken hem creatiever. Hoe je iemands status of autonomie verhoogt? Je leert dit in de opleiding op individueel, team en organisatieniveau toe te passen.  

 

Opbouw van de opleiding

Deze vierdaagse opleiding heeft per dag een hele duidelijke focus, gericht op: jezelf, de ander, teams en organisaties. Je werkt continu vanuit jouw eigen praktijkervaringen, vanzelfsprekend met jouw eigen focus en leerbehoefte als uitgangspunt. De actieve werkvormen laten je direct zelf ervaren wat de resultaten zijn van breinleiderschap. Tussen de trainingsdagen ga je aan de slag met uitdagende praktijkgerichte opdrachten; use it or lose it!

 • Dag 1: Ik als professional
 • Dag 2: begeleiden en coachen van individuen
 • Dag 3: Begeleiden, coachen en faciliteren van teams
 • Dag 4: Begeleiden en ontwikkelen van organisaties

Nieuwsgierig naar het programma op detailniveau: download de opleidingsbrochure. 

 

Gedurende de hele opleiding: Kennis over (de werking van) het brein

Tijdens de opleidingsdagen nemen we regelmatig een duik in de werking van die fascinerende, grijze massa. Plasticiteit van het brein (je kunt je brein trainen, net als je triceps of biceps), denk-, emotie- en gewoontebrein, dopamine, spiegelneuronen… Deze termen zeggen je nu waarschijnlijk nog weinig, maar naarmate de opleiding vordert, kun je ze dromen.

Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure

 

Praktisch

Tijdsinvestering

Naast de 4 dagen opleiding dien je rekening te houden met nog een minimale uren besteding van 5 uur per week. 

Praktisch

 • De opleiding Breinbegeleiderschap (ASOOO) is een vierdaagse opleiding. Eerstvolgende datum in overleg bij voldoende aanmelden. 
 • De training duurt van 9.30 tot 17.00 uur en vindt plaats in Utrecht
 • Bij de trainingslocatie kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2020. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.

Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure

 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Inschrijven


FACTUURGEGEVENS

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het BCL Instituut

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure

 


Deze opleiding kunnen we ook incompany verzorgen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 

T. 085-401 57 88
E. info@bclinstituut.nl

Het BCL Instituut is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we onze workshops, trainingen en opleidingen met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden. 

Copyright © 2020 BCL instituut | algemene voorwaarden