Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

Programma's Brein & leren en ontwikkelen

Ben je op zoek naar een echt goede, wetenschappelijk onderbouwde opleiding of training over brein en leren, coachen en ontwikkelen, veranderen of leiderschap? Wil je jouw collega's inspireren met een sprankelende workshop of lezing? Organiseer je een seminar en zoek je een spreker die op een verrassende manier iets kan vertellen over de werking van het brein? Het BCL Instituut is een autoriteit op het gebied van breinleren en breinbegeleiderschap. We maken breinkennis toegankelijk en toepasbaar.

Hieronder vind je een overzicht van onze incompany programma’s, variërend van inspiratielezingen tot workshops, van eendaagse trainingen tot meerdaagse bootcamps en opleidingen. Ook ontwikkelen we programma’s op maat. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

BCL Professional Breindidactiek: 5-daagse opleiding

Docenten, opleiders, trainers en begeleiders worden leerversnellers pur sang. Ze ontwikkelen effectievere en aantrekkelijkere programma's: stof die écht blijft plakken.

Meer informatie

Breinbootcamp: in 4 workshops naar leukere en effectievere trainingen, lessen of programma's

Theorie en praktijk gaan hand in hand in deze bootcamp voor docenten. Met vers opgedane breinkennis gaan ze aan de slag om lessen direct te transformeren. 

Meer informatie

Breinleren en 6 Breinprincipes: een stevig fundament

De basis voor leukere en effectievere trainingen, lesprogramma’s en workshops. Een training voor opleiders, docenten, onderwijsontwikkelaars en trainers/coaches

Meer informatie

De kunst van breinvriendelijke presentaties

Maak impact met mindblowing presentaties: van saaie slides naar een aantrekkelijk en overtuigend verhaal. Voor iedereen die regelmatig presentaties in een zakelijke setting geeft. 

Meer informatie

De lerende organisatie: hoe word je proud to be vout?

Ontdek waarom medewerkers die fouten maken een lintje verdienen en krijg tools om het lerend vermogen binnen uw organisatie te vergroten.

Meer informatie

De wondere wereld van het adolescente brein

Na deze workshop weten deelnemers hoe het puberbrein werkt en hoe ze met behulp van breinkennis het leerproces kunnen vergemakkelijken. Een must voor docenten, maar ook interessant voor ouders. 

Meer informatie

Een frisse blik op ontwikkelbaarheid en duurzame inzetbaarheid

Ontketen het ontwikkelpotentieel van medewerkers: geef hun mindset een boost! De beste kick-off voor een leven lang leren.

Meer informatie

Kennismakingsworkshop: alle 6 Breinprincipes in 1 les

Direct en samen met collega's een les omtoveren tot een breinproof alternatief? In deze snelkookpan-workshop speciaal voor leerkrachten en onderwijsontwikkelaars komen theorie en praktijk direct samen.

Meer informatie

Mindshift Management voor docenten: activeer de superkrachten van je leerlingen

Een praktisch programma om de didactische vaardigheden van docenten een boost te geven.

Meer informatie

Schouderklopje of schop onder de kont?

Een praktijkgerichte inspiratiesessie of workshop waarin deelnemers - docenten, begeleiders of ouders - ontdekken hoe ze (o.a. door anders feedback te geven) studenten kunnen stimuleren tot leren. 

Meer informatie

Wilskracht (of toch niet)?

Ontwikkel de wilskracht van medewerkers en ontdek welke andere katalysatoren er zijn voor motivatie, volharding en daarmee geslaagde veranderingen.

Meer informatie
Copyright © 2020 BCL instituut | algemene voorwaarden