Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

Programma's Brein & leren en ontwikkelen

Ben je op zoek naar een echt goede, wetenschappelijk onderbouwde opleiding of training over brein en leren, coachen en ontwikkelen, veranderen of leiderschap? Wil je jouw collega's inspireren met een sprankelende workshop of lezing? Organiseer je een seminar en zoek je een spreker die op een verrassende manier iets kan vertellen over de werking van het brein? Het BCL Instituut is een autoriteit op het gebied van breinleren en breinbegeleiderschap. We maken breinkennis toegankelijk en toepasbaar.

Hieronder vind je een overzicht van onze incompany programma’s, variërend van inspiratielezingen tot workshops, van eendaagse trainingen tot meerdaagse bootcamps en opleidingen. Ook ontwikkelen we programma’s op maat. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Breinbegeleiderschap: ontdekken, toepassen, doen!

Tijdens deze eendaagse training ontdekken deelnemers - bijv. leidinggevenden, HR-professionals, (team)coaches - hoe ze breinen kunnen openzetten voor veranderen en ontwikkelen. 

Meer informatie

Breinbootcamp: in 4 workshops naar leukere en effectievere trainingen, lessen of programma's

Theorie en praktijk gaan hand in hand in deze bootcamp voor docenten. Met vers opgedane breinkennis gaan ze aan de slag om lessen direct te transformeren. 

Meer informatie

Breinkrachtig hybride werken

Deze workshop helpt je om tot een best passende nieuwe manier van werken te komen voor jou en je team.

Meer informatie

Breinleren en 6 Breinprincipes: een stevig fundament

De basis voor leukere en effectievere trainingen, lesprogramma’s en workshops. Een training voor opleiders, docenten, onderwijsontwikkelaars en trainers/coaches

Meer informatie

De kunst van breinvriendelijke presentaties

Maak impact met mindblowing presentaties: van saaie slides naar een aantrekkelijk en overtuigend verhaal. Voor iedereen die regelmatig presentaties in een zakelijke setting geeft. 

Meer informatie

De wondere wereld van het adolescente brein

Na deze workshop weten deelnemers hoe het puberbrein werkt en hoe ze met behulp van breinkennis het leerproces kunnen vergemakkelijken. Een must voor docenten, maar ook interessant voor ouders. 

Meer informatie

Een frisse blik op ontwikkelbaarheid en duurzame inzetbaarheid

Ontketen het ontwikkelpotentieel van medewerkers: geef hun mindset een boost! De beste kick-off voor een leven lang leren.

Meer informatie

Effectiever coachen met de 6 breinprincipes (online workshop)

Coaches en begeleiders ervaren hoe ze met een vleugje focus, een scheutje emotie en af en toe een verrassend herhalingselement op een prikkelende manier het leerrendement van deelnemers bevorderen.

Meer informatie

Focus en haal meer uit je brein

Tijdens deze workshop geven we jou een inkijkje in de werking van je brein en reiken we 10 concrete focustips aan om maximaal rendement te behalen.

Meer informatie

Geef je veerkracht een boost

In een compacte lezing van ongeveer drie kwartier krijgen deelnemers concrete handvaten om hun veerkracht in deze uitdagende periode te versterken.

Meer informatie

Kennismakingsworkshop: alle 6 Breinprincipes in 1 les

Direct en samen met collega's een les omtoveren tot een breinproof alternatief? In deze snelkookpan-workshop speciaal voor leerkrachten en onderwijsontwikkelaars komen theorie en praktijk direct samen.

Meer informatie

Stress als motor voor succes: handvaten voor een effectieve en gelukkige werkdag

Deelnemers krijgen praktische, breinvriendelijke handvaten aangereikt om hun werkdag effectiever en plezieriger te benutten en... fit de deur uit te gaan.

Meer informatie

Breinboost

Geef je brein een boost: nieuwe verdiepingsworkshops die prikkelen! De neurowetenschap zit niet stil. In de afgelopen jaren is er veel nieuwe kennis beschikbaar gekomen die ons nieuwe inzichten heeft opgeleverd. Deze nieuwe inzichten hebben we verwerkt in een viertal ‘breinboosts’.

Meer informatie
Copyright © 2022 BCL instituut