Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
BCL Professional Breindidactiek: 5-daagse opleiding start op 10 sept. 2024

Word een leerversneller pur sang. Ontwikkel effectievere en aantrekkelijkere leertrajecten/opleidingen en trainingen: stof die écht blijft plakken. 

BCL Professional Breindidactiek: 5-daagse opleiding start op 10 sept. 2024

Deze opleiding start op 10 sept. 2024 

Geef je ontwikkel-, didactische en trainingsvaardigheden een boost.

 • Ontwikkel effectievere en aantrekkelijkere leertrajecten/opleidingen en trainingen: stof die écht blijft plakken.
 • Ontdek hoe je de nieuwsgierigheid van deelnemers prikkelt, hen motiveert én hoe je feedback geeft die wél aankomt.
 • Maak kennis met een schat aan interactieve werkvormen en toepassingen en leer ze direct toe te passen in de praktijk.
 • Word een inspirator voor je collega’s: draag bij aan een effectief leerklimaat binnen jouw organisatie, school of opleidingsinstituut.

 

 

 • Najaar 2024: 10, 17 en 25 sept., 15 oktober en 13 november/ (intakes eerste week sept. )
 
 Brein Professional (5 dagen)  
 Max. 10 deelnemers  
 € 2395,- excl. BTW  
 Utrecht

In het kort

Benieuwd hoe je leertrajecten, trainingen en opleidingen kan ontwikkelen die echt blijven plakken en renderen? In deze opleiding leer je ontwikkel- en opleidingstrajecten te (her)ontwerpen, uit te voeren en te onderbouwen met breinkennis. Je wordt je bewust van je eigen voorkeur bij opzet en vormgeving van trajecten en begeleiding en leert ook ‘de andere kant’ te kunnen pakken.

 

Zes breinprincipes in de hoofdrol

De 6 breinprincipes passeren stuk voor stuk de revue, waardoor je over een stevig breinproof fundament beschikt. Voor elk breinprincipe maak je bovendien diepgaand kennis met een breed scala aan interactieve toepassingen, werkvormen, effectieve vragen en begeleidingsmogelijkheden. Ook maak je kennis met het fenomeen breinbegeleiderschap, ofwel de ASOOO®-benadering.

Stap voor stap ontwerp je een nieuw traject of transformeer je jouw bestaande programma naar een breinvriendelijk alternatief en leer je hoe je nieuwe programma’s met meer leerrendement kan neerzetten. 

 

Ontwikkelinspirator

Daarnaast word je een ontwikkelinspirator voor je collega’s. Breinkennis helpt je immers om binnen je team een referentiekader neer te zetten waardoor kwaliteit van opleidingen versterkt wordt. Én je draagt bij aan een effectief leerklimaat binnen jouw opleidingsinstituut. Tot slot leer je om keuzes in de opzet van leertrajecten aan management en aan collega’s met breinrendement te kunnen onderbouwen.

 

Programma

Dag 1 t/m dag 4: theorie en praktijk
Tijdens de eerste vier dagen van de opleiding maak je uitgebreid kennis met breinleren, aan de hand van de 6 breinprincipes. Per dagdeel staat één van de breinprincipes in de spotlight; je krijgt een stevig stuk theorie aangeboden en krijgt de ruimte om direct de vertaalslag te maken naar jouw praktijk. Voor elk breinprincipe maak je kennis met een breed scala aan interactieve werkvormen en toepassingen. Stap voor stap transformeer je jouw bestaande programma, traject en lesstof naar een breinvriendelijk alternatief. Wil je meer weten over welke facetten we van de 6 Breinprincipes tijdens de opleiding behandelen? Download dan de opleidingsbrochure. 

Dag 5: The finishing touch en… the floor is yours
Tijdens de laatste dag zetten we in de ochtend de puntjes op de i en dagen we je vervolgens uit om het door jou ontwikkelde of gereviseerde traject te presenteren aan de andere deelnemers. Je krijgt de laatste concrete tips en handvaten mee om je traject te kunnen implementeren in je directe werkpraktijk. Daarnaast introduceren we nog enkele bruikbare werkvormen en is er veel ruimte om ervaringen en dilemma’s te delen met je mede-cursisten en elkaar van feedback te voorzien.

Gedurende de opleiding
Tijdens de opleidingsdagen nemen we regelmatig een duik in de werking van die fascinerende, grijze massa. Plasticiteit van het brein (je kunt je brein trainen, net als je triceps of biceps), denk-, emotie- en gewoontebrein, dopamine, spiegelneuronen… Deze termen zeggen je nu waarschijnlijk nog weinig, maar naarmate de opleiding vordert, kun je ze dromen.

 

Voor wie?

 • Opleiders (opleidingsinstituten of incompany).
 • Ontwikkelaars van opleidingen.
 • Beleidsmakers in het onderwijs.
 • Docenten/leerkrachten.
 • Trainers (zowel recreatief als professioneel).
 • (Team)coaches.

 

Tijdsinvestering

Naast de 5 dagen opleiding dien je rekening te houden met nog een minimale urenbesteding van 5 uur per week. 

Investering

De kosten voor deze training bedragen 2395,- (BTW-vrij Crkbo)Inschrijven


FACTUURGEGEVENS

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het BCL Instituut

Ervaringen

Een heel nieuwe kijk op lesgeven

Volgens Annita waren alle collega’s enthousiast over de opleiding. We experimenteren volop met dat wat we hebben geleerd. Dat zit ‘m soms ook in heel kleine dingen: de saai ingerichte gangen in ons gebouw. Ik merk dat ons enthousiasme ook aanstekelijk werkt. Breinleren is steeds vaker een onderwerp van gesprek, ook met collega’s die de opleiding nog niet hebben gevolgd”. Annita sluit dan ook niet uit dat de opleiding een vervolg krijgt. “Binnen het Wenckebach Instituut – het opleidingsinstituut voor professionals, onderdeel van het UMCG – wordt ook veel nagedacht over nieuwe manieren van opleiden. Als je het mij vraagt, zou je daar meteen een breinproof touch aan moeten geven.”

- Annita van Wijlen, coördinator voor studenten geneeskunde en projectleider UMCG Gilde Verpleegkundige Niveau 4 aan het UMCG -

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.


FACTUURGEGEVENS

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het BCL Instituut

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op of download de opleidingsbrochure
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen.

Dit programma zal worden aangeboden door BCL Instituut en BCL Opleidingen. BCL Opleidingen is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we deze workshop, training of opleiding desgewenst met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden.

Copyright © 2024 BCL instituut