Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
• BCL Professional: word een leerversneller zonder weerga •

DUUR: 5 dagen
STARTDATUM: 21-01-2019
LOCATIE: Utrecht
PRIJS: € 2700,-

BCL Professional: word een leerversneller zonder weerga

 • Geef je didactische en pedagogische vaardigheden een boost.
 • Ontwikkel effectievere en aantrekkelijkere lessen en leertrajecten/opleidingen: leerstof die écht blijft plakken.
 • Ontdek hoe je de nieuwsgierigheid van studenten prikkelt, hen motiveert én hoe je feedback geeft die wél aankomt.
 • Maak kennis met een schat aan interactieve werkvormen en leer ze direct toe te passen in de praktijk.
 • Word een inspirator voor je collega’s: draag bij aan een effectief leerklimaat binnen jouw school, opleidingsinstituut of organisatie.

BCL Professional in het kort

Wat is het geheim achter een programma waarbij de deelnemers je het hemd van het lijf vragen, van een lezing of presentatie waarbij de luisteraars aan je lippen hangen of van een training waarbij de stof écht tot een verandering van gedrag leidt? Je ontdekt ’t tijdens de BCL Professional Opleiding. In deze vijfdaagse opleiding leer je slimme leer- en ontwikkeltrajecten op te zetten en ze te onderbouwen met breinkennis. Vooral de 6 Breinprincipes staan centraal, maar we maken ook zeker een uitstapje naar breincentraal (bege)leiderschap, ofwel de ASOOO®-benadering.

Voor wie?

 • opleiders (opleidingsinstituten of incompany)
 • ontwikkelaars van opleidingen
 • beleidsmakers in het onderwijs
 • docenten/leerkrachten
 • trainers (zowel recreatief als professioneel).
 • (team)coaches

Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure.

Programma

 • wetenschappelijk onderbouwd
 • praktisch toepasbaar
 • veel interactieve werkvormen
 • BCL Professional registratie in openbaar register
 • registerleraar geaccrediteerd

Dag 1 t/m dag 4: theorie en praktijk

Tijdens de eerste vier dagen van de opleiding maak je uitgebreid kennis met breinleren, aan de hand van de 6 breinprincipes. Voor elk breinprincipe maak je kennis met een breed scala aan interactieve werkvormen. Stap voor stap transformeer je jouw bestaande lesstof, naar een breinvriendelijk alternatief.

Parallel aan de 6 Breinprincipes besteden we ook kort aandacht aan de meer pedagogische kant van de opleiding, aan de hand van de ASOOO®-benadering. Bij het breinprincipe emotie komen de A en de S van Autonomie en Status - beloningen voor het brein - voorbij. Je krijgt inzicht in het effect van autonomie en status op de groep. De drie O's staan voor Overtuiging Over Ontwikkelbaarheid. Je ontdekt hoe jouw eigen overtuiging over ontwikkelbaarheid van invloed is op de motivatie van cursisten/deelnemers. En je leert hoe je feedback beter kunt laten landen.  

Dag 5: the floor is yours

Tijdens de laatste dag dagen we je uit om het door jou ontwikkelde of gerevideerde traject te presenteren aan de andere deelnemers. Je krijgt de laatste concrete tips en handvaten mee om je traject te kunnen implementeren in je directe werkpraktijk. Daarnaast introduceren we nog enkele bruikbare werkvormen en is er veel ruimte om ervaringen en dilemma’s te delen met je mede-cursisten en elkaar van feedback te voorzien.

Gedurende de opleiding

Tijdens de opleidingsdagen nemen we regelmatig een duik in de werking van die fascinerende, grijze massa. Plasticiteit van het brein (je kunt je brein trainen, net als je triceps of biceps), denk-, emotie- en gewoontebrein, dopamine, spiegelneuronen… Deze termen zeggen je nu waarschijnlijk nog weinig, maar naarmate de opleiding vordert, kun je ze dromen.

Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure.

De trainer

  

Monique de Boer & Hulda Möller

Monique heeft al sinds de middelbare school een fascinatie voor leren leren: “Ik wilde graag naar het vwo om daarna te kunnen studeren. Maar merkte dat leren bij mij anders werkte dan bij mijn zussen en vriendinnetjes. Ik móest mezelf wel leren leren.” Die tomeloze nieuwsgierigheid naar en drive voor leren heeft ze nog steeds. Het is een rode draad in haar professionele carrière. “Van begeleiding van studenten en docenten tot het ontwikkelen van leiderschapsprogramma’s in het bedrijfsleven; ik merkte steeds weer dat leren leren kracht, zelfvertrouwen en resultaat geeft”. Leren reflecteren werd een nieuwe fascinatie, mede gevoed door haar supervisie-opleiding. Samen met Gerjanne en Hulda stond Monique aan de wieg van het BCL Instituut en schreef ze mee aan het BCL boek Breindidactiek. Lees meer over Monique >

Hulda ontwikkelde zich de laatste 20 jaar tot een zeer ervaren, all-round trainer op het gebied van communicatie en persoonlijk leiderschap. Ze schreef mee aan twee boeken van het BCL Instituut: Breindidactiek en Breinlink voor ouders; je kind helpen leren. Ze heeft dan ook veel ervaring als spreker op congressen, studiedagen en ouderavonden. “Mijn lezingen zijn altijd informatief, interactief en levendig, met een boodschap.” Typerend voor Hulda zijn haar energieke en onverwoestbaar optimistische en verbindende aard: ze ziet altijd creatieve oplossingen en toepassingen en is in staat tot het verbinden van mensen. Hierdoor creëert ze met opdrachtgevers en deelnemers een vruchtbare samenwerking bij het behalen van resultaten. Lees meer over Hulda >

 

Praktisch

Tijdsinvestering

Naast de 5 dagen opleiding dien je rekening te houden met nog een minimale uren besteding van 5 uur per week. We adviseren je om, voorafgaand aan de opleiding, de ééndaagse training 6 Breinprincipes te volgen.

Titel

Iedereen die deze 5-daagse opleiding succesvol afrondt, mag zich BCL Professional noemen. Je bent geregistreerd in een openbaar toegankelijk register. Bovendien word je lid van de BCL Professional Community, een groep van inspirerende en ervaren professionals die een keer per jaar bijeenkomt. Elk jaar organiseert het BCL Instituut inspirerende meeting met een toonaangevende wetenschapper als spreker. Als geregistreerd BCL Professional kun je een licentie krijgen op de materialen van een workshop van een dagdeel (MindShift), die de ontwikkelbereidheid en leerattitude van leerkrachten, managers (en andere begeleiders) aantoonbaar vergroot.

Praktisch

 • De BCL Professional Opleiding is een vijfdaagse opleiding. Opleidingsdagen zijn 21 en 22 januari, 11 en 12 februari en 14 maart.  
 • Je kunt als BCL professional opleidingen aandragen voor het BCL Keurmerk.
 • In de prijs van € 2700,- zijn het boek Breinlink en de registratiekosten voor het BCL Professional Register voor het eerste jaar meegenomen.
 • De opleidingsdagen duren van 10.00 tot 17.00 uur en vinden plaats in Utrecht
 • Bij de locatie kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze opleiding kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 8 personen.

Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure.

Ervaringen

Uitdagend en vernieuwend

De focus op optimaal leren zowel als opleider/coach als begeleider van organisatieveranderingen vond ik uitdagend en vernieuwend. Met veel plezier heb ik mij gestort op het ontwerpen van een nieuwe leergang teamcoaching voor ervaren adviseurs en managers volgens de 6 BCL breinprincipes. Met nog meer plezier heb ik afgekeken en geleerd en gejat van mijn mededeelnemers. En nee: het was geen oude wijn in nieuwe zakken zoals mij meerdere keren werd gevraagd. Sommige dingen wist ik uit ervaring en die zijn nu prettig onderbouwd uit de werking van het brein. Andere zaken waren echt nieuw en hebben mijn opvattingen over mezelf als opleider en begeleider en mijn deelnemers behoorlijk laten verschuiven!
 - Maaike Thiecke, Plan B - 

Pittig op een prettige manier

De opleiding BCL Professional was pittig op een prettige manier. Veel informatie in combinatie met actieve verwerkingsopdrachten direct toepasbaar binnen mijn eigen werkcontext. En een opleider/trainer die met passie ons door de opleiding begeleidde. De sfeer in de opleidingsgroep was erg prettig en constructief. Mede door de kleine groepsgrootte was de onderlinge betrokkenheid zeer groot. Het delen van ervaringen en elkaars strategie en werkwijze was zeker een meerwaarde.
 - Marlies Drent, Politieacademie - 

Beter zicht op behoeften student

Door het opdoen van de inzichten én de opleidingsstructuur die de BCL opleiding mij heeft aangereikt, zie ik nu beter waar een student behoefte aan heeft in zijn of haar leerproces en kan ik deze ook op een krachtige wijze bieden. Ik zie dat studenten sindsdien beter snappen waarom iets wel/niet werkt in het leren en ik zie al mooie voorbeelden waarin studenten in hun eigen werkomgeving aanpassingen doen om het “leerklimaat” van hun doelgroep te verbeteren. Een positieve driedubbelslag: docent-student-doelgroep. Ik heb veel nieuwe krachtige inzichten op gedaan die positief werkzaam zijn in mijn praktijk.
 - Irene van Rijn, Hogeschool Utrecht - 

Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure.

 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Inschrijven


FACTUURGEGEVENS

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van het BCL Instituut

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten?

Download onze opleidingsbrochure.


Ook incompany

Deze opleiding kunnen we ook incompany verzorgen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 

T. 085-401 57 88
E. info@bclinstituut.nl

Deze opleiding is voor 40 uur gevalideerd door registerleraar.nl

Copyright © 2018 BCL instituut | algemene voorwaarden