Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Breinleren en 6 Breinprincipes: een stevig fundament

De basis voor leukere en effectievere trainingen, lesprogramma’s en workshops. Een training voor opleiders, docenten, onderwijsontwikkelaars en trainers/coaches

Breinleren en 6 Breinprincipes: een stevig fundament

 • Deelnemers leren hoe het menselijk brein functioneert;
 • maken kennis met de 6 Breinprincipes: emotie, creatie, zintuiglijk rijk, focus, herhaal en voortbouwen.
 • geven bestaande trainingen, lessen, programma's of coaching in een handomdraai een breinvriendelijke twist, door de 6 breinprincipes toe te passen;
 • ontdekken een schat aan sprankelende en interactieve werkvormen en kunnen deze direct toepassen;
 • en maken trainingen, lessen, programma's of coaching leuker, spannender en effectiever.

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Training (1 dag)  

In het kort

Wat is het geheim van een lezing of presentatie waarbij de luisteraars aan je lippen hangen, een les waarbij de leerlingen je het hemd van het lijf vragen of van een training waarbij de stof écht tot een verandering van gedrag leidt? De wetenschap achter breinleren verklapt het antwoord: creëer nieuwe, sterke en uitgebreide contacten tussen hersencellen. Hoe? Door het toepassen van 6 breinprincipes: focus, herhalen, emotie, zintuiglijk rijk, creatie en voortbouwen. En dat is precies wat deelnemers leren tijdens deze ééndaagse training. Lessen worden niet alleen veel leuker, leerkrachten/docenten of trainers bevorderen ook het leerrendement.

 

Programma

Deelnemers kunnen zich voorbereiden op drie nieuwsgierigheid opwekkende introductievragen waardoor ze meteen met emotie en focus aan deze dag beginnen. Na een korte, speelse uiteenzetting van de maakbaarheid van het brein komen de 6 breinprincipes aan bod. Hierbij staat vooral de toepassing in de eigen praktijk centraal. Tijdens de dopaminequiz ondervinden ze aan den lijve wat een gezonde dosis spanning met hen doet. Ze maken kennis met nieuwe, breinvriendelijke werkvormen. En tijdens het gloednieuwe breinprincipespel leggen ze hun eigen lesstof onder de BCL-loep. Ze gaan gegarandeerd met tal van nieuwe ideeën en een dopamine-rush naar huis.

Onderwerpen die de revue passeren:

 • Plasticiteit van het brein en wat kun je met die kennis om de leermotivatie te verhogen?
 • Kennismaking met de 6 Breinprincipes.
 • Toepassingsmogelijkheden van de 6 Breinprincipes in de praktijk, inclusief vele interactie en aansprekende werkvormen.
 • De 6 Breinprincipes toepassen in eigen trainingen, programma's of coaching.

 

Voor wie?

 • Trainers (zakelijk of recreatief)
 • Opleiders
 • Ontwikkelaars van opleidingen
 • Docenten

Trainingsinstituut, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, ROC, hogeschool, universiteit, bedrijfsopleider of interne scholingafdeling... we passen de inhoud aan, aan het type organisatie en wensen. 

Ervaringen

Nieuwe handvatten en een frisse blik

Wat heeft de training jullie opgeleverd?

“Deze PowerPoint kan echt nog wat meer zintuiglijk rijk gebruiken’ of ‘Zit er voldoende emotie en creatie in deze training?’… Het zijn zinnen die ik sinds de training regelmatig voorbij hoor komen op de afdeling. De training heeft ons handvatten gegeven om nieuwe trainingen breinvriendelijker op te zetten en uit te voeren. Deze dag heeft ons echt een nieuwe frisse blik en nieuwe gezichtspunten gegeven om - met elkaar - trainingen te ontwikkelen en te geven die meer rendement opleveren. Trainingen die de deelnemers bijblijven, waar ze met plezier aan meedoen en waarvan de stof beklijft.”

 

Wat is jullie het meest bijgebleven?

“Iedereen was enthousiast, maar toen we de ‘activerende breinprincipes’ behandelden, zag ik het brein van mijn collega’s echt ‘aan’ gaan. De reacties na afloop waren echt mooi. Enkele voorbeelden van reacties van mijn collega’s:”

“De praktische uitleg over de gebruiksaanwijzing voor het brein helpt me om hier tijdens trainingen beter op aan te sluiten.”

“Inzicht van de prime- en downtime momenten was een eyeopener. Ik ga de eerste 20 minuten van een training absoluut effectiever benutten.”

“Het kunnen toepassen van een mix aan nieuwe werkvormen sprak me erg aan.”

“Ik ga aan de slag met het breinprincipe herhalen, en veel meer doen om ook na mijn trainingen deelnemers het geleerde te laten herhalen.”

-  Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan & Deelnemers Veiligheidsregio Fryslan -

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 


Gratis eBook

Nieuwsgierig naar hoe je de 6 Breinprincipes kunt inzetten en hoe je jouw lessen of programma's leuker en effectiever maakt? Download ons eBook met veel praktische tips.

Dit programma zal worden aangeboden door BCL Instituut en BCL Opleidingen. BCL Opleidingen is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we deze workshop, training of opleiding desgewenst met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden.

Copyright © 2022 BCL instituut