Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Breinkrachtig leidinggeven in onrustige tijden

Een workshop waarin deelnemers leren hun managementstijl aan te passen in tijden van onzekerheid, angst, weerstand en stress.

Breinkrachtig leidinggeven in onrustige tijden

  • Deelnemers maken kennis met de neurologische hoofdwetten van het brein tijdens situaties van onzekerheid, verandering en stress;
  • ontdekken wat er in het brein gebeurt tijdens stresssituaties.
  • leren hoe ze stress-signalen en stress-stijlen bij zichzelf en medewerkers herkennen.
  • krijgen praktische tips om hiermee om te gaan vanuit hun leidinggevende rol; concrete handvaten om emoties van medewerkers en zichzelf te managen.
  • gaan naar huis met nieuwe inzichten op het gebied van veerkracht en hoe ze medewerkers hierin kunnen begeleiden.

Dit programma bieden we aan als:

 

Brein Workshop (1 dagdeel) 

 

In het kort

Een grote verandering (fusie, reorganisatie, een nieuwe baas) of een crisis maakt het nodige los in mensen. Hoe ga je hier als leidinggevende mee om? Deze workshop is – de titel zegt het al – volledig toegespitst op het thema leidinggeven in onzekere of onrustige tijden. Deelnemers leren in deze training over de impact van veranderingen op zichzelf en het team én ontdekken hoe ze hun managementstijl effectief kunnen aanpassen aan de situatie. Dit leidt tot krachtig opererende, wendbare teams die geen uitdaging meer uit de weg gaan.

 

Programma

Practice what you preach is een beetje het credo van deze training. Verwacht dus ook hier geen verhaal om naar te luisteren, maar eerdere een interactieve werkbijeenkomst.  De trainer zorgt ervoor dat materialen en werkvormen, kijken en ervaren, zien en beleven elkaar afwisselen. Er is volop ruimte om ervaringen te delen. De workshop geeft deelnemers een boost aan inzichten die ze direct kunnen omzetten in actie.

 

Voor wie?

Voor leidinggevenden en medewerkers

Ervaringen

Nieuwe inzichten en bewustwording

“Ik ben me door het inzicht in de werking van het brein en de drie breinsystemen bewuster geworden van het belang van het letten op en aandacht besteden aan signalen bij mijn medewerkers.”

“Ik heb concrete tools aangereikt gekregen om mijn eigen valkuilen en stress te herkennen, en hoe ik hierop kan acteren. Ik ben me ook bewuster geworden van het effect van mijn eigen voorbeeldgedrag op anderen.”

“Ik ben me veel bewuster geworden van emoties in het brein. De breingebruiksaanwijzing geeft concrete handvatten om onrust en stress te begeleiden en hier aandacht aan te geven.”

“Stilstaan bij onrust, en het delen en bespreken van ervaringen uit de praktijk met andere collega’s leverde inzicht en herkenning op.”

“Ik ben me ervan bewust geworden hoe emoties werken in het brein, en welke impact langdurige stress en onrust heeft.”

“Ik heb praktische tips gekregen om zelf te zorgen voor rust, en tevens mijn voorbeeldrol te versterken.”

- deelnemers Zuyderland  - 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 

Copyright © 2023 BCL instituut