Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Wetenschappelijk fundament: hoogleraren betrokken bij het BCL Instituut •

Wat de benaderingen van het BCL Instituut uniek maakt? Al sinds de oprichting in 2007 zijn de benaderingen (en daarmee ook de programma's) van het BCL Instituut volledig wetenschappelijk onderbouwd, gefundeerd op neurobased science. Maar dat niet alleen... Bijna wekelijks of in ieder geval maandelijks doen wetenschappers nieuwe ontdekkingen over ons brein. Om onze benaderingen - de 6 Breinprincipes en Breincentraal leiderschap (de ASOOO®-benadering) - up-to-date te houden (evenals onze programma's), volgen we enkele toonaangevende wetenschappers op de voet. Op basis van hun bevindingen blijven we onze programma's toetsen en bijschaven. 

Erik Scherder

Nederlandse hoogleraar neuropsychologie die verbonden is aan neuropsychologie die verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Eddy van der Zee

Nederlandse hoogleraar, faculty of Science and Engineering Rijks Universiteit Groningen.

Frans Verstraten

Nederlandse waarnemingspsycholoog en hoogleraar Psychologische Functieleer aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft vooral naam gemaakt op het gebied van adaptatieve processen in het brein.

Wytse Wadman

Professor faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica Universiteit van Amsterdam.

Jaap Murre

Professor, hoogleraar faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Programmagroep: Brain & Cognition aan de Universiteit van Amsterdam.

Jeroen Geurts

Hersenonderzoeker en hoogleraar translationele neurowetenschappen aan het VU medisch centrum.

Margriet Sitskoorn

Neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de universiteit van Tilburg. Bekend o.a. door haar boek: ‘Het maakbare brein'.

Eveline Crone 

Nederlandse hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Eveline Crone is hoofd van de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie.

Christian Keysers

Hoogleraar Social Neuroscience aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2010 is hij hoofd van het Social Brain Lab bij het Nederlands Herseninstituut. Hij behoort tot de top 1% van de meest invloedrijke wetenschappers gebaseerd citaties.

 

Actueel wetenschapsnieuws

We kunnen ons enorm goed voorstellen dat je het interessant vindt om over actuele, wetenschappelijke ontdekkingen op de hoogte te blijven. Op de pagina 'Actueel' vind je onder het kopje 'wetenschapsnieuws' nieuwsberichten en links naar wetenschappelijke artikelen op het gebied van neurobased science. 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Terugblik op het BCL Event: het sociale brein

Even terug in de tijd… Vorige week – op 12 oktober – vond in Utrecht ons BCL event plaats.  Als we de sfeer in een paar woorden moeten samenvatten, dan zouden we die omschrijven als levendig, inspirerend en verbindend. Een terugblik...

Lees verder

[BLOGS]

Eindexamenstress? 10 tips om effectiever te leren

Om leerlingen – en de vele ouders – nog even wat steun in de rug te geven, hebben we 10 tips op een rij gezet om zo effectief mogelijk te leren.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2018 BCL instituut | algemene voorwaarden