Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Over het BCL Instituut •

Het BCL instituut is specialist op het gebied van breinleren en breinleiderschap. Tijdens lezingen, eendaagse workshops, meerdaagse masterclasses of maatwerk incopany trainingen delen we onze kennis over de werking van het brein en geven we jou de tools om meer rendement en plezier uit leren, ontwikkelen en veranderen te halen.

 

Historie BCL Instituut

Het BCL Instituut is in 2007 opgericht door Gerjanne Dirksen. Gerjanne had al een behoorlijke carrière als consultant en trainer achter de rug toen ze in 2003 kennismaakte met het fenomeen ‘breinleren’. Ze was in het Verenigd Koninkrijk op bezoek bij vrienden toen ze er voor het eerst over hoorde. Speurwerk bracht haar naar – hoe kan het ook bijna anders – de Verenigde Staten. De materie vond ze enorm fascinerend. Ze zag meteen de potentie voor het beter opzetten van leer- en verandertrajecten. Maar tegelijkertijd miste ze ook de wetenschappelijke onderbouwing.

In de jaren die volgden dook Gerjanne volop in de materie. Ze verslond boeken en wetenschappelijke literatuur, onderhield contacten met wetenschappers en begon zelf ook met publiceren. Met haar werk bouwde ze een status op als autoriteit in Nederland op het gebied van breinleren en breinleiderschap. “Ik heb het altijd een uitdaging gevonden om de wetenschap te vertalen naar de dagelijkse praktijk”, vertelt Gerjanne over haar missie. “Wetenschap is essentieel, maar vaak ook abracadabra. Ik heb simpel gezegd alles wat we uit de wetenschap weten over de werking van het brein, vertaald naar heel praktische toepassingen voor leren, ontwikkelen en veranderen.”

 

6 Breinprincipes en ASOOO®-benadering

Die praktische vertaalslag heeft geresulteerd in twee praktische benaderingen: de 6 breinprincipes en de ASOOO®-benadering (breincentraal leiderschap), die een brug slaan tussen de veelal complexe wetenschappelijke kennis en de dagelijkse praktijk van leerkrachten, leidinggevenden, coaches en trainers.

 

Nieuwe koers

Met ingang van 1 december 2017 heeft het BCL Instituut een nieuw thuis gevonden. De nieuwe eigenaren zijn Rob Hüskens en Henk Lamers. Gerjanne is wel nog steeds inhoudelijk bij het BCL Instituut betrokken. Over de reden om voor het BCL Instituut nieuwe eigenaren te zoeken, vertelt Gerjanne: “Ik weet van mezelf dat ik een bedenker ben. Laat mij nieuwe dingen opzetten; ze verder doorontwikkelen vind ik minder spannend. Maar het BCL Instituut verdient eigenaren die het bedrijf groter kunnen maken.”

Copyright © 2021 BCL instituut