Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Blogs, nieuws en inspiratie •

Regelmatig een lekkere snack voor je brein: van het laatste wetenschapsnieuws tot boeken die het lezen waard zijn en van interessante blogs tot handige werkvormentips. Je vindt het allemaal hier. Wil je op de hoogte blijven van het laatste breinnieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


[NIEUWS]

Volg ons ook op Instagram

Pssst... Sinds afgelopen week hebben we ook een Instagram-account. Volg ons daar voor nog meer braintips- en nieuws. 

Lees verder

[NIEUWS]

Video: terugblik BCL Event

Stress is helemaal niet zo slecht voor je. Tenminste... niet als je van tijd tot tijd ook ontspant. Tijdens het BCL Event vorige week vertelde Theo Compernolle onze gasten alles over werkstress. Een terugblik...

Lees verder

[NIEUWS]

Luchtig toetje met een boodschap

Het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) benaderde het BCL Instituut met het verzoek een inspirerende, afsluitende lezing te houden tijdens de jaarlijkse netwerkdag op 8 maart jongsleden.

Lees verder

[NIEUWS]

BCL-opleidingen en workshops geaccrediteerd door registerleraar.nl

Sinds kort zijn leraren verplicht om kun kennis en vaardigheden up-to-date te houden en deze ook vast te leggen in een openbaar register. Verschillende workshops en opleidingen van het BCL Instituut zijn gecertificeerd door registerleraar.nl.

Lees verder

[NIEUWS]

Maak kennis met onze sprankelende online programma's

Wil je als werkgever, manager of teamleider investeren in je medewerkers? Doe het nu. Hieronder hebben we enkele thema’s voor je op een rij gezet voor sprankelende, online programma’s: stuk voor stuk cadeautjes voor (de breinen van) medewerkers.

Lees verder

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[NIEUWS]

BCL workshop tijdens het Het Nationaal Onderwijs Congres

Op 5 oktober vindt in Spant! in Bussum het Nationaal Onderwijs Congres plaats. 'Onze' Marinika verzorgt er een workshop 'Alle zes in een les', over de 6 Breinprincipes. 

Lees verder

[NIEUWS]

Er komt een nieuw boek aan. Van brokkelbrein naar focus

BCL Instituut (in de persoon van Gertie Verreck) en de breinexperts Gerjanne Dirksen en Theo Compernolle bundelen hun krachten en schrijven aan een nieuw praktijkboek over focus en aandacht en de invloed van social media en devices op het brein: Van brokkelbrein naar focus. Het boek is een musthave voor iedereen die in het onderwijs werkt.

Lees verder

[NIEUWS]

Terugblik op het BCL Event: het sociale brein

Op 12 oktober vond, na een tijd van afwezigheid, weer het jaarlijkse BCL event plaats: een get together voor alle BCL professionals (en dat zijn er inmiddels heel wat). Als we de sfeer in een paar woorden moeten samenvatten, dan zouden we die omschrijven als levendig, inspirerend en verbindend. Een terugblik...

Lees verder

[NIEUWS]

Nieuwe 'thuishaven' voor het BCL Instituut

Het BCL Instituut heeft een nieuw thuis: als nieuwbakken zusterbedrijf van HR bedrijf Thaeles is het BCL Instituut klaar om de komende decennia verder te groeien.

Lees verder
Copyright © 2022 BCL instituut