Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Kaart examentips •

Effectiever studeren? Speciaal voor onderwijsinstellingen (of eigenlijk voor leerlingen) hebben we een kaart gemaakt met 10 handige studietips. Een pakket bestaat uit 100 exemplaren, dus kopiëren is niet nodig. 


Focus (en leg je telefoon weg), neem pauzes en beweeg, bedenk ezelsbruggetjes... Het zijn zomaar drie voorbeelden van de tips die je terugvindt op deze fraaie kaart, gedrukt op stevig papier en afgewerkt met een matlaminaat. We hebben deze kaart speciaal ontwikkeld voor scholen in het voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs. Ben je docent en doen jouw leerlingen dit jaar school- en/of eindexamen? Dan is deze kaart echt een must-have. Met de 10 praktische tips (met af en toe een humoristische kwinkslag) help je jouw leerlingen namelijk om zich goed voor te bereiden op het eindexamen. Leren wordt effectiever en leuker. De kosten bedragen € 29,50 incl. 9% BTW en verzendkosten voor 100 stuks. 

Nu bestellen >

 

 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

Lees verder

[BLOGS]

Wat we kunnen leren van Ireen Wust

Eindelijk zien we de topsporters weer in actie. Mooi om hun prachtige resultaten te zien bij de Olympische Winterspelen in Peking. Maar wat ik naast de knappe sportprestaties ook boeiend vind, zijn de strategieën en keuzes die aan hun resultaten ten grondslag liggen. Wat kunnen wij hiervan leren?

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2022 BCL instituut