Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Kaart examentips •

Effectiever studeren? Speciaal voor onderwijsinstellingen (of eigenlijk voor leerlingen) hebben we een kaart gemaakt met 10 handige studietips. Een pakket bestaat uit 100 exemplaren, dus kopiëren is niet nodig. 


Focus (en leg je telefoon weg), neem pauzes en beweeg, bedenk ezelsbruggetjes... Het zijn zomaar drie voorbeelden van de tips die je terugvindt op deze fraaie kaart, gedrukt op stevig papier en afgewerkt met een matlaminaat. We hebben deze kaart speciaal ontwikkeld voor scholen in het voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs. Ben je docent en doen jouw leerlingen dit jaar school- en/of eindexamen? Dan is deze kaart echt een must-have. Met de 10 praktische tips (met af en toe een humoristische kwinkslag) help je jouw leerlingen namelijk om zich goed voor te bereiden op het eindexamen. Leren wordt effectiever en leuker. De kosten bedragen € 29,50 incl. 9% BTW en verzendkosten voor 100 stuks. 

Nu bestellen >

 

 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Lancering website www.brokkelbrein.nl

Speciaal voor het onderwijs een website met alle info over het voorkomen van een brokkelbrein, met kennisbank en mooie workshops!

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2023 BCL instituut