Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Help ik word slim •

Hoe word je slimmer of beter in iets? In dit boekje lezen kinderen - van ca. 10 tot 14 jaar - hoe het brein werkt en hoe ze het sterker kunnen maken. 

Hoe word je slimmer of beter in iets? In dit boekje lezen kinderen - van ca. 10 tot 14 jaar - hoe het brein werkt en hoe ze het sterker kunnen maken. Daardoor wordt leren makkelijker en leuker. 

Dit boekje is geschikt voor kinderen van ongeveer 10 tot 14 jaar. Ook je ouders of leraren kunnen dit boekje gebruiken om bijvoorbeeld uit voor te lezen of samen met jou over de inhoud te praten. Dit is het boekje dat als bijlage is opgenomen in het boek Breinlink  - je kind helpen leren- (met andere cartoons en illustraties).

Praktische info

Titel: Help ik word slim: begrijp het brein en leer slimmer

Auteur: Gerjanne Dirksen

Uitgeverij: Ten Brink Uitgevers

ISBN: 978 90 778 661 84

Prijs: € 9,95

Klik hier om het boek rechtstreeks bij de uitgever te bestellen

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Kom naar het BCL Event op 3 oktober

Theo Compernolle geeft jou inzichten en handvaten om zelf als professional en binnen je organisatie op een positieve manier met stress om te gaan, zodat je de veerkracht van individuen, teams en de organisatie versterkt. Bestel nu je tickets!

Lees verder

[BLOGS]

Yes I screwed up: een ode aan Proud to be Vout!

Door: Gertie Verreck

Wie gaat grasduinen in het uitgebreide arsenaal aan managementliteratuur komt tal van boeken tegen boordevol succesverhalen van ondernemers. Maar fouten, daarover wordt zelden gepubliceerd. Vind maar eens een ondernemer die uitgebreid wil vertellen over zijn mislukkingen. En dat maakt het boek ‘Yes I screwed up’ zo verfrissend. Achter een ruwe omslag van imitatie-schuurpapier volgen dertien prikkelende verhalen van ondernemers in ‘schurende ‘situaties’.  Want, zo claimt auteur Miloe van Beek terecht, van fouten leer je veel meer dan van successen. En daarmee is dit boek een ode aan een van de BCL motto’s: Proud to be Vout!

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden