Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Help ik word slim •

Hoe word je slimmer of beter in iets? In dit boekje lezen kinderen - van ca. 10 tot 14 jaar - hoe het brein werkt en hoe ze het sterker kunnen maken. 

Hoe word je slimmer of beter in iets? In dit boekje lezen kinderen - van ca. 10 tot 14 jaar - hoe het brein werkt en hoe ze het sterker kunnen maken. Daardoor wordt leren makkelijker en leuker. 

Dit boekje is geschikt voor kinderen van ongeveer 10 tot 14 jaar. Ook je ouders of leraren kunnen dit boekje gebruiken om bijvoorbeeld uit voor te lezen of samen met jou over de inhoud te praten. Dit is het boekje dat als bijlage is opgenomen in het boek Breinlink  - je kind helpen leren- (met andere cartoons en illustraties).

Praktische info

Titel: Help ik word slim: begrijp het brein en leer slimmer

Auteur: Gerjanne Dirksen

Uitgeverij: Ten Brink Uitgevers

ISBN: 978 90 778 661 84

Prijs: € 8,95

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOGS]

Perfectionisme is een sluipmoordenaar. Maar hoe word je als perfectionist weer Proud to be vout?

Met herkenning las Gertie Verreck afgelopen week het artikel in Trouw, getiteld ‘perfectionisme is een sluipmoordenaar’, een interview met orthopedagoog Ard Nieuwenhuis. De sociale druk om perfect te zijn, neemt toe. Hoe gaan we hiermee om als er zoveel druk op ons en onze werknemers ligt terwijl het binden van talenten een van de grootste uitdagingen is in deze arbeidsmarkt, vroeg ze zich af.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden