Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• eBook leuker en effectiever online vergaderen en trainen •

Speciaal voor iedereen die veel online vergadert, webinars organiseert of online trainingen of lessen verzorgt, hebben we een eBook gemaakt 'Leuker & effectiever online vergaderen & trainen: de impact van beeldbellen op het brein en praktische tips voor meer focus, effectiviteit en... meer plezier.' ​

Sinds het begin van de coronacrisis zijn we en masse aan het beeldbellen geslagen. Menigeen begint de dag met een Zoom-sessie met collega’s om via een Skype-meeting met klanten en een webinar van een leverancier de middag te vullen met Teams-vergaderingen. Na de eerste hausse van enthousiaste reacties (“Heerlijk, ik krijg veel meer gedaan”), hoor je nu vaak andere geluiden: “Beeldbellen…? Doodvermoeiend! Waarom vinden we beeldbellen zoveel intensiever dan face-to-face afspraken? Daar zijn verschillende verklaringen voor. Ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze hebben te maken met hoe ons brein functioneert. Hoe en wat je eraan kunt doen, lees je in het eBook. 

Download hier het eBook

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Lancering website www.brokkelbrein.nl

Speciaal voor het onderwijs een website met alle info over het voorkomen van een brokkelbrein, met kennisbank en mooie workshops!

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2023 BCL instituut