Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Digitalisering in het onderwijs: een Trojaans paard in de klas? •

BCL directeur Gertie Verreck werkte mee aan deze publicatie waarin adviezen worden gegeven hoe we digitale middelen verantwoorder in kunnen zetten. De publicatie is gratis te downloaden.

Digiitalisering in het onderwijs en de gevolgen daarvan komen steeds vaker in het nieuws. Welke impact hebben devices op leren en de kwaliteit van het onderwijs? Recent lanceerde Myndr de publicatie ‘Digitalisering in het onderwijs: een Trojaans paard in de klas?’ waarin wordt ingegaan op invloed van digitalisering op het leren van kinderen. BCL- directeur Gertie Verreck werkte mee aan deze publicatie en bracht samen met andere deskundigen advies uit over hoe we digitale middelen verantwoorder in kunnen zetten.

De publicatie is gratis te downloaden:
https://www.myndr.nl/nl/publicaties/digitalisering-in-het-basisonderwijs/

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2024 BCL instituut